Annonce
Trekantområdet

Hindsgavl Slots køkken fandt kreativ løsning, da stor madordre pludselig blev afblæst

Hindsgavl Slots køkken fandt en løsning til at begrænse madspildet, da en større konference med kort varsel måtte afvikles digitalt i stedet for fysisk på grund af corona. Arkivfoto: Michael Bager
Med snarrådighed og traditionelle konserveringsmetoder er det lykkedes Hindsgavl Slots køkken at redde en stor del af maden, da en større konference blev nedskaleret med kort varsel.
Annonce

Middelfart: Med en hurtig reaktion fra køkkenchefen og personalet, undgik Hindsgavl Slot at hælde en stor mængde mad i skraldespanden.

Den 29. september, der i øvrigt er FN's stop madspild-dag, skulle en konference, Fødevaredagen, med 250 gæster fra fødevarebranchen have fundet sted på Hindsgavl Slot. Men dagen inden måtte den fysiske konference nedskaleres grundet corona og i stedet afvikles virtuelt. Dermed stod 200 kuverter mad uden modtager, oplyser medarrangør Landbrug og Fødevarer.

Derfor stod køkkenchef på Hindsgavl Slot Ulrik Kjærsgaard med en akut udfordring. For skulle de store mængder råvarer nu smides ud?

Det lykkedes dem i stor udstrækning at undgå. Landbrug og Fødevarer vurderer, at det er lykkes Hindsgavl Slot at redde 150 kuverter, og køkkenchefen Ulrik Kjærsgaard siger til fyens.dk, at det maksimale tab vil være i nærheden af 2.500 kroner.

- Det er ikke meget i forhold til det store perspektiv. Det er flot, vil jeg kalde det, siger Ulrik Kjærsgaard.

Annonce

Var rustet til opgaven

En af måderne, som køkkenet lykkedes med at begrænse madspildet på, var dels ved at få stoppet produktionen og afmeldt de bestillinger, der ikke var ankommet, i en fart. Og derudover at konservere (blandt andet ved syltning) mange af de grøntsager, der var en del af menuen, for på den måde at kunne bruge dem på et senere tidspunkt.

Ulrik Kjærsgaard er glad for, at køkkenet fandt en løsning for genanvendelighedens skyld, men han mener også, at der har været en del held med i spillet.

Dels bestod en stor del af menuen af grøntsager, som Hindsgavl er rustet til at kunne konservere og til at finde muligheder for at bruge senere.

- Vi (Hindsgavl Slot, red.) har en ret stor diversitet i det, vi foretager os. Og det skaber også anvendelighed for mange ting, hvor en meget konceptualiseret restaurant måske kunne have stået med betydeligt større problemer, fordi de ikke havde kunnet finde anvendelig til maden en anden gang, siger Ulrik Kjærsgaard, der også fortæller, at nogle af råvarerne også kan blive brugt til arrangementer de kommende dage.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce