Annonce
forside

HFK kan ikke selv afgøre det

HADERSLEV: - Jeg er ikke i tvivl. Vi rykker op, lyder det selvsikkert fra HFK's træner, René Hakala, forud for den spændende sæsonafslutning lørdag eftermiddag på udebane mod Nord/Als.

Han er dog i den situation, at ham og hans spillere ikke selv kan afgøre, om det fra den nye sæson i foråret 2019 skal hedde serie 1 i stedet for serie 2.

Første forudsætning er en sejr over Nord/Als. Samtidig skal Aabenraa tabe sin kamp mod Midtals. Hvis det sker, er HFK's oprykning en realitet.

- Midtals vil gøre alt for at vinde. Samtidig er Aabenraas bedste mand ude med karantæne, mens en af de andre bærende spillere er skadet. Det taler alt sammen til vores fordel, understreger René Hakala.

HFK skal dog næppe regne med at få noget foræret. Alsingerne skal bruge en sejr for at have en chance for at klare frisag.

Da de to hold mødtes i første spillerunde, vandt HFK med 8-0.

I samme række slutter Vojens af med en betydningsløs kamp ude mod Højer/Visby.

Nord/Als - Haderslev FK

Fodbold, serie 2

Lørdag 13.30, Nordals Idrætscenter

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Brexit it is: Vælgerne har talt

Endelig. Endelig kan både Storbritannien og EU komme videre. De britiske vælgere har talt, tydeligt, og de har klart valgt Brexit. Det giver en tiltrængt klarhed på begge sider af vandet oven på flere års tumultariske scener i det britiske parlament og manglende fremdrift i de uendelige forhandlinger med et mere og mere målløst EU. Nu må vi være færdige med Brexit eller ej. De britiske vælgere har talt, og de har givet den konservative premierminister Boris Johnson et klart mandat. Johnson er som politiker let at mene en masse om. Man kommer let til at ryste på hovedet. Han er en populist, en politisk charlatan, der ikke skyr nogen midler for magten, men han er også en klar vinder af det britiske valg efter en valgkamp, der har centreret sig om en sag: Brexit. Nu. Om han vandt på grund af sagen eller på grund af en meget svag, forvirret opposition, eller fordi englænderne ikke orker mere snak eller en kombination af det hele er ligegyldigt. Johnson vandt stort. Han tegner Storbritannien. Det kan man begræde, fra vores side af Nordsøen. Både politisk og økonomisk. Vi gik ind i det europæiske fællesskab sammen med englænderne, og der har så at sige altid været en tæt og givtig relation mellem Esbjerg og Harwich, og det havde været bedst for Danmark, om Storbritannien på vej ud af EU var vendt om i døren. Det gør Storbritannien ikke med Boris Johnson som dørmand. Lad os tørre øjnene. Briterne har valgt brexit, nu skal vi have det bedst mulige ud af det scenarie. Vi har en interesse i en stærk og tæt relation også fremover. Vi skal have en fornuftigt balanceret handelsaftale på plads hurtigst muligt. Vi beriger hinanden økonomisk og kulturelt. Danmark bør være den stemme i EU, som mere end nogen anden søger kompromisset og appellerer til fornuften i de forestående forhandlinger mellem Storbritannien og EU. Det bliver der brug for.

Annonce