Annonce
Aabenraa

Her kører folk forkert flere gange om ugen: Nu skal stort sommerhusområde have helt nye vejnavne

Adskillige sommerhuse ved Løjt Feriecenter skal have nye adresser. Arkivfoto: JV
Gennem flere år har vejnavnene ved Løjt Feriecenter skabt forvirring for både beboerne og de turister, der lejer sommerhusene. Nu skal hele området have nye vejnavne, for at gøre det nemmere at finde rundt.

Løjt: En ambulance, der ikke kan finde vej, turister der ikke kan finde det rigtige sommerhus og fragtmænd, der ikke ved, hvor de skal køre hen.

Vejnavnene på Løjt Feriecenter har i flere år skabt forvirring for mange, og derfor skal området nu have ni helt nye vejnavne.

Forvirringen omkring adresserne på Løjt Feriecenter har hovedsageligt skyldtes, at vejene hedder stort set det samme. De hedder nemlig henholdsvis Løjt Feriecenter 1 og Løjt Feriecenter 2, og det er ifølge den tidligere formand for Ejerforeningen Løjt Feriecenter, Claus Hansen, grund til megen forvirring for områdets gæster.

Annonce
De nuværende vejnavne ved Løjt Feriecenter har skabt stor forvirring for både turister og ejere af sommerhusene i området. Grafik: Aabenraa Kommune

- Det er problematisk, at der indgår et nummer i et vejnavn, og der derefter kommer et husnummer. Og så dækker både Løjt Feriecenter 1 og Løjt Feriecenter 2 mange forskellige veje. Nu kommer hver lukket vej til at få sit eget navn, fortæller han.

Claus Hansen var formand for Ejerforeningen Løjt Feriecenter i 10 år, indtil han fratrådte posten i april i år. Han sidder dog stadig i bestyrelsen og har hele vejen igennem været med i arbejdet omkring de nye vejnavne.

Jeg har også hørt fra anden hånd, at der har kørt en ambulance rundt, og ledt efter den rigtige adresse

Claus Hansen, tidl. formand for Ejerforeningen Løjt Feriecenter

Kører hele tiden forkert

Når vejene omkring feriecenteret på Løjt Land hedder stort set det samme, og nogle af sommerhusene har de samme numre, skaber det ofte forvirring, når folk skal finde frem til det rigtige sommerhus.

Derfor bliver de nuværende vejnavne erstattet af ni nye, som skal gøre området mere overskueligt. Det besluttede byrådets udvalg for plan, teknik og landdistrikter på dets møde den 5. maj.

Sådan kommer de nye vejnavne ved Løjt Feriecenter til at se ud. Grafik: Aabenraa Kommune

- Vi ser stort set hver sommer, at turisterne ikke kan finde det sommerhus, de har lejet, og de forskellige huseejere kender heller deres egne postadresser. Jeg har også tit oplevet, at der kommer fragtmænd, som heller ikke har kunnet finde rundt. Det sker i hvert fald mindst en gang om ugen, fortæller Claus Hansen, der sågar har hørt om en episode, hvor de forvirrende vejnavne fik noget mere fatale konsekvenser.

- Jeg har også hørt fra anden hånd, at der har kørt en ambulance rundt, og ledt efter den rigtige adresse, fortæller han.

Også Dancenter, der udlejer mellem 80 og 100 sommerhuse i området, bekræfter overfor JydskeVestkysten, at der ofte er turister, der har svært ved at finde deres sommerhuse på grund af de forvirrende vejnavne.

Annonce

Efter højsæsonen

Selvom de nuværende vejnavne ved Løjt Feriecenter har skabt forvirring gennem flere år, så har det dog været ejerforeningens ønske, at de nye vejnavne først træder i kræft i det nye år. I følge Claus Hansen vil det blot skabe et mindre kaos, hvis sommerhusene fik helt nye adresser midt i højsæsonen.

Derfor har ejerforeningen og Aabenraa Kommune aftalt, at de nye vejnavne først træder i kræft i den anden uge af januar næste år.

Ifølge Aabenraa Kommunes afdelingschef for Byg, Natur og Miljø, Barbara Frenzel, mangler der blot den såkaldte partshøring, hvor den enkelte sommerhusejer får tilsendt et brev fra kommunen om, at deres ejendom nu får ny adresse.

