Annonce
Sønderborg

Himex kan indtage rådhuset

Der er stor velvilje over for at lade iværksættere overtage det gamle Hørup Rådhus med genopladning af elbatterier, for Sønderborg Kommune har ikke noget at bruge bygningerne til. Derfor ændres der lidt i planoplægget.

HØRUP: - Det er meget interessant, at folk, der genoplader elbatterier, vil flytte ind på det gamle rådhus i Hørup. Det må de hjertens gerne, for vi har ikke noget at bruge det til, men skal blot have ændret lokalplanen, så den giver mulighed for, de selv kan bo der, og så der ikke længere står, den skal bruges til offentlige formål, siger teknik- og miljøudvalgsformand Frode Sørensen (S).

Han og det øvrige udvalg er indstillet på, at når succesrige iværksættere kan skabe nyt liv i det gamle rådhus, så skal de endelig have lov at gøre det. Inger og Peter Krohn har etableret virksomheden Himex med speciale i at genoplade batterier til elcykler, handicapscootere, droner og segways. Ved siden af driver hun helsekostrådgivning og alternativ behandling.

Den del skal med ind i rådhusbygningen. Parret har fire børn og en større privat husholdning. De vil gerne bo i tilknytning til virksomheden, som gennem de sidste 11 år har haft til huse på Primulavej.

Ingen tidsplan

- Vi har ingen tidsplan, for vi venter på en udmelding fra kommunen og regner med at få et møde op at stå. Vi ved ikke præcis, hvornår vi kan flytte ind, siger Inger Krohn.

Huset på Primulavej er sat til salg, men kommer det succesrige ægtepar ikke af med det, beholder de det til udlejning.

Villaen blev alt for lille til virksomheden, fordi Peter Krohn fik et erhvervsmæssigt gennembrud med sin egen metode til genopladning af batterier. Folk fra nær og fjern sender ham batterier, der bugner på hylder på lager og i private gemakker på Primulavej. Derfor slog parret til på rådhuset i Hørup, der skal danne rammen om deres fortsatte erhvervseventyr.

Cykelsatsning

Sønderborg er en rigtig cykelkommune, der ikke mindst etablerer cykelstier i det alsiske. Det passer godt med planerne om at lave eget cykelværksted på Skovsholm i Hørup, hvor flere etager og næsten 12.000 kvadratmeter grund står til rådighed for ekspansionen af virksomheden Himex, grundlagt af ægteparret Inger og Peter Krohn. Hun arbejder med alternativ behandling og kostrådgivning og har tidligere drevet helsebutik i Sønderborg.

Annonce
Sønderborg For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Sønderborg Kommune

Annonce
Annonce
Annonce
Varde For abonnenter

Enlig mor søger julehjælp, og det skammer hun sig ikke over: Bare drengene kommer godt i vej

Esbjerg For abonnenter

Legendarisk værtshus til salg: - Folk vil blive triste, men måske skal det være guldsmed eller bolig

EfB

Dagens målmandshelt havde ondt af sine holdkammerater: Men jeg er klar til at stå igen, hvis træneren vil have det

Kultur

- Vi snakkede aldrig om det hos os: Pårørende og skuespillere besøgte grave inden gallapremieren på 'Hvidstengruppen II'

Eksperter giver kras kritik af Meta: 'Det er på tide at regulere dem'

Sydjylland For abonnenter

Biancas ’Bøvleøre’ skrev altid en godmorgen-besked: Den sidste sendte den 36-årige far til to, få minutter før han døde

Sønderborg

JV guider med 10 gode råd: Sådan mindsker du dit CO2-aftryk derhjemme

Erhverv For abonnenter

150 håndværkere er i sving: Se billederne fra Viking Links gigantiske byggeri i Revsing

De første børn under 12 år har fået vaccinestik mod corona

Haderslev

Lokale fjernvarme-tilhængere slog til: Og så kom Marstrup også på kortet

Sydjylland For abonnenter

Sønderjysk kommune brugte millioner på ældreboliger, som ingen ville bo i: Nu skal 34-årige Jessie give de ældre lyst til at bo på landet

Vejen

Julefrokost i Medius med ny restriktion: Bierpong strengt forbudt

Annonce