Annonce
Haderslev

Hesteauktion indbragte omkring to millioner kroner

Der var fremvisning på stutteriet lørdag. Søndag aften sluttede auktionen. Foto: Jacob Schultz
Tre-fire heste fra konkursramt stutteri løb op i over 100.000 kroner søndag. Køberne er fra flere lande. 350 deltog i fremvisningen lørdag.

GRAM: Det gik over alt forventning søndag aften, da buddene væltede ind hos Campen Auktioner, der stod for salget af 46 heste fra konkursboet Stutteri Jens Kvist.

– Det er helt fantastisk. Det er den bedste hesteauktion, vi nogensinde har haft, konstaterer auktionarius Finn Campen.

Han er hyret til at forestå auktionen af Kammeradvokaten, der står for at behandle konkursboet. Så han vil ikke oplyse det endelige beløb, som auktionen indbragte. Men han afslører, at fra han tjekkede beløbene søndag middag til auktionen sluttede klokken 21.01, steg beløbet med over én million kroner.

– Der var budkrig i en hel time. Auktionen sluttede egentlig klokken 20. Men det blev udskudt med to minutter, hver gang nogen bød, forklarer han.

På netauktionen kunne man lørdag formiddag se, at der var afgivet bud for sammenlagt 877.000 kroner. Det vil sige, at det samlede beløb endte på omkring to millioner kroner. Oveni kommer så salær og moms.

Kammeradvokaten er ikke vendt tilbage med en bekræftelse på beløbet.

Annonce

Det er den bedste hesteauktion, vi nogensinde har haft.

Auktionarius Finn Campen

Dyre heste

Det højeste bud lå lørdag formiddag på 44.000 kroner. Det var på hingsten For Life.

Nogle af hestene endte på over 100.000 kroner. Den dyreste hest blev den drægtige hoppe Dream Catcher. Med det ufødte føl får køberen også gener med fra hingsten Verdi. Der var hammerslag på 137.000 kroner. Lørdag lå højeste bud på 30.500 kroner.

Den billigste hest gik for omkring 10.000 kroner.

De fleste heste bliver sandsynligvis i landet, men flere ender også i udlandet.

– Mange danske avlere har købt tre-fire heste. Men nogle ender i Norge. Sverige, England og Tyskland. Vi kan ikke rigtigt se, om nogen er gået til USA, for de har brugt danske opkøbere, siger Finn Campen.

Han vurderer, at der var omkring 350 gæster på stutteriet lørdag til fremvisningen, der sluttede klokken 13.

– Folk var først færdige med at se røntgenbilleder klokken 14.

Man kan stadig byde på noget af rideudstyret på campenauktioner.dk. Det er blandt andet ridestøvler, seletøj og saddel. Men der er også et par baneplanere. Her lå buddene mandag eftermiddag på 2300 og 2500 kroner.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

IS-medlem er inderligt uvelkommen

Et tidligere medlem af Islamisk Stat ankom mandag til Danmark, og blev straks anholdt. Manden har siddet fængslet i Tyrkiet, men blev sendt til Danmark på begæring af de danske myndigheder. Formentlig skal man være jurist for at forstå, hvorfor Danmark har bedt om at få den pågældende udleveret. Han er inderligt uvelkommen. Manden er den 28-årige Ahmad el-Haj. Han er af palæstinensisk oprindelse, men ærgerligt nok udelukkende dansk statsborger. Passet kan han derfor ikke miste. Trods det danske pas er det naturligvis grotesk at påstå, manden er vendt hjem. Danmark er ikke et hjem for mennesker, der har vendt os ryggen og direkte kæmpet mod landets interesser. Justitsminister Nick Hækkerup er blevet kritiseret for at lægge pres på domstolene i sagen om den den udleverede. Ministeren har nemlig sagt, at manden forhåbentlig bliver dømt for de forbrydelser, han har begået. Kritikken kommer fra De Radikale og Enhedslisten. Strengt taget har de ret i, at det ikke er en ministers, men domstolenes opgave at vurdere, om en sigtet er forbryder eller ej. Men ikke desto mindre er Nick Hækkerups spontane reaktion absolut forståeligt. Så skulle en domstol kende den pågældende skyldig, sker det forhåbentlig efter straffelovens paragraf 114. Den såkaldte terrorparagraf åbner nemlig mulighed for fængsel på livstid. Sanktionen er aldeles passende, hvis den 28-årige skulle vise sig at have deltaget i Islamisk Stats uhyrlige forbrydelser. Måtte han i givet fald aldrig komme på fri fod eller i hvert fald sidde i fængsel, til han er en meget gammel mand ligesom den firedobbelte politimorder Palle Sørensen. Han tilbragte 33 år bag tremmer. Ahmad el-Haj blev ifølge flere medier hårdt såret under et bombeangreb og sidder i kørestol. Han har fortalt Weekendavisen, at han inderligt fortryder sine handlinger. I betragtning af de konsekvenser hans indsats for Islamisk Stat har haft for ham selv, er det såmænd ganske muligt. Nogen formildende omstændighed er det imidlertid ikke.

Annonce