Annonce
Sport

Herning henter tiltrængt sejr ude over Rungsted

Johnny Pedersen/Ritzau Scanpix
Bundholdet Herning fik en klar sejr ud af udekampen mod topholdet fra Rungsted. Rødovre vandt bundopgør.

Inden tirsdagens hjemmekamp lå Rungsted Seier Capital på Metal Ligaens andenplads, mens udeholdet fra Herning Blue Fox lå næstsidst, men det var ikke til at fornemme, da pucken havde været i spil i 60 effektive minutter.

Herning vandt nemlig udekampen med 4-1 og bragte sig på 30 point for 22 kampe, mens Rungsted bliver på 38 point for samme kampantal.

Rungsted kom ellers planmæssigt foran efter ni minutter af første periode ved Lucas Andersen, og det så længe ud til at blive periodens eneste scoring. Men Morten Poulsen havde andre planer og udlignede med fem sekunder tilbage.

Derefter fulgte en målløs periode, inden Herning var skarpest i den sidste.

Brodie Dupont bragte Herning på 2-1 efter to minutter, og Kristoffer Lauridsen øgede bare 13 spilsekunder senere.

Thomas Vilstrup Andersen satte trumf på med målet til 4-1, da der resterede seks minutter på uret.

I tirsdagens bundopgør sejrede Rødovre Mighty Bulls med 4-3 hjemme over Odense Bulldogs.

Dermed kom Rødovre på 31 point på syvendepladsen, mens den fynske klub ligger håbløst sidst med 12 point.

Odense førte ellers 1-0 efter første periode på Riley Bourbonnais' tidlige mål, men efter anden periode havde Rødovre vendt det til føring 3-2, efter at Odense også havde ført 2-1.

Med syv minutter tilbage af kampen reducerede Odense til 3-4, men nærmere kom holdet ikke point.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Vi gør det fortsat ikke godt nok

Møgsagerne i det offentlige Danmark har stået i kø med milliardsvindel med udbytteskat, misbrug af Socialstyrelsens midler og tilsyneladende meget grove forhold hos Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse. Lokalt har vi såmænd også haft et tilfælde, hvor fire personer er blevet sigtet for bedrageri mod Sygehus Lillebælt. Alt dette til trods: Vi er fortsat verdens mindst korrupte land sammen med New Zealand. Det viser anti-korruptionsbevægelsen Transparency Internationals årlige undersøgelse af forholdene i 180 lande. Egentlig er det ikke så overraskende. Inderst inde ved de fleste danskere jo godt, at bestikkelse hører til sjældenhederne. Få borgere kunne finde på at tilbyde myndighedspersoner erkendtligheder i forventning om modydelser. Og endnu færre offentligt ansatte kunne formentlig drømme om at tage mod penge eller tvivlsomme vennetjenester. Vi har grund til at glæde os over dette forhold. Korruption er en kræftsvulst på samfundet. Den gør alt dyrere og langsommere, fordi udgifterne til korruption skal lægges oven i prisen på alle projekter, hvor man tilmed langtfra kan være sikker på, at de bedste og billigste får overdraget en given opgave. Derfor er det heller ikke noget tilfælde, at de mest korrupte lande som regel også er de fattigste med for eksempel Sydsudan, Somalia og Syrien som nationer, der både er bundkorrupte og aldeles rædselsfulde at bo i. Korruption er imidlertid langtfra kun et økonomisk problem. Endnu værre er det, at bestikkelse tærer på ethvert samfunds vigtigste kapital, nemlig tilliden mellem borgerne indbyrdes og i forhold til myndighederne. Danmark er fortsat et samfund bygget på gensidig tillid. Men ligesom vi trods førstepladsen mister point på opgørelsen over korruptionens omfang, er der også en blevet plads til en lille tvivl i mange danskeres forhold til myndighederne. Den situation er netop opstået på grund af den senere tids mange skandaler. Så jo, vi gør det godt. Men vi gør det fortsat ikke helt godt nok.

Regionalt For abonnenter

Borgmestre raser over skrottede solcelle-planer for millioner: - Det er fuldstændig vanvittigt

Annonce