Annonce
Vejen

Her kan du blive testet: Vejen Kommune har flere PCR-testdage i denne uge

Søndag var der lang kø foran Vejen Idrætscenter til kvik-test. Fire ekstra PCR-testdage denne uge gør det muligt at nedbringe ventetiden, hvis ellers borgerne spreder sig mere ud over dagen og de forskellige teststeder i Vejen Kommune. Foto: Kim Brøchner Kristensen
Vejen Idrætscenter, Brørup Hallerne og Medius Holsted bliver stederne med ekstra PCR-testdage i Kristi himmelfartsferien.

Vejen: Vejen Kommune har handlet hurtigt i bestræbelserne for at få vendt de kedelige coronasmittetal. Og det ser ud til at virke.

I sidste uge tilbød Vejen Kommune ekstra PCR-testdage uden tidsbestilling lørdag og søndag, og mandag meldte forvaltningen ud, at man i denne uge planlagde fire ekstra PCR-testdage uden tidsbestilling. Nu er der også sat steder på.

Vejen Idrætscenter danner rammen ekstra PCR-test uden tidsbestilling torsdag (Kristi himmelfartsdag, red.) og fredag. Lørdag gælder tilbuddet i Brørup Hallerne, og søndag kommer turen til Medius Holsted.

Annonce

Flere lader sig teste

Vejen Kommune har oplevet en massiv tilgang til teststederne. I sidste uge lod 13.000 sig teste rundt om i kommunen, og især kvik-test (næse-test) med de hurtige svartider på 20 minutter er populære. Det gav en del kø i weekenden og fik kommunen til at opfordre borgerne til at sprede sig lidt mere ud over dagene og de forskellige testcentre.


På sogneniveau førte Vejen, Askov og Andst an med henholdsvis 361, 353 og 329 smittede per 100.000 indbyggere i tirsdagens opgørelse baseret på tal fra mandag.

Fra teksten


Smittetallene går i øvrigt igen i den rigtige retning for Vejen Kommune.  Mandag var det samlede antal smittede i kommune faldet til 67 mod 71 ugen før. Det svarer til 157 smittede per 100.000 indbyggere ifølge tallene fra Statens Serum Institut.

Myndighedernes kritiske grænse lyder på 30 smittede per 100.000 indbyggere.

Annonce

De fører an

På sogneniveau førte Vejen, Askov og Andst an med henholdsvis 361, 353 og 329 smittede per 100.000 indbyggere i tirsdagens opgørelse baseret på tal fra mandag.

I aflæsning af tallene skal der dog tages højde for, at der ikke skal så meget til at få tallet til at blive højt i små sogne. I Andst dækker tallet således over to smittede indenfor syv dage.

Hvis et sogn opfylder alle følgende tre kriterier, bliver det automatisk lukket ned: Mindst 500 smittede per 100.000 indbyggere de seneste syv dage, mindst 20 smittede personer de seneste syv dage og en positivprocent på mindst 2,5 procent de seneste syv dage.

Her foregår de ekstra PCR-testdage

Ekstra PCR test i Kr. himmelfartsferien uden tidsbestilling

Torsdag den 13. maj Vejen Idrætscenter I tidsrummet 8.30-17.30

Fredag den 14. maj Vejen Idrætscenter I tidsrummet 8.30-17.30

Lørdag den 15. maj Brørup Hallerne I tidsrummet 8.30-17.30

Søndag den 16. maj Medius Holsted I tidsrummet 8.30-17.30

PCR test med tidsbestilling

Du kan selv booke tid på coronaprover.dk, hvis:

Du har symptomer, der kunne være covid-19, men ikke føler dig så syg, at du har behov for at tale med en læge.

Du har været i nær kontakt med en smittet og er blevet henvist til test af coronaopsporingen.

Du ønsker en test af en anden årsag.

Her er der kviktest i Kristi Himmelfartsferien

Steder og tidspunkter for kviktest Kristi Himmelfartsferien i Vejen Kommune. Bemærk ændringer for testiderne torsdag 13. maj i Rødding, Jels og Skodborg.

Torsdag

Rødding Centret: 9.00-20.00

Jels Motel og Sportscenter: 9.00-20.00

Skodborg Hallen: 9.00-20.00

Fredag

Medius Holsted: 8.00-20.00

Glejbjerg Fritidscenter: 13.00-20.00

Lørdag og søndag

Vejen Idrætscenter: 8.30-20.00

Vejen Kommune hjemmeside indeholder en oversigt over alle testtider og muligheder. Via et link til Carelinks hjemmeside er det også muligt at finde Carelinks faste teststeder til kviktest.

Kviktest er poulære i Vejen Kommune. Sådan så køen ud fredag ved Medius Holsted. Foto: Steen Rasmussen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sønderborg

Kongeskibet satte et kulinarisk punktum for 101 års genforening

Sport

En ærlig Kasper Hjulmand: Vi skulle aldrig være gået på banen igen med chokerede spillere

Danmark

Helena blev kun 20 år: 'Mor, jeg har glemt mit træningstøj, jeg vender lige om nu og henter det', og så blev der helt stille

Sønderborg

Gense videoen: Dronningen holder reception på Kongeskibet i Sønderborg

Annonce