Annonce
Tønder

Historie: Slut med DKs største fagforening i Tønder kommune

Pia Jensen er den allersidste formand for specialarbejderne i Tønder kommune. Til nytår lukker 3F afdelingen i Skærbæk, og dermed er der ikke længere flere lokale afdelinger for Danmarks største fagforbund i Tønder. Lukningen skyldes først og fremmest tabet af arbejdspladser på Velux i Skærbæk. Privatfoto  
Det er en epoke, der slutter, når 3F i Skærbæk lukker til nytår. Om en måned er der ikke flere afdelinger af Danmarks største forbund tilbage i hele Tønder kommune.
Annonce

Skærbæk: Lige godt 100 år blev det til for specialarbejdernes forbund i Skærbæk. Fra 1. januar er det slut, når afdelingen i Skærbæk fusioneres med 3F Aabenraa. Dermed der der kun et såkaldt satellit-kontor i Tønder tilbage til at repræsentere 3F-medlemmer direkte i Tønder kommune. Beslutningen blev truffet på en generalforsamling torsdag i sidste uge.

-  Det gik, som vi ønskede. Der var næsten 100 procent enstemmighed om, at vi skulle sammenlægges med Aabenraa, fortæller formand Pia Jensen, som ikke er formand længere, fordi bestyrelsen nedlagde sit mandat ved samme lejlighed.

Annonce

100 år i Skærbæk

3F er Danmarks største fagforbund med næsten 300.000 medlemmer inden for en lang række fag - ikke mindst det, som før i tiden hed specialarbejdere og var organiseret i SiD.


Det gik som vi ønskede. Der var næsten 100 procent enstemmighed om, at vi skulle sammenlægges med Aabenraa.

Pia Jensen, afgående formand, 3F, Skærbæk


Skærbækafdelingens sammenslutning med Aabenraa kommer kort tid efter, at flere end 100 medarbejdere på Velux i Skærbæk i september mistede arbejdet. Men ifølge Pia Jensen, er der ingen sammenhæng mellem de to ting.

- Nej, slet ikke.  Men det er i bund og grund, fordi medlemstallet er faldende. Vi har mistet mellem 75 og 100 medlemmer bare i år. Men det har en del at gøre med, at SiS (det tidligere SiD, red.)  og 3F i Skærbæk blev lagt sammen sidste år. Og mange af de medlemmer er gået til deres respektive fagforeninger, for eksempel sosu-assistenter. Desuden sidder vi kun to en halv personer på kontoret. Og de to af dem går på efterløn her ved udgangen af året. Og det er jo ikke forsvarligt, at jeg skal sidde selv i vores store bygning, som er sat til salg, siger Pia Jensen.

Annonce

Filial i Tønder

Sammenslutningen med Aabenraa betyder, at de resterende medlemmer enten skal betjenes af hovedafdelingen der, eller af det såkaldte satellit-kontor i Tønder. Alligevel har beslutningen mødt opbakning blandt medlemmerne i Skærbæk.

- Jamen, de støtter os,og det er superfint. Vi havde da håbet, at vi kunne trække den lidt, men det er sådan set det eneste rigtige at gøre at blive lagt sammen med Aabenraa, så det bliver godt, siger Pia Jensen.


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Familievirksomhed lever af at lave lyd og lys til store arrangementer: Sådan lykkedes det at lave overskud trods corona-nedlukning

Sport

Danmark slider sig i VM-semfinalen i vild gyser

Annonce