- Som udgangspunkt vil partshøringen ikke ændre de nye vejnavne, men det kan være folk har input til for eksempel deres husnummer, hvis der er noget, vi har overset. Umiddelbart har jeg svært ved at se, hvad det skulle være, forklarer Barbara Frenzel.

Sagen om vejnavnene ved Løjt Feriecenter har været undervejs siden starten af 2020, men er på grund af corona blevet forsinket undervejs.

De nye vejnavne ved Løjt Feriecenter

Frederikshøjvej - Vejen er opkaldt efter spejderhytten Frederikshøj, opført 1947, der ligger for enden af vejen.

Golfsvinget - Vejen er opkaldt efter golfbanen, der befinder sig i umiddelbar forlængelse af vejens forløb.

Løjt Bellevue - Dette område har heddet sådan i folkemunde siden opførelsen af sommerhusene begyndte i 2004.

Sandskær Strandvej - Dette er områdets eneste vej, der har direkte adgang til havet. Samtidig er vejnavnet, eller en afart deraf, det oftest foreslåede navn fra ejernes side.

J.P. Jungreen Haves Vej - Jens Peter Jungreen Have var en lokal billedhugger og landskabsarkitekt. Ud over at have medvirket til udformningen af poppelalleen ved Mølleå og området omkring Aabenraa Stadion, var Junggreen Have også medvirkende til udformningen af landskabet, der blandt andet ligger omkring denne vej.

Skovsøen - Vejnavnet er foreslået af ejerne, grundet sommerhusenes topografiske placering og udsigten derfra.

Søblik - Vejnavnet er foreslået af ejerne, grundet sommerhusenes topografiske placering og udsigten derfra.

Frederikshøjvænget - Vejnavnet er foreslået grundet vejens placering tæt på spejderhytten Frederikshøj og grundet vejens korte forløb, med blot seks sommerhuse.

Stephan Kappels Vej - Arkitekten bag de første sommerhuse, der blev opført i perioden 1973-1976 var Stephan Kappel. Han vandt en idekonkurrence i 1966 om en ferieby i Hanstholm Kommune, og brugte sine erfaringer derfra til at designe de huse, som blandt andet ligger langs denne vej.

Annonce
Aabenraa For abonnenter

Den genvalgte formand: - Man sagde, at vi ville forsvinde som dug for solen, men vi er her stadig

Danmark

De seneste coronatal: 306 bekræftede tilfælde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Mystisk blomstertyveri: Alle friske skud fra Eriks havekrukker klippet af – gerningsmænd jagter måske farlig rus

Kultur For abonnenter

Da han blev fyret og havde kærestesorger, var det klubben, der samlede ham op: Hother er biker for life

EfB For abonnenter

Live: EfB spiller sæsonens sidste kamp - følg opgøret minut for minut

Sønderborg

Oldtimerløbet gav 80.000 kroner væk: 30 år med motornostalgi i Gråsten havde rekordtilmelding

Se med her: Statsministeren svarer på læsernes spørgsmål op til folkeafstemningen

Haderslev For abonnenter

Det krævede et prisdyk på 50 procent: Sønderjyllands billigste hus er endelig blevet solgt

Sydjylland For abonnenter

Pers bedste ven døde af at blive smittet på sygehuset: Nu har den 77-årige opfundet et våben til at udrydde smitsomme og livsfarlige bakterier

Frø-virksomhed er blevet en blomstrende forretning: Vækstkurven er stejl, fortæller direktør

Navne For abonnenter

Morten har brugt 250.000 kroner på sin sportsvogn: Nu tør han ikke at køre i den

Elektricitet på de ædlere dele kan hjælpe en stor patientgruppe med et udbredt problem

Sydjylland

Avisens journalist endte på Tour de France-etape ved et rent tilfælde: Nu deler han ud af sine tips og gode råd, så du selv kan cykle turen

Sønderborg For abonnenter

Direktøren faldt pladask for frisøren: Jeg måtte ha' hende

Tønder For abonnenter

Efter 13 udsendelser med Forsvaret tog Lars på dannelsesrejse - nu har hans liv fået ny mening

Annonce