Annonce
Varde

Her stiger indbyggertallet: Derfor valgte 35-årig mor med to børn et landsbyliv

Nickie Schjødt Pedersen er ude at finde nye løberuter i det endnu lidt ukendte område ved Alslev. Foto: Morten Nielsen
Hvorfor er det Alslev, som tilflytterne vil til? Borgerne kommer her med nogle bud.

Det tager ikke lang tid, at finde en tilflytter i Alslev syd for Varde. I løbet af ti år er byens indbyggertal nemlig vokset med otte procent.

Nickie Schjødt Pedersen, 35 år, flyttede til Alslev i foråret med sine to børn på fem og ti år. Hun arbejder som lærer i Esbjerg Ungdomsskole, og hun er da også tilflytter fra netop Esbjerg Kommune.

Hun var søndag ude at løbe.

- Jeg er stadig ved at finde løberuter, siger hun om at finde sig til rette i det nye område.

Hun har købt et 1970'er parcelhus på 190 kvadratmeter. Her kan hun sidde for en lærerløn som mor med børn. Det ville ikke være muligt i selve Esbjerg. Nickie vil ikke offentliggøre, hvad hun har givet for huset, men priserne er bestemt til at komme i nærheden af. Det spiller selvfølgelig ind, at der kun er 10-15 km til Esbjerg.

Men Nickie er glad for at være flyttet nogle få kilometer over grænsen til Varde Kommune med to børn.

- Jeg kan godt lide børn- og ungepolitikken i Varde Kommune, siger Nickie Schjødt Pedersen, som ved, hvad hun taler om. Hun har nemlig været ansat som lærer på Tistrup Skole i Varde Kommune.

Varde Kommunes skolesystem er lige noget for hendes børn, synes hun.

Annonce
Katrine Johannessen og Michelle Henningsen arbejder i brugsen. De påpeger, at Alslev er bedst, hvis man har bil. Foto: Morten Nielsen

Dejligt, men man skal have bil

I Dagli'Brugsen i Bredgade arbejder Michelle Henningsen, 18 år, og Katrine Johannessen, 17 år. De har begge altid boet i Alslev.

- Det er godt samfund, og vi har alt, siger Michelle, som går i gymnasiet.

Hun synes også, at det er dejligt, at der hverken er langt til Varde eller Esbjerg - især efter hun har fået kørekort.

Om hun efter endt uddannelse vil tilbage til Alslev?

- Det afhænger af mit liv til den tid, siger Michelle.

Den lidt yngre Katrine Johannessen er enig, Alslev er et dejligt sted.

- Det dårlige er, at der er ringe busforbindelser og ikke noget tog, siger Katrine, som går på handelsskolen.

Det er måske ikke så mærkeligt, at Alslev er fyldt med nye huse med dobbeltcarporte og to ret nye biler parkeret. Her er bilen meget anvendelig.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Sørgelig sag fik det rette udfald

Sagen er helt igennem sørgelig. Men det kunne ikke være anderledes. Naturligvis måtte den danske stat ikke lade et lille barn gå til grunde i en lejr i Syrien, efter såvel barnets somalisk-danske mor som faren tilsyneladende er blevet dræbt. Derfor er den 11 måneder gamle dreng nu blevet hentet til Danmark, hvor han forhåbentlig får en god fremtid sammen med sine slægtninge. Både drengens mor og far har haft tilknytning til Islamisk Stat. Sagen er den bedst tænkelige illustration af det idioti, disse fanatikere er besat af. Deltagelse i terror er i sig selv utilgivelig. Men det er komplet ubegribeligt, at forældre også er parate til at ofre deres eget barn for en tåbelig sag. Netop dette er jo konsekvensen af at medbringe børn eller sætte dem i verden i det helvede, Islamisk Stat lykkeligvis kun for en kort periode kunne etablere i Mellemøsten. Vi skal i sådanne sager være humane, men med kraftige forbehold. For den danske stat er der uanset farven på de pågældendes pas ingen grund til at gøre sig synderlige anstrengelser for at hente andre IS-terrorister til landet. Det gælder også for de pågældendes børn, med mindre ganske særlige forhold gør sig gældende. Det var tilfældet for den lille dreng samt i en tidligere sag, hvor en hårdt kvæstet 13-årig dreng i juni blev evakueret fra en interneringslejr. Alternativet havde formentlig i begge tilfælde været børnenes død. Det må vi ikke medvirke til. Dansk Folkeparti lufter mistanken om, at det reelt ikke er muligt at kontrollere, hvorvidt den lille drengs forældre faktisk er afgået ved døden. I lyset af de kaotiske forhold i Syrien er denne skepsis begrundet. Men skulle for eksempel moren senere vise sig at være i live, bør det på ingen måde berettige hende til en fribillet retur til Danmark. Flere medier har bragt historier om tidligere IS-terrorister, der angiveligt bittert har fortrudt og nu vil retur til Danmark. Til dem er beskeden: Alle valg i livet har konsekvenser, og I er ikke velkomne.

Annonce