Annonce
Kolding

Her kan du få hjælp i kriser: Unge hjælper Kolding Selvhjælp med at blive kendt

10. klasse på IBC har indgået et samarbejde med Kolding Selvhjælp for at gøre flere unge opmærksomme på organisationen, der hjælper mennesker i krise. Privatfoto

Kolding: 10. klasse på IBC - International Business College har indgået et samarbejde med Kolding Selvhjælp, der giver gratis, anonym hjælp til mennesker i krise. Målet med samarbejdet er at gøre flere unge opmærksomme på, at de kan få hjælp, hvis de har brug for det.

En af ideerne er, at Kolding Selvhjælp får hjælp fra bloggeren Julie Von Lyck. Hun skal være med til at skabe et event for unge i Kolding for at øge kendskabet til organisationen og deres mange muligheder.

Radiokanalen Skala.fm kommer også til at spille en vigtig rolle for at få fat i flere unge. En radioreklame kommer i fremtiden til at række ud mod unge lyttere. Håbet er, at det kan få unge mennesker til at søge mod Kolding Selvhjælp, hvis de har behov for det eller kender nogen, der har.

Udover radioreklamer og events har 10. klassen på IBC også designet en ny og mere ungdommelig brochure og lavet en video, som skal være med til at markedsføre Kolding Selvhjælp på de sociale medier.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Skampletten i Vejen

I Vejen ligger der en vej, som ingen har kunnet bruge i nu et år. 22. oktober er det nøjagtig ét år siden, at landmanden Martin Lund Madsen kørte bigballer og andet ind på Skovgårdsvej, der blev anlagt på hans jord, og spærrede den. Han har Højesterets ord for, at Vejen Kommune brugte den forkerte lovgivning til at ekspropriere den nødvendige jord til vejen, og med kommunens kritisable forvaltning in mente spærrede han altså det sorte asfalttæppe. Lige nu betaler borgerne i den nærliggende by Askov en meget høj pris for dette morads, for konsekvensen af lukningen er blandt andet, at tonstunge entreprenørmaskiner tvinges ind gennem byen til stor fare for bløde trafikanter. Spørgsmålet er, hvor længe vi skal være vidner til denne helt urimelige gidseltagning? Vejen Kommune er helt rigtigt blevet kritiseret for en amatøragtig sagsbehandling. Den private ejendomsret er ikke ukrænkelig, her er Grundloven meget klar. Når hensynet til almenvellet taler for det, kan man ekspropriere borgernes private ejendom, men man må synes, at det offentlige skal forberede sig bedre, end Vejen Kommune har gjort i den aktuelle sag. Ikke alene har man spildt skatteydernes penge, man har på et fejlagtigt grundlag foretaget en ekspropriation, der ikke var lovmedholdelig. Det er en skandale. Men man må også samtidig sætte kritisk lys på landmand Martin Lund Madsens rolle, for han er en del af gidseltagningen. Det vil være mærkeligt, hvis ikke Vejen Kommune får lov at ekspropriere til den allerede anlagte vej, hvis ellers man kan få gjort sit forarbejde ordentligt, for selvfølgelig skal det offentlige kunne anlægge veje, når behovet er tilstrækkeligt stort. Men det kommer til at tage år, hvis også denne proces - nu efter den rigtige lovgivning - skal hele retssystemet igennem, som man må forvente, at Martin Lund Madsen vil trække den, og imens holdes et helt samfund som gidsel. Skal det virkelig kræve ofre, før man som voksne mennesker sætter sig og forhandler en løsning på plads?

Sydjylland

Flertal vil skrotte succesfuld hjertestop-ordning: Peger i stedet på gratis alternativ

Annonce