Annonce
Haderslev

Her var skole i over 100 år. Nu skal bygningerne sælges

De konservative og radikale foreslog, at den gamle Hertug Hans Skole blev hjemsted for foreninger. Nu skal bygningerne sælges. Arkivfoto: Michael Mogensen
Mandag den 25 indtager de første børn Erlev skolen. De gamle bygninger i Buegade skal midlertidigt give husly for foreninger. Herefter skal de sælges.
Annonce

HADERSLEV: En ny skolehistorie begynder, og en meget gammel skolehistorie slutter, når de første børn rykker ind i den nye Erlev Skole mandag den 25. januar.

De bedagede bygninger i Buegade, som eleverne kommer fra, skal sættes til salg, og så er det endegyldigt forbi med den skole, der har eksisteret på adressen siden 1910.

Annonce

Kan tage to år

- Den proces, man dermed sætter i gang herunder udarbejdelse af lokalplan, tager nemt to år, og derfor får de foreninger på havnen, der skal flytte på grund af højhuset midlertidigt ophold i skolebygningerne.

Det fortæller formanden for udvalget for kultur og fritid, Kjeld Thrane, (K).

Ved at lade den håndfuld foreninger, der ellers stod til at blive husvilde på grund af det store byggeri, rykke ind i skolebygningerne, håber politikerne at slå to fluer med ét smæk.

Dels får foreningerne husly. Dels bliver der lys i vinduerne og trafik af mennesker på stedet, hvilket vil have en præventiv effekt.

- Det ville være forfærdeligt at have sådan et kompleks liggende, uden at nogle gør noget ved det. Det kunne vi se i Gram, siger udvalgsformanden med tanke på det tidligere rådhus i Gram.

Blandt de, der rykker midlertidigt ind i Buegade, er også Kløften Festivalen, der får sin administration i skolekomplekset:

- Og så er det aftalt, at deres lager rykker ud til Dyrringkær på den adresse, hvor der ligger en put and take sø. De har to lagre – de har brug for et kold-lager, og så har de brug for et sted til ting, der ikke tåler fugt, fortæller Kjeld Thrane.


Det ville være forfærdeligt at have sådan et kompleks liggende, uden at nogle gør noget ved det. Det kunne vi se i Gram.

Kjeld Thrane (K), udvalget for kultur og fritid


- Der er valgt en midlertidig løsning, fordi vi ikke kan vide hvor hurtigt, det kommer til at gå. Det kan pludselig gå stærkt, hvis der kommer nogen med en idé, men alene lokalplanen tager jo noget tid. Det skal gå stærkt, for to år går hurtigt, så det er en brændende platform.

Som et kuriosum fortæller Kjeld Thrane, at foreningernes nuværende lokaler på havnen også var tænkt som en midlertidig løsning.

De har foreløbigt boet der i ti år.

De konservative og de radikale i Haderslev Byråd har tidligere talt for, at den gamle Hertug Hans Skole varigt kunne indrettes som et ”foreningernes hus”, men resultatet bliver altså et salg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Vejen til en normal hverdag: Her får du de to stik mod covid-19

Danmark

Overlæge: Jeg har aldrig set en så langvarigt kritisk syg patient på intensiv som Flemming

Annonce