Annonce
Varde

Her stiger indbyggertallet: Derfor valgte 35-årig mor med to børn et landsbyliv

Nickie Schjødt Pedersen er ude at finde nye løberuter i det endnu lidt ukendte område ved Alslev. Foto: Morten Nielsen
Hvorfor er det Alslev, som tilflytterne vil til? Borgerne kommer her med nogle bud.

Det tager ikke lang tid, at finde en tilflytter i Alslev syd for Varde. I løbet af ti år er byens indbyggertal nemlig vokset med otte procent.

Nickie Schjødt Pedersen, 35 år, flyttede til Alslev i foråret med sine to børn på fem og ti år. Hun arbejder som lærer i Esbjerg Ungdomsskole, og hun er da også tilflytter fra netop Esbjerg Kommune.

Hun var søndag ude at løbe.

- Jeg er stadig ved at finde løberuter, siger hun om at finde sig til rette i det nye område.

Hun har købt et 1970'er parcelhus på 190 kvadratmeter. Her kan hun sidde for en lærerløn som mor med børn. Det ville ikke være muligt i selve Esbjerg. Nickie vil ikke offentliggøre, hvad hun har givet for huset, men priserne er bestemt til at komme i nærheden af. Det spiller selvfølgelig ind, at der kun er 10-15 km til Esbjerg.

Men Nickie er glad for at være flyttet nogle få kilometer over grænsen til Varde Kommune med to børn.

- Jeg kan godt lide børn- og ungepolitikken i Varde Kommune, siger Nickie Schjødt Pedersen, som ved, hvad hun taler om. Hun har nemlig været ansat som lærer på Tistrup Skole i Varde Kommune.

Varde Kommunes skolesystem er lige noget for hendes børn, synes hun.

Annonce
Katrine Johannessen og Michelle Henningsen arbejder i brugsen. De påpeger, at Alslev er bedst, hvis man har bil. Foto: Morten Nielsen

Dejligt, men man skal have bil

I Dagli'Brugsen i Bredgade arbejder Michelle Henningsen, 18 år, og Katrine Johannessen, 17 år. De har begge altid boet i Alslev.

- Det er godt samfund, og vi har alt, siger Michelle, som går i gymnasiet.

Hun synes også, at det er dejligt, at der hverken er langt til Varde eller Esbjerg - især efter hun har fået kørekort.

Om hun efter endt uddannelse vil tilbage til Alslev?

- Det afhænger af mit liv til den tid, siger Michelle.

Den lidt yngre Katrine Johannessen er enig, Alslev er et dejligt sted.

- Det dårlige er, at der er ringe busforbindelser og ikke noget tog, siger Katrine, som går på handelsskolen.

Det er måske ikke så mærkeligt, at Alslev er fyldt med nye huse med dobbeltcarporte og to ret nye biler parkeret. Her er bilen meget anvendelig.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Borgerlige må ind i kampen

Socialdemokratiet kan glæde sig over det borgerlige Danmarks tillid. Den kommer til udtryk, hver gang socialdemokraterne overtager regeringsmagten. Det er jo ikke verdens undergang og skal såmænd nok gå alt sammen. Sådan plejer det jo at være, lyder det borgerlige kor så. Erkendelsen er korrekt. Med de ulyksalige 1970-ere som den eneste, alvorlige undtagelse har ingen regeringer i efterkrigstiden uanset kulør ført en politik, som tilnærmelsesvis har bragt vores sikkerhed eller velstand i fare. Den nuværende regering er ingen undtagelse. En stram udlændingepolitik, endnu hårdere kurs mod kriminelle, et robust forsvar samt velfærd er mærkesager. Alt dette skal gå hånd i hånd med en ansvarlig økonomi, som den skarpe, interne debat med støttepartierne om minimumsnormeringer viste. Og så skal der kæmpes for klimaet. Ovenstående turde også være målene for enhver borgerlig regering, efter man også til højre for midten har sat miljø øverst på dagsordnen. Eneste stridspunkt mellem regeringen og de borgerlige kunne være skattepolitik og marginale forskelle på, hvordan man vil fordele samfundskagen. Er der et borgerligt projekt? Spørgsmålet er berettiget, for vi har intet hørt om det. Blandt andet lover Venstre blot, at være endnu grønnere end regeringen. Til gengæld hersker der åbenbart intern uenighed om udlændingepolitikken i det største borgerlige parti, hvis profil for øjeblikket står alt andet end skarpt. Alt dette må udløse selvransagelse hos deltagerne i Venstres landsmøde i denne weekend. Men også fra de øvrige, borgerlige partier savner vi visioner. Måske var det ikke blot en påstand, men den fulde sandhed , da Venstre i valgkampen forklarede, partiet ville ganske det samme som Socialdemokratiet – blot uden skattestigninger. Ja, det kan såmænd vise sig at være fortællingen om hele det borgerlige Danmark. Det er - undskyld udtrykket – fesent. Det borgerlige projekt er for vigtigt til, at ansvaret for det (alene) kan betros Socialdemokratiet.

Annonce