Annonce
Vejen

Her kommer idrættens frivillige i centrum

Idrættens Kompetence Center har siden 2016 har haft sin base i Vejen. Fra venstre: kursuskordinator Cecilie Hallstrøm og kursusleder Klaus Frejo. Foto: Søren Dippel

Idrættens Kompetence Center, der har sit hovedsæde i Vejen, gennemfører i slutningen af februar et kursus om foreningernes rekruttering af frivillige.

Vejen: Idrætslivet i Vejen Kommune har til stadighed brug for frivillige, der har tid og lyst til at være med til at støtte klubbernes og foreningernes arbejde. Rekruttering af frivillige er derfor et centralt emne i foreningslivet. Men vilkårene for at være frivillig er under hastig forandring. I mange kommuner har idrætten udviklet sig fra at have været foreningsbåret til at være blevet mere og mere en forretning. Kun de foreninger, som forstår at tilpasse sig denne udvikling og tilpasse deres rekruttering og opgaver, kan regne med at få succes i fremtiden.

Det er baggrunden for, at Idrættens Kompetence Center, der siden 2016 har haft adresse i lejede lokaler i Sportshotel Vejen, har forberedt et nyt kursus: Strategisk rekruttering og fastholdelse af frivillige til foreningen.

Idrættens Kompetence Center samarbejder i forvejen med Campus Vejen, Copenhagen Business Academy og HI-Organisation for ledende medarbejdere i Idræts-, Kultur- og Fritidssektoren.

Med Vejen Idrætscenter har vi nogle fantastiske rammer, og at vi her har et interessant marked.

Klaus Frejo, Idrættens Kompetence Center

Tilskud fra kommunen

Kursusleder Klaus Frejo, Viborg, er sammen med Lars Steen Pedersen, som tidligere har boet i Vejen, men som nu bor i Aarhus, er indehavere af Idrættens Kompetence Center.

- Vi har en partnerskabsaftale med Vejen Idrætscenter, og grunden til, at vi har valgt Vejen som vores base, er, at med Vejen Idrætscenter har vi nogle fantastiske rammer, og at vi her har et interessant marked. Vi henter undervisere ind fra hele landet til vores kurser, siger Klaus Frejo, der er cand.scient.adm. fra Aalborg Universitetet og tidligere har været leder af Viborg Idrætsråd.

- 14 har meldt sig til kurset, og de kommer fra det meste af Jylland. Med Vejen har vi en god placering lige midt i landet, siger Cecilie Hallstrøm, der er Idrættens Kompetence Centers kursuskoordinator.

Idrættens Kompetence Center har en aftale med Vejen Kommune, som gør, at kurserne er tilskudsberettigede for deltagere fra Vejen Kommune.

I samarbejde med Copenhagen Business Academy tilbyder Idrættens Kompetence Center også en diplomuddannelse i sportsmanagement.

Annonce
Kultur For abonnenter

Succesforfatterens triste ungdom: Mobberi på seminariet kom til at præge hele hendes liv

Danmark

De seneste coronatal: 306 bekræftede tilfælde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland For abonnenter

Dorthes 15-årige datter blev fundet død på sin efterskole: - Da de nævnte, at det var Sanja, rejste jeg mig, gik ind i stuen og skreg helt vildt

Navne For abonnenter

Stine fra Landmand søger kærlighed sagde ja til Niels hjemme i haven: - Der er ikke nogen af os, der passer ind på et slot eller i en kirke

EfB

Jeppe Højbjerg: Jeg er bekymret for EfB’s fremtid

Esbjerg For abonnenter

Aleksander udsatte sig selv for smerte, da han brugte en lighter og en tøjklemme til at brænde et 30 centimeter motto på sin venstre arm: - Det blev nærmest en slags hjernevask

Hundredvis af ben amputeret, mulige dødsfald og topchef fyret med millionhåndtryk: Det her skal du vide om skandalesagen

Varde

Tidligere byrådsmedlem står frem og retter kritik mod kommunen i sag om mulig svindel med kommunale midler

Kultur For abonnenter

Da han blev fyret og havde kærestesorger, var det klubben, der samlede ham op: Hother er biker for life

Frø-virksomhed er blevet en blomstrende forretning: Vækstkurven er stejl, fortæller direktør

Esbjerg

Mystisk blomstertyveri: Alle friske skud fra Eriks havekrukker klippet af – gerningsmænd jagter måske farlig rus

Elektricitet på de ædlere dele kan hjælpe en stor patientgruppe med et udbredt problem

EfB For abonnenter

EfB lukkede sæsonen med dødkedelige 94 minutter og 2-2 mod Jammerbugt: Mareridtet er forbi – eller er det?

Aabenraa For abonnenter

Den genvalgte formand: - Man sagde, at vi ville forsvinde som dug for solen, men vi er her stadig

Billund

Maria deler sin overvægt ærligt på sociale medier - også når det går den forkerte vej: - Jeg har altid spist, når livet gjorde ondt

Annonce