Annonce
Erhverv

Herning vil være vært for Euroskills

I 2018 lagde Messecenter Herning rammer til DM i Skills. Nu vil MCH også have europamesterskabet i Skills til Midtjylland. Arkivfoto: Morten Pape
Når unge under uddannelse hvert år dyster i at være de bedste til deres fag, vil den store europæiske finale måske foregå i Danmark.
Annonce

Herning: Hvert år deltager hundredevis af unge på erhvervsuddannelserne i DM i Skills, hvor de dyster om at blive Danmarks bedste. Vinderne går videre til enten den europæiske eller den verdensomspændende udgave, hvor der traditionelt er samlet op mod 700 unge håndværkstalenter fra mindst 30 nationer til konkurrence i 35-40 forskellige fag.

I 2020 foregår den europæiske konkurrence i Østrig, men i 2024 skal det forhåbentlig være i Danmark, nærmere bestemt i MCH Messecenter Herning. I hvert fald hvis det står til regeringen, Fagbevægelsens Hovedorganisation, Dansk Arbejdsgiverforening, Herning Kommune, Region Midtjylland og SkillsDenmark.

- Det er mit håb, at Euroskills i Danmark kan være med til at give unge lyst til at tage en erhvervsuddannelse - på samme måde som EM i fodbold giver børn og unge lyst til at trække i fodboldtøjet, siger børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil til websiden herning.dk.

Annonce

Brande erhvervsuddannelserne

Satsningen skal ses som led i brandingen af erhvervsuddannelserne og være med til at sætte fokus på det høje faglige niveau i de danske erhvervsuddannelser. Derudover skal værtsskabet bidrage til en samlet fortælling om erhvervsuddannelserne som faglige spydspidser med udgangspunkt i blandt andet den grønne omstilling, digitalisering og stærke produktions- og servicefag i Danmark.

- Euroskills vil være med til at vise de unge, at en erhvervsuddannelse vil give et spændende job med mange muligheder bagefter. Samtidig kan vi vise verden, at når arbejdsmarkedets parter inddrages aktivt i uddannelserne kan man sikre, at de hele tiden er up-to-date og fører til et job, siger Lizette Risgaard, formand for Fagbevægelsens Hovedorganisation.

Over de tre konkurrencedage forventes 80.000-100.000 tilskuere at møde op.

Euroskills blev sidst afholdt i Ungarn i 2018. I 2019 var der Worldskills i Rusland august 2019. Afgørelse af værtskabet for 2024 afgøres 19. marts ved WorldSkills Europes generalforsamling. Holland og Danmark byder begge på værtsskabet i 2024.

Annonce
Annonce
Danmark

Opdateret onsdag: 558 nye smittede i Danmark

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce