Annonce
Sport

Herlev giver storklubben Herning nye klø på isen

Nils Meilvang/Ritzau Scanpix
Ambitiøse Herning Blue Fox tabte for tredje gang i træk, da holdet fredag aften var på besøg i Herlev.

Der er længe, til ishockeyens DM-medaljer skal fordeles, og det er de formentlig glade for i Herning Blue Fox.

Den 16-foldige mesterklub har nemlig langt fra fået den håbede sæsonstart under den nye træner Ben Cooper, der er blevet hentet fra Nordamerika til den jyske hede.

Fredag aften tabte Herning for tredje gang på stribe, da holdet måtte rejse hjem fra besøget hos Herlev Eagles med et noget overraskende nederlag på 2-5.

Midtjyderne åbnede ellers scoringen allerede efter 54 sekunder, da Cameron Brace sendte pucken i nettet. Men lynmålet så snarere ud til at anspore hjemmeholdet.

Inden der var spillet et kvarter, havde Herlev scoret tre gange på Simon Nielsen, og så var det op ad bakke for gæsterne.

Landsholdsspilleren Morten Poulsen skabte nyt håb kort inde i anden periode, men farlige Brett Thompson genoprettede Herlevs tomålsføring.

Herning er gået ind til denne sæson med en ambition om at revanchere den skuffende sidste sæson, hvor holdet blot blev nummer seks i grundspillet og efterfølgende dumpede ud af kvartfinalerne.

Men da Herlevs Johan Skinnars 20 sekunder før tid øgede til 5-2, stod det klart, at midtjyderne igen måtte rejse hjem uden point.

Dermed er Herning efter fem kampe fortsat noteret for fem point. Fredagens overmænd fra Herlev har samme pointantal, men har spillet en kamp færre.

Endnu værre står det dog til hos Rungsteds regerende mestre. Nordsjællænderne tabte 2-5 på udebane til Aalborg Pirates og må fortsat agere bundprop i Metal Ligaen.

Sølle et point har Erik Hjalmarssons mænd hentet i de første fire spillerunder.

Til gengæld er Aalborg Pirates pletfri med fire sejre i lige så mange kampe. Den nytilkomne forward Felix Scheel blev kampens markante figur med tre scoringer for nordjyderne.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kan vi i det mindste få ærlig kommunikation?

Det lover simpelt hen ikke godt for regeringens troværdighed. I ni ministerier har man skiftet kommunikationschef efter valget. I syv tilfælde er der blevet ansat en kommunikationschef, der træder ind ad døren med et cv præget af tætte personlige eller politiske relationer til den socialdemokratiske minister, der netop har sat sig til rette i ministerkontoret. Der er tale om tidligere personlige rådgivere, valgkoordinatorer og politisk frivillige i valgkampe. Det er dog et tilfælde, insisterer regeringen. Et helt ufatteligt tilfælde, fristes man til at tilføje. Alt er gået rigtigt til. De bedste er valgt, i hvert eneste tilfælde. Og ministrene har overhovedet ikke blandet sig. Hedder det sig. I Danmark er embedsmandskorpset ikke politisk udpegede. Der er godt nok en tendens til, at politikere omgiver sig med flere og flere rådgivere, men kommunikationschefer i ministerier er ikke rådgivere. De er embedsmænd, de arbejder for staten og dermed for borgerne. De får løn af statskassen. De er ikke socialdemokrater eller noget andet - de er upolitiske. Det er derfor, at ansættelserne af de syv kommunikationschefer stikker sådan ud. Det er derfor oppositionen - ført an af Ole Birk Olesen, Liberal Alliance, i en stadig mere og mere kontant retorik insisterer på at få svar fra ministrene på spørgsmålet: Er alt gået rigtigt til? Man forstår den stigende irritation, som bortforklaringerne fortsætter. Det er en dybt beklagelig udvikling. Det er muligt, at politikere har brug for mere og mere politisk rådgivning, og derfor har behov for politiske rådgivere. I så fald er det rådgivere, de skal ansætte, og det skal selvfølgelig ske transparent for alverden. Stå ved det, tag det efterfølgende politiske slagsmål i Folketinget, for ærligt talt vil det være en kamp, der er til at klare. Uanset hvad der siges lige nu på tværs af folketingssalen, vil den næste regering formentlig ansætte endnu flere politiske rådgivere, end denne har gjort. Sådan er trenden. Men vær dog ærlig. Drop skuespillet. Hellere politisk udvalgte kommunikationschefer end fordækte udnævnelser, der skaber tvivl om afsenderen på de budskaber, som vil komme ud af samtlige ministerier de kommende år.

Kolding For abonnenter

Piger på Frørupskolen til ansat: - Jeg slår dig ihjel

Annonce