Annonce
Læserbrev

Himmark Strand

Læserbrev: Svar til Finn Lausten, Sønderborg.

I sit indlæg i JydskeVestkysten torsdag den 26. september gør Lausten sig til talsmand for nogle kritiske bemærkninger til mig vedrørende mit indlæg om forureningen ved Himmark Strand begået af Danfoss i årene 1950 til 1970.

I sit indlæg angriber Lausten mig og mine samtidige for at have udført forurening blandt andet på den daværende losseplads i Vesterlund i udkanten af Nordborg.

Det var en helt anden form for anbringelse af affald, som blev praktiseret dengang, og der eksisterede ej heller andre muligheder for anbringelse, idet der ikke fandtes andre lossepladser (genbrugspladser) på den tid i området.

Der var altid nogle af kommunens ansatte, som holdt et vågent øje med folks aflevering af affald og som kunne spørges til råds om den rette form for aflevering, og det er min opfattelse, at de fleste efterkom de ansattes påbud.

At Lausten bliver personlig overfor mig tager jeg mig let. Han er tilsyneladende ikke klar over, at jeg aldrig i tidsrummet fra 1964 til 1990 havde mulighed for at tage på lossepladsen med diverse former for affald, idet jeg som butiksejer var forhindret heri på grund af forretningernes åbningstid. Og når jeg endelig tog på lossepladsen med affald, så skete det altid under hensyntagen til, hvordan det foregik. Jeg har altid været meget miljøbevist, hr. Lausten, ligesom jeg sørgede for, at mine børn var ligeså.

Derfor synes jeg, han bør holde mine børn og børnebørn udenfor debatten.

Den form for dumpning af farligt industriaffald, som Danfoss praktiserede i de år, hvor det var "gratis", har intet at gøre med afskaffelse af affald, som Lausten nævner. Det var meget farlige stoffer, som begavede og højtuddannede personer naturligvis burde have undladt at "hælde" ud i vor dejlige natur, også selvom det på dette tidspunkt var "gratis" og uden konsekvenser for de pågældende.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce