Annonce
Nordtyskland

Her må de tyvstarte. Et enkelt diskotek får lov at genåbne 24. juli

Forsøget i Flensborg skal påvise, om det er muligt at genåbne nattelivet, hvis forholdsreglerne mod smitte er tilstrækkeligt gode. Modelfoto: Colourbox.
Som et af kun tre diskoteker i hele Slesvig-Holsten må dansested i Flensborg tage imod gæster den 24. juli. Genåbningen indgår i en videnskabelig undersøgelse.

FLENSBORG: Mens danskerne må vente til den 1. september, kan der fra den 24. juli festes og danses på diskoteket Bootshaus på vestsiden af Flensborg Havn. Som det eneste dansested i Flensborg har Bootshaus nemlig fået lov til at genåbne efter halvandet års ufrivillige nedlukning under coronaepidemien.

Det sker som led i en forsøgsordning, der kun omfatter tre diskoteker i hele Slesvig-Holsten. De to øvrige ligger langt mod syd i delstaten.

Alle skal testes

Forsøget skal blandt andet afdække, om det udgør en reel smittetrussel at genåbne diskoteker og natklubber. Derfor er der også omfattende sikkerhedsforanstaltninger, når dørene bliver slået op i Flensborg den 24. juli klokken 21.30. Alle gæster skal være testet, inden de får lov til at komme ind. Det gælder også for færdigvaccinerede og personer, som er kommet sig over en infektion med coronavirus. Testen må maksimalt være seks timer gammel, oplyser Bootshaus på nettet.


Jeg håber, forsøget viser, hvad der også er blevet fastslået i andre regioner, nemlig at klubber og diskoteker ikke driver epidemien i vejret.

Christos Bougiouklis, Bootshaus.


- Jeg håber, forsøget viser, hvad der også er blevet fastslået i andre regioner, nemlig at klubber og diskoteker ikke driver epidemien i vejret, siger Christos Bougiouklis, der står for diskoteket i Flensburger Tageblatt.

Ikke kun friske test skal beskytte gæsterne mod smitte. Luftkvaliteten i lokalerne bliver overvåget konstant, og der er opsat filtre, som skal opfange virus.

Forsøget bliver fulgt videnskabeligt. For at kan få de nødvendige data til en bæredygtig analyse skal samtlige gæster også lade sig teste fem gange fordelt over nogle dage efter diskoteksbesøget.

Undlader gæsterne dette, får det konsekvenser. Personer havner på diskotekets sorte liste og er ikke længere velkomne, hvis de overskrider fristen for at lade sig teste med mere end 18 timer.

Kravet om fem ekstra test gælder dog ikke for færdigvaccinerede eller kurerede.

Annonce

Ekstremt lav smitte

Flensborg er et godt sted at genstarte festen og åbne nattelivet. Smittetrykket i Tysklands nordligste storby er nemlig ekstremt lavt. Jævnligt bliver ingen nye testet positive i løbet af et døgn.

Det var også tilfældet mellem tirsdag og onsdag, oplyser byens rådhus. Kun otte personer i Flensborg har for øjeblikket fået konstateret aktiv virus i kroppen.

Siden epidemiens udbrud har der været 2278 nye smittede i Flensborg Kommune. 2231 af dem er raske igen, mens 39 har mistet livet. Det seneste dødsfald ligger måneder tilbage.

Annonce
Nordtyskland For abonnenter

Lallende amatører: Vaccinationsteam mødte op en halv time for sent og havde ikke de lovede midler med

Danmark

Torsdagens coronatal: Syv færre indlagt det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Sønderborg

Ejere af brændt familievirksomhed: - Vi er fuldstændig i chok

EfB For abonnenter

Peter Hyballa: Jeg må vide, hvem der er med mig, og hvem der er imod mig

Haderslev

Sigtede for Damgade-drab skal forblive varetægtsfængslede

Billund

Kvinde død i frontalt sammenstød på landevej

Kolding For abonnenter

Sommerserie: Benny Dall drømmer om Cuba, er vild med russisk 70'er-film og ser op til amerikansk forretningsmand

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Nordtyskland

Arbejdsmarkedet er efterhånden rødglødende: Virksomhederne skriger på faglærte

EfB

Kommentar: Spillerne tabte - træneren vandt

Aabenraa

Taxaselskab får skarp kritik: Beskyldt for med vilje at glemme kunder ved grænsen

Erhverv

Længe ventet: Ribe får sin første sushi-restaurant

Vejen For abonnenter

Piben har fået en ny lyd: 36-årige Anne-Kathrine står bag orgelbrus og kormusik i Hovborg og Lindknud

Varde

Hærværksfolk på spil igen: Flere bilejere har fået dæk punkteret

Annonce