Annonce
Læserbrev

Her siger man velkommen med blomster - mælkebøtter og raps i flotte gule farver

Læserbrev: Med lidt held har vi mange flere til næste år…..

Billederne er taget 19. maj på Søndervang - hastighedsforhindringer, Kongevej – beplantninger i vejsiden samt en af de to rundkørsler i bycentrum.

Som borger i kommunen og skatteyder gennem nu 40 år er det kedeligt at se det forfald, der sker flere steder.

Denne mangel på handling og omsorg fra kommunens side er nok heller ikke befordrende for såvel dem, der bor i byen, og de der besøger byen - Slotsbyen.

Teknisk udvalg skulle tage en lille udflugt til nabokommunerne i syd, Aabenraa og Sønderborg, her er der blomsterhilsner og beplantninger mange steder ved veje og i byer.

Kasser bliver plantet til to gange om året og tulipan- og krokusløg er lagt i rabatter og vejkanter til stor glæde for beboere og besøgende, når de står i frit flor i forårsmånederne.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Groteske udsættelser af sigtelser skal stoppe

Bandekonflikter, grænsekontrol og forebyggelse af terror har de seneste år gjort det meget svært for politiet på tilfredsstillende vis at løse alle sine resterende opgaver. Flere betjente til det hårdt pressede korps er på vej, men det tager tid at få dem uddannet, så både politikere og politiledelse står fortsat med en vigtig prioriteringsopgave. I denne uge er det kommet frem, at man ifølge Politiforbundets formand, Claus Oxfeldt, i alle politikredse i nogle tilfælde venter med at sigte mulige gerningsmænd. Det sker på grund af mandskabsmangel for at kunne leve op til politisk bestemte tidsfrister. I sager om vold og våben må der højest gå 30 dage fra, der er rejst en sigtelse, til der er en tiltale, og i voldtægtssager er fristen typisk 60 dage. Berlingske har talt med en anklager, der på møder har hørt ledere fortælle om, at der i Københavns Politi løbende ligger 500-1000 sager, hvor der på grund af tidsfristerne ikke er rejst sigtelser, selv om politiet kender til de mulige gerningsmænd. Det er en hån mod både ofrene og mod befolkningen, der skal have tillid til, at efterforskningen er så effektiv som muligt. Det er fornuftigt, at der er krav om, at sager om grov kriminalitet bliver afsluttet hurtigt. Men ressourcerne skal også følge med. Derfor må politikerne erkende, at politiet står i en svær situation, hvor rigide krav om tidsfrister kan virke mod hensigten. I stedet må kravet være, at politiet får prioriteret kræfterne bedst muligt og ikke lader sig styre af tidsfrister og deraf følgende målkrav, som lederne måles på. Hvis politiet har en konkret mistanke, skal der selvfølgelig rejses en sigtelse med det samme. Også selv om der er risiko for, at der går flere end for eksempel 30 dage, før der er rejst en tiltale. Det er afgørende, at efterforskningen sker hurtigst muligt. Det må politikere og politiets ledelse sørge for, så de groteske udsættelser af sigtelser kan stoppe.

Annonce