Annonce
Sønderborg

Himex kan indtage rådhuset

Der er stor velvilje over for at lade iværksættere overtage det gamle Hørup Rådhus med genopladning af elbatterier, for Sønderborg Kommune har ikke noget at bruge bygningerne til. Derfor ændres der lidt i planoplægget.

Annonce

HØRUP: - Det er meget interessant, at folk, der genoplader elbatterier, vil flytte ind på det gamle rådhus i Hørup. Det må de hjertens gerne, for vi har ikke noget at bruge det til, men skal blot have ændret lokalplanen, så den giver mulighed for, de selv kan bo der, og så der ikke længere står, den skal bruges til offentlige formål, siger teknik- og miljøudvalgsformand Frode Sørensen (S).

Han og det øvrige udvalg er indstillet på, at når succesrige iværksættere kan skabe nyt liv i det gamle rådhus, så skal de endelig have lov at gøre det. Inger og Peter Krohn har etableret virksomheden Himex med speciale i at genoplade batterier til elcykler, handicapscootere, droner og segways. Ved siden af driver hun helsekostrådgivning og alternativ behandling.

Den del skal med ind i rådhusbygningen. Parret har fire børn og en større privat husholdning. De vil gerne bo i tilknytning til virksomheden, som gennem de sidste 11 år har haft til huse på Primulavej.

Ingen tidsplan

- Vi har ingen tidsplan, for vi venter på en udmelding fra kommunen og regner med at få et møde op at stå. Vi ved ikke præcis, hvornår vi kan flytte ind, siger Inger Krohn.

Huset på Primulavej er sat til salg, men kommer det succesrige ægtepar ikke af med det, beholder de det til udlejning.

Villaen blev alt for lille til virksomheden, fordi Peter Krohn fik et erhvervsmæssigt gennembrud med sin egen metode til genopladning af batterier. Folk fra nær og fjern sender ham batterier, der bugner på hylder på lager og i private gemakker på Primulavej. Derfor slog parret til på rådhuset i Hørup, der skal danne rammen om deres fortsatte erhvervseventyr.

Cykelsatsning

Sønderborg er en rigtig cykelkommune, der ikke mindst etablerer cykelstier i det alsiske. Det passer godt med planerne om at lave eget cykelværksted på Skovsholm i Hørup, hvor flere etager og næsten 12.000 kvadratmeter grund står til rådighed for ekspansionen af virksomheden Himex, grundlagt af ægteparret Inger og Peter Krohn. Hun arbejder med alternativ behandling og kostrådgivning og har tidligere drevet helsebutik i Sønderborg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kolding

Skoler og institutioner skal fortsat holde lukket i Kolding: Borgmester kritisk over for sen udmelding

Trekantområdet

Politikere er ikke i særlig kategori: Middelfarts 46-årige borgmester lod sig covid-19-vaccinere på samme tid som plejehjemsbeboere

EfB For abonnenter

Kommentar: Derfor kan topkampene koste EfB oprykningen

Annonce