Annonce
Sønderborg

Hip fastfoodkæde står bag sønderjysk burgerbolle-fabrik

Den trendy burgerkæde Jagger får produceret en række ting i Sønderborg. Foto: Timo Battefeld

Succesrige Jagger Fast Food med seks restauranter i København får fremstillet vigtige dele af deres hjemmelavede menuer i centrum af Sønderborg.

Sønderborg: Når københavnerne sætter tænder i en burger på en af kæden Jagger Fast Food mange restauranter, så er både bollen og ketchuppen sønderjysk. På adressen, der år tilbage husede restauranten Barbie, producerer den succesfulde kæde i dag en del af sine varer.

- Alene i 2018 blev det til 600.000 burgerboller. I starten lavede vi bare dejen, som blev frosset ned og transporteret til København, hvor burgerbollerne blev bagt. Men vi ikke længere plads derovre til sådan en produktion, forklarer Jakob Oubæk, der er leder af burgerbolle-fabrikken på Kastanie Alle.

Sammen med tvillingbroren Rasmus Oubæk og kompagnonen Christian Brandt ejer han Jagger Fast Food, der åbnede sin første restaurant i 2016 og i dag er vokset til seks spisesteder. Konceptet er, at alt fra burgerboller til dip og milkshakes laves fra bunden.

- Der bliver virkelig solgt nogle burgere i København. Der er et marked for bedre kvalitet. Folk vil gerne betale lidt ekstra for kvalitet, siger den 47-årige Jakob Oubæk.

Annonce

Brødrene Oubæk

Er fra Løjtland. Som udlært kok fik Jakob Oubæk arbejde hos Jens Peter Kolbeck på Christies. Han har også været på franske Le Cerf med to Michelin-stjerner og Hotel Baltic. Fra 1994-97 var han samme med tvillingebroren Rasmus køkkenchef på Restaurant Knapp.

I 2001 kvittede den tidligere vinder af "Årets Kok" branchen, fordi han ikke kunne få det til at hænge sammen med familielivet. Kort forinden havde han sammen med sin bror været nødt til at lukke deres fælles restaurant Oubæk i Aabenraa med mad i Michelin-klassen.

Rasmus Oubæk har været på Kommandanten med to Michelin-stjerner. Senere lavede han egen bistro med bearnaise i højsædet, ligesom han en overgang var inde over restaurantkæden MASH. Siden gjorde han comeback med blandt andet Retour, Pluto og Gorilla.

I 2018 blev det til ikke mindre end 600.000 hjemmelavede burgerboller. Foto: Timo Battefeld

Billigere og nemmere

Forklaringen på den alternative placering af "fabrikken" er, at Jakob Oubæk bor i Løjt Kirkeby samt, at han og tvillingbroren Rasmus Oubæk stod med tomme og velegnede lokaler i Sønderborg.

- Hvis vi skulle lave en lignende produktion i København, ville det koste husleje og investeringer. Men hvis jeg ikke var med i det, ville det være for besværligt. Men i og med jeg bor hernede, så er det praktisk, siger Jacob Oubæk.

I august 2015 brugte tvillingerne over fem millioner kroner på at åbne restaurant i Sønderborg med gode bøffer og amerikansk barbecue. Det blev aldrig en succes og derfor lukket efter et halvt år. Tilbage stod de med en lang lejekontrakt, man ikke sådan lige kunne komme af med.

I Sønderborg bliver der også lavet ketchup, relish, hotdogbrød, barbecuesovs og pulledpork til kædens seks restauranter i København. Der er to ansatte samt deltidsmedarbejdere. Det er firmaet Hørkram Foodservice, som sørger for at bringe varerne videre til restauranterne.

Louise Holm Jørgensen er en af dem, som er i gang alle hverdage i det tidligere køkken. Foto: Timo Battefeld
I starten blev der bare lavet dej i Sønderborg, mens brødene først blev bagt i København. Foto: Timo Battefeld
Jakob Oubæk bor i Løjt Kirkeby, og uden ham ville der ikke være brødfabrik på Katanie Alle. Foto: Timo Battefeld
Jaggers eksterne køkken holder til i lokalerne, hvor restauranten Barbie tidligere lå. Foto: Timo Battefeld
Peter Grau og de andre ansatte laver også pulled pork, relish, barbecuesauce og ketchup. Foto: Timo Battefeld
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Ordnet Brexit er langtfra sikret

Torsdag var der grund til at drage et lettelsens suk, da den britiske premierminister Boris Johnson på Twitter meddelte, at der var forhandlet en aftale på plads om Brexit. Det er godt nyt ikke blot for Storbritannien, men også for alle os andre. EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker, bekræfter, at parterne er blevet enige om en aftale, han betegner som retfærdig og balanceret aftale for EU og for Storbritannien. Naturligvis er det grundlæggende trist, at briterne nu er på vej ud af det europæiske fællesskab. Om det på sigt vil være en fordel for nationen kan der også sættes et stort spørgsmålstegn ved. Det sagt er der dog grund til at glæde sig, fordi skilsmissen nu forhåbentlig kan gennemføres i mindelighed. Det modsatte kunne have medført omfattende kaos med nye handelsbarrierer i Europa. Markedet reagerede da også prompte på meldingen, der fik kursen på det britiske pund til at stige. Dog er det forhastet allerede nu at glæde sig over udsigten til et ordnet Brexit. Om britisk politik kan man kun forudsige, at den er uforudsigelig. Johnsons forgænger som premierminister, Theresa May, fik jo ligeledes forhandlet sig til rette med EU for blot efterfølgende at blive ydmyget i det hjemlige parlament. Man kan frygte, at det scenarie gentager sig. Den britiske regerings nordirske støtteparti har allerede vendt tommelen ned for aftalen. Hos de øvrige partier er velviljen over for Boris Johnson samtidig uhyre begrænset. Måske kan lysten til at smække premierministeren en politisk lussing vise sig større end den sunde fornuft, som en aftale ville være udtryk for. Den danske regering har nærlæst aftalen. Efter det forklarede statsminister Mette Frederiksen, at hun er villig til at strække sig meget langt for at få tingene på plads. Man kan kun håbe, at samme besindighed vil indfinde sig i parlamentet i Westminster Palace. Sikkert er det imidlertid ikke. Så nok er EU og Storbritannien nået et nødvendigt skridt videre. Men i mål er vi ikke.

Annonce