Annonce
Trekantområdet

Her skal vejlenserne stikkes mod corona: Centret åbner om en uge

Der er tale om lokaler ved Arla Foods' store eksportlager tæt ved Viborgvej. Foto: Kristian Pahus
Det kommende vaccinationscenter i Vejle åbner på næste fredag og kommer til at ligge tæt på testcentret i byens nordlige industrikvarter.
Annonce

Vejle: Nu står det klart, hvor Vejles kommende vaccinationscenter skal ligge.

Det bliver lige rundt om hjørnet fra testcentret på Tysklandsvej i byens nordlige industrikvarter. Adressen er Dofovej 2B. Der er tale om lokaler ved Arla Foods' store eksportlager tæt ved Viborgvej.

Lejeaftalen med ejeren af bygningen er lige faldet på plads. Det oplyste kommunikationschef Cathrin Tromborg Bræstrup fra Sygehus Lillebælt onsdag eftermiddag.

Avisen havde tidligere på dagen fat i Region Syddanmark, der på det tidspunkt ikke vidste, at Sygehus Lillebælt havde fundet en beliggenhed.

Vaccinationscentret åbner på næste fredag 15. januar 2021. Inden da skal sygehuset i gang med at ansætte personale til at vaccinere vejlenserne.

- Vi skal i gang med at finde medarbejdere til opgaven og har allerede ansat nogle, siger kommunikationschef Cathrin Tromborg Bræstrup.

Annonce

Det første stik

Det er på nuværende tidspunkt uklart, hvor mange medarbejdere skal håndtere opgaven, og hvor mange de på sigt kan nå at vaccinere om dagen.

Det er mere end to uger siden, at Region Syddanmark meldte ud, hvor regionens andre testcentre skulle ligge. Ifølge en pressemeddelelse er de allerede åbnet i Kolding, Esbjerg, Aabenraa, Odense og Svendborg.

Hold øje med din e-boks

  • Statens Serum Institut er i færd med at invitere udvalgte sårbare borgere og sundhedspersonale, som er i øget risiko for at blive smittet, til at booke en tid til vaccination.
  • Hvis man er udvalgt til vaccination, modtager man en invitationen i sin digitale postkasse - eller som et fysisk brev, hvis ikke man har digital post.
  • Det fremgår heraf, hvad man skal gøre, hvis man som borger eller sundhedsmedarbejder ønsker at tage imod tilbuddet om en vaccine.

I Sønderborg, på Ærø og i Vejle er dørene endnu ikke slået op. Men det betyder ikke, at vaccinationsarbejdet ikke er gået i gang.

I Vejle Kommune fandt første stik sted mellem jul og nytår på Plejecenter Kastaniehaven i Give. Siden er det gået slag i slag på kommunens 21 plejehjem.

Annonce

Borgere over 65 år

På fredag eftermiddag har knap 900 beboere og flere hundrede medarbejdere, der var på arbejde den dag, de praktiserende læger vaccinerede, modtaget vaccinen fra virksomheden Pfizer-BioNTech. Inden for få uger får de anden og sidste dosis.

De næste, der står for skud, er ifølge pressemeddelelsen fra regionen borgere over 65 år, der modtager pleje og hjælp i hjemmet, og som er i en særlig øget risiko for et alvorligt sygdomsforløb, hvis de smittes. Herudover også sundhedspersonale med øget risiko for at blive smittet gennem deres arbejde, eksempelvis ambulancereddere.


Vi skal i gang med at finde medarbejdere til opgaven og har allerede ansat nogle.

Cathrin Tromborg Bræstrup, kommunikationschef, Sygehus Lillebælt


Udover testcentret på Tysklandsvej kan man i hvert fald den kommende måned fortsat blive lyntestet i Nørremark Center, hvor Carelink i midten af december åbnede en klinik.

I denne uge kan man også blive testet i Bilkas bistro eller i Kvartershuset på Løget Høj 2. Her holder regionens testbiler frem til søndag eftermiddag. Det er gratis at blive testet, og man skal ikke på forhånd bestille tid til podning.

Borgere uden eller kun med milde symptomer er velkomne. Børn under fem år kan ikke blive testet de nævnte steder.

Region Syddanmark har indtil nu modtaget 23.400 vacciner og forventer næste leverance i næste uge.

Foto: Kristian Pahus
Foto: Kristian Pahus
Foto: Kristian Pahus
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Efter fund af britisk mutation: Hel landsby forbereder sig på test

Kolding

Budgetaftale sikrer 46,4 millioner kroner til kæmpe vejanlæg ved Tankedalsvej

Annonce