Annonce
Sport

Herlev stoppede den gode sønderjyske stime

Patrick Galbraith og SønderjyskE tabte søndag 2-4 til Herlev Eagles. Arkivfoto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix

SønderjyskE: På papiret lignede det ikke nogen uoverkommelig opgave for Mario Simionis hold søndag eftermiddag.

Herlev Eagles ligger næstsidst i isligaen et godt stykke efter Rødovre på syvendepladsen. SønderjyskE havde vundet sæsonens tre første opgør mod Herlev og var i øvrigt inde i en god stime. SønderjyskE gik ind til kampen med fem sejre på stribe. Men den stime satte Herlev Eagles en stopper for med en sejr på 4-2.

Hjemmeholdet bragte sig foran efter knap tre minutter ved Jeff Terminesi.

Midt i anden periode udlignede SønderjyskE. Gæsterne scorede ovenikøbet i undertal, da Anders Førster sendte pucken i mål til 1-1.

Med otte minutter igen så det godt ud for SønderjyskE. TJ Moore bragte udeholdet foran 2-1, men den føring holdt i under tre minutter.

Så udlignede Herlevs Jesper Thörnberg, og den scoring åbnede op for flere mål til hjemmeholdet. Med et minut igen scorede Herlev til 3-2.

I det sidste minut satsede Simioni hele butikken og erstattede keeper Patrick Galbraith med en ekstra markspiller, men SønderjyskE fik ikke mål ud af satsningen. Til gengæld udnyttede Herlev det tomme mål og scorede til 4-2, der blev kampens resultat.

Det betyder, at SønderjyskE stadig har ni point op til Rungsted, ligaens førerhold.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det ligegyldige alternativ

De entrede dansk politik med kærlighed, dans og et dybfølt ønske om en anderledes måde at drive landet på. Alternativet stormede ind i Folketinget ved valget i 2015 og fik fem procent af stemmerne uden nogen anden dominerende slagplan end at gøre tingene på en alternativ måde. Leder Uffe Elbæk fandt det hele ganske "crazy", og på Nørrebro, hvor partiet fik næsten 18 procent af stemmerne og blev større end Socialdemokratiet, løftede man taget i ekstase og drømte om en ny verdensorden. I dag er festen slut. Et elendigt resultat til folketingsvalget i 2019 sendte partiet ned på tre procent af stemmerne, og man må konstatere, at partiet ingen varige aftryk har sat på dansk politik. Til trods for, at folketingsvalget i juni netop handlede om klima, der jo ellers er et af Alternativets mærkesager. Men dagsordenen er global og har ikke en snus med Alternativets indsats at gøre. Skulle man være i tvivl, kan man konsultere det såkaldte forståelsespapir, der er skrevet af regeringen Mette Frederiksen (S) og dens støttepartier Det Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti og Enhedslisten. Her er sat de mest ambitiøse - og måske også uopnåelige - klimamål i historien, men altså uden, at Alternativet har været involveret. Partiet, der om nogen snakkede klima og en ny samfundsindretning, har ikke sat det mindste fingeraftryk på den mest ambitiøse klimadagsorden nogensinde - stærkere bevis for parlamentarisk ligegyldighed findes næppe, og det er sigende, at man ikke har hørt et kvæk fra Alternativet, siden vælgerlussingen i juni. Partiet har i dets korte historie budt på utallige farverige indslag så som en ganske alternativ festkultur, alternativ medarbejderpleje, alternativ ansættelsespolitik i partiet, men alt sammen artigheder fra gemakkerne og ikke fra den politiske scene. Jovist, Alternativet har fået fjernet transseksuelle fra listen over psykisk syge og andre fornuftige ting, men det varige aftryk på dansk politik er det ikke blevet til, og bliver det heller næppe.

Tønder

Over 100 får måtte reddes fra vandmasser på mark

Annonce