Annonce
Esbjerg

HF-striden skal løses med et bredt udbud til de unge og et godt samarbejde mellem institutionerne

Olaf Rye, adm. direktør Rybners, gymnasium i Esbjerg. Foto: Rybners
Annonce

Læserbrev: Som man kan læse i JydskeVestkysten, handler HF-striden i Esbjerg om de unge mennesker på 16 til 17 år, som ønsker at tage en praktisk tonet HF på Rybners med unge på samme alder på en erhvervsskole med både værksteder, erhvervsrettede valgfag og godt socialt netværk og studiemiljø.

Jeg har i en appel til minister Pernille Rosenkrantz-Theil redegjort for, hvordan Rybners’ HF kan fortsætte, og hvorfor vores HF bør blive et permanent uddannelsestilbud til de unge i byen. Ministeren skal nu træffe afgørelse herom.

Samarbejde mellem vores institutioner og strategi, der sikrer flere unge får en HF-uddannelse og dermed muligheden for en videregående uddannelse, er vejen frem. Lav en begrænsning for antal elever på et permanent udbud hos Rybners. De unge får dermed et frit valg mellem to forskellige ungdomsuddannelsesinstitutioner med hver deres pædagogiske tilgang og ungdomsmiljø.

Konsekvensen af at ophøre Rybners' HF vil være, at skatteyderne står med regningen. Flere unge, som ikke kan få deres HF-valg, ender formentlig i kontanthjælpskøen.


Konsekvensen af at ophøre Rybners' HF vil være, at skatteyderne står med regningen. Flere unge, som ikke kan få deres HF-valg, ender formentlig i kontanthjælpskøen.


Regionsrådet blåstempler Rybners’ HF som et godt tilbud, der kan videreføres uden umiddelbare økonomiske konsekvenser for skatteyderne. Der skal ikke bygges eller tilføres midler på andre måder.

At samme regionsråd alligevel fraråder at tillade Rybners at fortsætte sin HF for at redde VUC Vest, beror på, at VUC Vest gennem en årrække og af ukendte årsager har mistet voksne HF-elever. At bruge VUC’s situation til at fraråde at indstille Rybners til et permanent uddannelsesudbud på HF, det, synes jeg, er at gøre regning uden vært. To vidt forskellige HF-tilbud til vidt forskellige målgrupper og uens skolemiljøer samt unge og voksne elever sammenlignes. De 16-17-årige, der går på Rybners, svarer netop meget klart, at de ikke kunne drømme om at vælge VUC Vest, fordi det er et sted for voksne, der er i en helt anden social kontekst, end den de er i. De ønsker at tage HF et sted, hvor de kan deltage i det sociale liv sammen med jævnaldrende.

Konsekvensen, hvis regionsrådets afgørelse føres ud i livet af ministeren, bliver efter min opfattelse, at der kun bliver ét HF-udbud i Esbjerg med en teoretisk tilgang til uddannelsen på Esbjerg Gymnasium. VUC vil nemlig gå samme skæbne i møde. Det bliver alt sammen et tab for byens videregående uddannelser, erhvervsliv og for kommunens pengepung. Esbjerg Gymnasium, VUC Vest og Rybners kan derimod med opbakning fra ministeren i stedet starte et samarbejde og fordele eleverne – og dermed kan vi redde en del unges fremtidige studier ved fortsat også at tilbyde praktisk HF på Rybners.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Trekantområdet

4. klasse-elever og lærere sendt hjem fra Kirstinebjergskolen - en smittet elev sendte klassen hjem

Annonce