Annonce
Tarm

Heste og ryttere trives på Stald Tanholm

Gitte Fredslund, som driver Stald Tanholm, kender og kommer på nært hold af alle sine heste. Privatfoto
På Stald Tanholm ligger også HS Hestepraksis’ laboratorium. Her analyseres gødningsprøver og blodprøver, så hestene kan få den rigtige behandling.
Annonce

Ådum: Stald Tanholm ligger godt placeret med store græsarealer langs Omme Å. Her er plads til den store hestebestand med 20 egne heste og 15 opstaldede.

Hestene har levet af græs sommeren igennem og kan gå ind i læskure for skygge og være fri for insekter. Fra midt i september kommer hestene ind om natten. Tre mødre med hver deres føl fra i år holder sig hjemme omkring stutteriet.

Gitte Fredslund viser rundt og fortæller om hestene. Ud over tre avlshopper er der en hoppe til ridning. Der er ikke så stort salg af heste, som man måske tænker, siger Gitte og konkluderer da også:

- Vi bliver jo glad for dem!

Gitte er så heldig, at forældrene bor på en naboejendom. Hendes far Laust Fredslund er en stor hjælp i det daglige i stalden, hvor han holder rent foruden alt andet forefaldende arbejde i stald og på markerne.

Annonce

Ponydressur DM og lokale stævner

Også ponyer modtages på Tanholm til græsning og opstaldning. 4 piger og deres hjælpere deltog i DM hold for ponyer i Frederikshavn i en forlænget weekend midt i september.


Vi bliver jo glad for dem.

Gitte Fredslund, indehaver af Stald Tanholm


Der var hård konkurrence, og det blev ikke til finaleplads, men Emilia Degnbol Fredslund endte som nr. 16 ud af 35, kun 1 procent fra placering.

Pigerne, som har en hest opstaldet, kommer om eftermiddagen eller aftenen for at tage sig en ridetur. Deres heste passes sammen med Tanholms heste. Der er også i oktober spændende aktiviteter at se frem til.

Pigerne træner deres heste på den udendørs ridebane. Privatfoto

Tarm og Omegns Rideklub er en nystartet klub, som har adresse på Stald Tanholm. Her afholder klubben deres første dressurstævne den 10.-11. oktober, og det er for både heste og ponyer.

Desuden bliver der også et efterårsridt. Det foregår i uge 42 og er et online ridt, hvor man rider ’sammen hver for sig’.

Annonce

Klinikarbejde

Gitte arbejder i dyrlægebranchen hos HS Hestepraksis, som hun er medejer af, og som har hovedsæde på Tanholm og desuden en satellit klinik i Ikast.

Der er fire dyrlæger foruden Gitte. Hendes stilling er både klinikchef, hesteterapeut og hestesygeplejerske. Gitte passer telefon, står for tidsbestilling, fører journaler og tager røntgenbilleder.

På Tanholm ligger også HS Hestepraksis’ laboratorium. Her analyseres gødningsprøver og blodprøver, så hestene kan få den rigtige behandling.

Gitte er alsidig både som diplomeret hestemassør, eksamineret Kranio Sakral Terapeut, certificeret laser terapeut og har taget kurser i akupunktur. Desuden er hun eksamineret hesteinseminør.

Ingen tvivl om, at hun befinder sig rigtig godt med sammenfald af arbejde og hjem. Af de tre børn i hjemmet, er de to piger, - og de er med til alle dressurstævner i weekender.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Alarm 112

Peter Madsens flugtforsøg: Truede med bombeattrap og hoppede ind i hvid varevogn

Varde

Så er det nu: Syv dage til Rema åbner

Indland

Fængselsansattes formand venter Madsen flyttet til nyt fængsel: Enner Mark og Nyborg er i spil

Annonce