Annonce
Kolding

Her kører du også: To af byens mest trafikerede veje får nyt asfalt

Skovvangen skal have ny asfalt, og det gælder også for Vejevej. Arkivfoto: Kolding Kommune
Skovvangen og Vejlevej skal renoveres. Det er to af Koldings mest befærdede veje, som dermed får nyt asfalt. Arbejdet tilrettelægges, så det generer mindst muligt.
Annonce

Kolding: I løbet af juni måned skal der lægges ny asfalt på to af de mest befærdede veje i Kolding by. Asfaltarbejderne kommer til at udføre arbejdet i aften- og nattetimerne, så trafikken generes mindst muligt.

- Det meste af Vejlevej samt et stykke af Skovvangen får nyt slidlag. På begge veje er asfalten ved at være i dårlig stand. Derfor fræser vi nu asfalten af og lægger et nyt slidlag på. Herefter skulle vejene gerne kunne holde de næste 12-15 år, fortæller vejingeniør Rasmus N. Bonde i en pressemeddelelse fra Kolding Kommune.

På Skovvangen renoveres strækningen mellem Nørremarksvej og den første indkørsel til Kolding Storcenter.

Arbejdet går i gang 2. pinsedag fra kl. 18 og ventes afsluttet senest 5. juni, kl. 06.

- Al arbejde foregår mellem kl. 18 og kl. 06. I det tidsrum skal bilister og andre trafikanter regne med lidt ekstra transporttid, da der kan være omkørsel via Nørremarksvej og Vejlevej. Ligeledes kan beboere i området i perioder risikere at blive forstyrret af støj. Det beklager vi selvfølgeligt, men alternativet havde været store trafikale udfordringer i dagtimerne, oplyser Rasmus N. Bonde.

-Nogle vil måske spørge, hvorfor vi ikke fik arbejdet udført i dagtimerne i starten af coronakrisen, hvor der ikke var ret meget trafik. Vi undersøgte faktisk muligheden for at fremrykke arbejdet, men på det tidspunkt var entreprenørerne fuldt optaget af andre opgaver, men nu er tiden kommet til Skovvangen og Vejlevej.

Rasmus N. Bonde, Kolding Kommune

Annonce

Så er det Vejlevej

Når arbejdet på Skovvangen er færdigt, renoveres Vejlevej på strækningen fra Galgebjergvej og ud til rundkørslen ved Højvangen

Arbejdet går i gang 7. juni fra kl. 18 og ventes at strække sig over tre uger.

- I takt med at arbejdet skrider frem, vil der blive etableret omkørsler forskellige steder på strækningen. Afspærringer og omkørsler vil være tydeligt skiltet og kun gælde i aften- og nattetimerne. I dagtimerne vil Vejlevej være åben som normalt, men man skal køre lidt forsigtigt, da der kommer perioder uden afstribning, kantsten, osv., forklarer Rasmus N. Bonde.

Også på Vejlevej kan beboere langs vejen opleve støjgener i aften- og nattetimerne, men arbejdet ligger altid stille mellem fredag/lørdag og lørdag/søndag.

- Nogle vil måske spørge, hvorfor vi ikke fik arbejdet udført i dagtimerne i starten af coronakrisen, hvor der ikke var ret meget trafik. Vi undersøgte faktisk muligheden for at fremrykke arbejdet, men på det tidspunkt var entreprenørerne fuldt optaget af andre opgaver, men nu er tiden kommet til Skovvangen og Vejlevej, siger Rasmus N. Bonde.

På Skovvangen renoveres strækningen mellem Nørremarksvej og den første indkørsel til Kolding Storcenter. Grafik: Kolding Kommune
Når arbejdet på Skovvangen er færdigt, renoveres Vejlevej på strækningen fra Galgebjergvej og ud til rundkørslen ved Højvangen. På kortet er motorvejen også tegnet orange, men den skal altså ikke have ny asfalt. Grafik: Kolding Kommune
Annonce
Annonce
Danmark For abonnenter

Venstre blæser til kamp mod overnatningskrav: Koster turistbranchen milliarder

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce