Annonce
Aabenraa

Hesten kom på plads i genforeningsporten

Solveig, Sara, Jana og Sofia fik sammen med Leo Vinther Petersen stillet den fine hest op i genforeningsporten. Privatfoto

Søgård/Aabenraa: Genforeningen har været temaet på Søgård Friskoles fælles projekt dette efterår. Hele skolen har arbejdet med emnet og været på forskellige ture rundt i Sønderjylland.

Indskolingen var på besøg på egnsmuseet Jacob Michelsens gård, hvor Elin Bjerregaard og Anne-Marie Luckmann havde fundet forskellige genforeningseffekter frem, mens eleverne ude foran gården så den lokale kopi af porten, som Chr. X red gennem til genforeningsfesten.

I en pressemeddelelse fra friskolen fortælles det, at eleverne var meget interesserede og næsten ikke forlade gården igen, da dagen var ved at være omme.

Tilbage på skolen arbejdede de selv videre med ting, der skulle udstilles: En hest lavet af papmaché samt et sønderjysk kaffebord. Det sønderjyske kaffebord bestod af porcelæn pyntet med Dannebrog og kager lavet af saltdej og flamingo.

Da udstillingen var ved at være færdig, kom idéen om, at Chr. X's hvide hest da kunne komme ud at stå i den fine port på museet. Og kagerne fra det sønderjyske kagebord var også klar til at flytte med til Aabenraa og fortsat pynte på et festligt kagebord.

Fredag i efterårsferien blev der derfor arrangeret en ny udflugt til Aabenraa, hvor hesten og kagerne fra det sønderjyske kagebord blev afleveret, og det hele kan nu fremover ses på Jacob Michelsens gård.

Det var Jana, Sofia, Sara og Solveig, der overrakte de falske kager til Elin Bjerregaard og Anne-Marie Luckmann fra Jacob Michelsens gård. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kolding

Mænd nægter ulovlig import af hundehvalpe fra Polen og vil ikke udtale sig: 70 købere skal afgive forklaring

Annonce