Annonce
Kolding

Her skal det ligge: Regionen klar med vaccinationscenter i Kolding 15. januar

Det er her på Gejlhavegård 18, at der vil blive uddelt tusindvis af vaccinationer mod covid-19 i den kommende tid. Foto: Sys Andersen
15. januar åbner Region Syddanmark endnu et vaccinationscenter - denne gang i Kolding, hvor regionen netop har underskrevet lejekontrakt på en bygning på Gejlhavegård.
Annonce

Kolding: Så varer det ikke længe, før Region Syddanmark er klar til at tage imod i et vaccinationscenter i Kolding, hvor borgerne kan blive vaccineret mod covid-19.

Kommunikationschef Cathrin Tromborg Bræstrup fortæller, at regionen netop har underskrevet en lejekontrakt på en tom lagerbygning på Gejlhavegård 18 i det sydlige Kolding.

- Håndværkerne er i fuld gang med at gøre bygningen klar til den 15. januar, hvor centret åbner. Indtil da skal de borgere, som modtager tilbud om vaccination, bestille tid til at blive vaccineret i vores testcenter, oplyser hun.

Regionens testcenter i Kolding ligger på Kokbjerg, og hvis man er udvalgt til vaccination, modtager man en invitationen i sin digitale postkasse - eller som et fysisk brev, hvis ikke man har digital post. Det fremgår af skrivelsen, hvad man skal gøre, hvis man som borger eller sundhedsmedarbejder ønsker at tage imod tilbuddet om en covid-19-vaccine.

Annonce

De er de næste

De borgere, som nu inviteres til at blive vaccineret i vaccinationscentrene, er borgere over 65 år, der modtager pleje og hjælp i hjemmet, og borgere, som er i en særlig øget risiko for et alvorligt sygdomsforløb, hvis de smittes med coronavirus – for eksempel mennesker, der er i behandling for en alvorlig kræftsygdom eller har et voldsomt svækket immunsystem. Derudover vil sundhedspersonale, som er i øget risiko for at blive smittet som for eksempel ambulancereddere også blive tilbudt en vaccine.

Det kommende vaccinationscenter i Kolding ligger lige overfor genbrugspladsen på Gejlhavegård, hvor der er fine parkeringsforhold, og det er forholdsvist nemt at komme dertil med offentlig transport.

Bygningen ejes af Riis Retail, som sælger blandt andet butiksinventar i hele verden til store kæder som eksempelvis Joe & The Juice og en række af tøjkæderne i Bestseller-koncernen. På grund af coronakrisen har virksomheden mistet mange ordrer og har måttet afskedige personale, og derfor er bygningen på Gejlhavegård blevet tom.

Region Syddanmark har indtil videre placeret vaccinationscentre i Odense, Svendborg, Esbjerg, Sønderborg og Aabenraa - og nu kommer Vejle og Kolding til.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce