Annonce
Vejen

HF'ere fejrede bevisoverrækkelse i Vejen

2.P lod til at høre efter hvert et ord, som deres rektor havde at fortælle dem i sin tale. Foto: Anders Davidsen
Begrænsningerne til trods fik afgangseleverne på gymnasiet en officiel fejring af deres afsluttede uddannelse. Torsdag var det HF'ernes tur.
Annonce

Vejen: Den oprindelige dimissionsfest for hele skolen måtte i år aflyses, men til gengæld kunne eleverne glæde sig over, at der trods alt blev afholdt klassevis bevisoverrækkelse, som den lidt mere 'skrabede' udgave af seancen er blevet kaldt.

Onsdag var de fem STX-klasser af i alt 126 elever på skift til overrækkelse i gymnasiets centrale aula, og torsdag gjaldt det tilsvarende for de to HF-klasser på samlet 40 elever.

Første HF-klasse var 2.P, som undervejs hørte kyndige musikalske indslag fra tidligere elev på skolen Thilde Dam som sanger akkompagneret af Nikolaj Hansen på klaver.

Naturligvis havde rektor Lars Amdisen Bossen også nogle ord med på den videre færd til de unge mennesker, og selvom han på grund af de mange taler over to dage begrænsede sig en smule, så var pointerne ikke til at tage fejl af.

Annonce

Kan påvirke verden

Han nævnte selvfølgelig de seneste måneders mildt sagt anderledes skoletid, men fokuserede primært på, hvad deres to år på HF har givet.

- I har lært meget, og der er også sket meget i verden omkring jer, siger han.

Rektor Lars Amdisen Bossen skulle på grund af de antalsmæssigt begrænsede ceremonier holde hele syv taler på to dage. Foto: Anders Davidsen

Rektoren brugte den netop indgåede klimaaftale herhjemme som eksempel på en relativt hurtig udvikling til det bedre, og han roste ungdommen for at have gået foran med krav om handling.

- I kan påvirke den verden, I er en del af og ikke bare lade andre styre jer, slog han fast.

Hver elev måtte tage to familiemedlemmer med på gymnasiet, og efter selve overrækkelsen og tre gange hurra kunne de nyudklækkede studenter sammen med dem fejre videre i den tilstødende naturfagsfløj.

Annonce

Topscorer vil være ingeniør

Der er 21 elever i 2.P samt 19 i parallelklassen, og på rektorens opfordring gik der en ekstra stor klapsalve under bevisoverrækkelsen til HF-årgangens karaktertopscorer Kristian Fink Nielsen fra Vejen.

Han kunne glæde sig over sit imponerende snit på 10,7, som han dog ikke bruger på at søge uddannelse lige med det første.

På den anden side af fejringerne vil han således forsøge sig som selvstændig indenfor havearbejde og træfældning for at spare op til en Afrika-rejse.

Kristian Fink Nielsen blev særligt fremhævet af rektor for sit høje karaktergennemsnit på 10,7. Foto: Anders Davidsen

Om et års tid er det til gengæld planen, at han starter på "Skovskolen" nær Hillerød under Københavns Universitet, hvor han ønsker at læse til skov- og landskabsingeniør.

Foreløbig gjaldt det dog dagens fejring og ikke mindst næste uges studenterkørsel.

- Det er så fint, at det blev til noget i dag, og at jeg måtte tage mine forældre med. Jeg synes også, at de seneste måneders undervisning og eksamen har fungeret godt efter omstændighederne, siger Kristian Fink Nielsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

100 år siden Genforeningen: En stor dag for Sønderjylland, Danmark og Verden

Annonce