Annonce
Danmark

Heunicke: De første danskere kan få coronavaccine om en måned

Foto: Mads Claus Rasmussen/Scanpix.
Danmark kan i det mest optimistiske scenarie få de første coronavacciner i slutningen af december. Det siger sundhedsministeren på et pressemøde.
Annonce

Danmark kan i det mest optimistiske scenarie få de første coronavacciner i slutningen af december. Det siger sundhedsminister Magnus Heunicke (S) på et pressemøde om Danmarks vaccinationsindsats og status på epidemien.

Alle indbyggere i Danmark, Grønland og Færøerne vil få tilbudt en vaccine mod covid–19, siger sundhedsminister Magnus Heunicke (S) om en kommende, godkendt vaccine. Vaccinen bliver gratis.

- Når de første coronavacciner bliver godkendt, vil de første vacciner blive tilbudt ældre, kronisk syge og ansatte i sundheds- og plejesektoren, som har patientkontakt, fortæller sundhedsminister Magnus Heunicke (S) på et pressemøde.

Han fortæller, at alle personer i Danmark, Grønland og på Færøerne på sigt vil få tilbudt en gratis vaccine. Det vil være frivilligt, om man vil tage vaccinen.

- Når vi har vaccinerne godkendt til brug i Danmark, så har vi en gamechanger. Vi får et nyt våben. Det vil give os mulighed for at komme hurtigere tilbage til et normalt samfund, siger han, og fortsætter:

- Vi får ikke vacciner til alle på samme tid. Der vil komme forsyninger løbende.

Indtil videre er der ikke godkendt nogen vacciner på verdensplan – bortset fra en russisk, som der fra flere sider er sat spørgsmålstegn ved.

De tre medicinalselskaber Pfizer, Moderna og AstraZeneca er længst fremme i udviklingen af vacciner. I store forsøgsstudier har selskaberne påvist høj effekt.

– Status på mink–situationen i Nordjylland er, at 29 procent af personer med tilknytning til minkproduktionen er testet positiv for covid–19, siger Magnus Heunicke.

Også direktør i Sundhedsstyrelsen Søren Brostrøm, direktør i Lægemiddelstyrelsen Thomas Senderovitz og afdelingschef Tyra Grove Krause fra Statens Serum Institut var til stede ved pressemødet.

Myndighederne vurderer løbende om der er brug for nye tiltag i forhold til at begrænse smitte med coronavirus i en lang række kommuner på Københavns Vestegn, fortæller sundhedsminister Magnus Heunicke (S) på pressemøde.

Den Europæiske Lægemiddelstyrelse (EMA), der skal godkende vaccinen i EU, er ved at se på data fra forsøgsstudier fra de tre selskaber med henblik på at evaluere, om de kan blive godkendt.

Chefen for EU-Kommissionen, Ursula von der Leyen, sagde i sidste uge, at godkendelser af vaccinerne fra Pfizer og Moderna kan komme i slutningen af december, hvis alt går glat.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Billund

Efter 37 år: Bjarne lukker Tøj og Sport

Vejen

Håndboldtræningen rykker udendørs

Annonce