Annonce
Læserbrev

Hersker men ikke regerer

Læserbrev: Det er netop meddelt, at den hidtidige EU-ministerråds præsident Donald Tusk ikke opstiller til posten som præsident i Polen ved valget til næste år. Det får beklages. Endnu mere må det beklages, at han ikke kunne fortsætte på posten som EU-råds præsident som følge af valgreglerne på 2½ år med mulighed for forlængelse med 2½ år. Derfor får den også dygtige belgiske politiker Charles Michel jobbet for 2½ år med mulighed for forlængelse med 2½ år.

Hvad angår EU-Kommissionen ligger det sådan, at Jean-Claude Juncker har valgt ikke at genopstille, selv om han kunne have fået yderligere 5 år på posten, som nu går til Ursula von der Leyen i første omgang med 5 år med mulighed for yderligere 5 år altså i alt 10 år på posten.

Egentlig ville en ombytning af rollerne mellem den uafhængige kommission og EU-Rådet, der repræsenterer medlemsstaterne være en fornuftig løsning. Det vil betyde, at en hel del politisk og administrativ kraft skal overføres fra Kommission til EU-rådet, som skal have initiativretten og fortsætte med at balancere landene imellem og skaffe de finansielle midler.

Netop nu er det meddelt, at et par udbrydere fra Liberal Alliance forsøger sig med et nyt parti med partinavnet Fremad afledt af Emanuel Macrons parti - En Marche = Fremad. Har ham Simon Emil mon glemt, at Danmarks alliance med Napoleon fik den konsekvens, at flåden tabte og blev ranet, og for at det ikke skal være løgn, blev København bombet og brændt og til sidste tabtes Norge.

Da Simon Emil åbenbart er såvel frankofil som EU-Kommissions-enthusiast, må vi andre stille spørgsmålene: Skal vi af med Grønland og Færøerne og ende som en delstat? A sejer walbekomme.

Hans Stengaard Jessen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Naboer frygter at blive nabo til gigantisk solcelleanlæg: Miljøformand vil undersøge alternative muligheder

Annonce