Annonce
Læserbrev

Historien gentager sig

LÆSERBREV: Er der mon noget, de ikke forstår, fortalerne for kæmpevindmøller på land?

Den teknologiske udvikling gør, at vindmøller på havet meget snart ikke vil være dyrere at etablere end møller på land.

Projektet ved Haved er tidligere skrinlagt i kommunalbestyrelsen i december 2018!

Jeg kalder det naivt at tro, at et nyt projekt alligevel kan realiseres samme sted.

Der var stor tilslutning til den demonstration, som modstandere af vindmøller på land afviklede torsdag aften uden for Rejsby Efterskole, heriblandt også enkelte kommunalpolitikere, som havde valgt at blive udenfor, mens tilhængerne sad alene indenfor.

En enkelt modstander forsøgte, at komme ind,men blev nægtet adgang. Meget udemokratisk og uden fornuftig begrundelse.

Ønsket om dialog blev ellers fremhævet af arrangørerne forud for infomødet om Vattenfall’s projekt!

Det var så ikke muligt, når der både forud for mødet og i døren praktiseres udelukkelse og udvises arrogance.

Mødet indendørs kunne derfor kun blive fremlæggelse af det nye projekt over for dem, som kun ser fordele i store møller på land – ingen mulighed for dialog og meningsudvekslinger.

Store vindmøller hører til på havet.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Skampletten i Vejen

I Vejen ligger der en vej, som ingen har kunnet bruge i nu et år. 22. oktober er det nøjagtig ét år siden, at landmanden Martin Lund Madsen kørte bigballer og andet ind på Skovgårdsvej, der blev anlagt på hans jord, og spærrede den. Han har Højesterets ord for, at Vejen Kommune brugte den forkerte lovgivning til at ekspropriere den nødvendige jord til vejen, og med kommunens kritisable forvaltning in mente spærrede han altså det sorte asfalttæppe. Lige nu betaler borgerne i den nærliggende by Askov en meget høj pris for dette morads, for konsekvensen af lukningen er blandt andet, at tonstunge entreprenørmaskiner tvinges ind gennem byen til stor fare for bløde trafikanter. Spørgsmålet er, hvor længe vi skal være vidner til denne helt urimelige gidseltagning? Vejen Kommune er helt rigtigt blevet kritiseret for en amatøragtig sagsbehandling. Den private ejendomsret er ikke ukrænkelig, her er Grundloven meget klar. Når hensynet til almenvellet taler for det, kan man ekspropriere borgernes private ejendom, men man må synes, at det offentlige skal forberede sig bedre, end Vejen Kommune har gjort i den aktuelle sag. Ikke alene har man spildt skatteydernes penge, man har på et fejlagtigt grundlag foretaget en ekspropriation, der ikke var lovmedholdelig. Det er en skandale. Men man må også samtidig sætte kritisk lys på landmand Martin Lund Madsens rolle, for han er en del af gidseltagningen. Det vil være mærkeligt, hvis ikke Vejen Kommune får lov at ekspropriere til den allerede anlagte vej, hvis ellers man kan få gjort sit forarbejde ordentligt, for selvfølgelig skal det offentlige kunne anlægge veje, når behovet er tilstrækkeligt stort. Men det kommer til at tage år, hvis også denne proces - nu efter den rigtige lovgivning - skal hele retssystemet igennem, som man må forvente, at Martin Lund Madsen vil trække den, og imens holdes et helt samfund som gidsel. Skal det virkelig kræve ofre, før man som voksne mennesker sætter sig og forhandler en løsning på plads?

Sydjylland

Flertal vil skrotte succesfuld hjertestop-ordning: Peger i stedet på gratis alternativ

Kolding

Spareforslag for 20 millioner kroner: Længere pauser, mindre undervisning og dyrere SFO

Annonce