Annonce
Vejen

Historien om FestiValhal

Lars Lilholt kom på plakaten i 2018 og var et trækplaster til Festivalhal. Den populære entertainer var på scenen igen i år. Arkivfoto: Jørgen Schultz
Fire år på stribe har Thomas Klintrup gennemført FestiValhal, og år for år er arrangementet blevet større og større. JydskeVestkysten kaster et blik tilbage.

2016:

FestiValhal ser dagens lys. Initiativtagere er Thomas Carstensen (i dag Klintrup) og Mads Planitzer. På plakaten er Søs Fenger, Peter Belli, Tom Donovan og Thomas Buttenschøn. Lokale amatører optræder fredag aften til "Talent i Valhal", hvor 400 indløser billet. Lørdag, som er festivalens store dag, kniber det med at nå smertegrænsen på 1.000 billetter, og arrangørerne udtrykker bekymring om næste års FestiValhal.

2017:

Thomas Carstensen bliver enearrangør af festivalen og præsenterer en række nye tiltag. Blandt andet bliver festivalen lavet om til en endagsfestival, og på programmet er kunstnere som Peter Og De Andre Kopier, Big Fat Snake, Rocazino, Mike Tramp, Andrew Strong og Sko & Torp. I Valhal er der intimkoncerter med forskellige kunstnere, og der bliver opstillet et VIP-telt, hvor der i billetterne er inkluderet mad og drikke.

1.364 solgte billetter betyder, at Thomas nu Klintrup indkasserer et underskud på 200.000 kroner.

Anskaffelse af nye sponsorer og samarbejdspartnere, gør at der i efteråret 2017 bliver lavet en tre-års plan for FestiValhal.

2018:

FestiValhal bliver udvidet til en to-dages fest. I samarbejde med Jels Løbemotion arrangeres et FestiValhalløb, hvor der efterfølgende spilles op til fredagsbal i Valhal.

På plakaten i 2018 er en gammel kending tilbage på friluftsscenen - Lars Lilholt - og sammen med andre kunstnere som Michael Learns To Rock, Anne Dorte Michelsen og Maria Bramsen samt Hjalmer trækker festivalen flere end 2.000 publikummer til, og økonomien er væsentlig mere positiv. "Et svendestykke", kaldes 2018-arrangementet i en JV-kommentar ovenpå en succesrig afvikling.

I efteråret 2018 er Thomas Klintrup klar med endnu et nyt tiltag - et FestiValhalbal i Jels-Hallen, hvor programmet til det efterfølgende års festival bliver præsenteret. Hovednavnet bliver Dizzy Mizz Lizzy, og ikke mindre end 23 bands skal give koncert på de tre scener over de to dage, som FestiValhal varer.

2019:

På dette års plakat er foruden Dizzy Mizz Lizzy blandt andet Queen Machine, Poul Krebs, Michael Falch, Hush, Dodo and the Dodos samt Lars Lilholt Band.

Billetsalget til fredagens program til dette års festival er på det jævne, men lørdag tager pokker ved musikelskerne. Næsten 5.000 billetter gør, at Thomas Klintrup kan melde tæt på udsolgt. Han bebuder, at FestiValhal vender tilbage i 2020. Programmet for 2020 skulle præsenteres i forbindelse med FestiValhalballet, der i år er planlagt til den 5. oktober, men som bliver aflyst med få timers varsel. Ved ballet var det meningen, at programmet for 2020 skulle offentliggøres.

FestiValhal oplyser på Facebook den 6. oktober, at der er solgt 600 early bird-billetter til næste års festival. Ugen efter konstateres det på websitet jels.dk, at direktionen i FestiValhal udvides. Thomas Klintrup forklarer udvidelsen med, at FestiValhal er blevet for stor til, at man ene mand kan klare alle opgaver, især hvis der kommer andre faktorer ind, som kræver hans opmærksomhed.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Derfor skal vi turde drømme stort

Martin Braithwaite er en god fodboldspiller, og det har han været i mange år. Ellers bliver man ikke førsteholdsspiller i Esbjerg fB, professionel i Frankrig, England og Spanien. Man bliver ikke landsholdsspiller. Det krævet særligt talent og særlig arbejdsomhed. Men et vildt, vidunderligt og vanvittigt klubskifte fra en spansk bundklub, Leganés, til en af verdens allerstørste, mest mytiske fodboldklubber, FC Barcelona, ændrer alligevel alt. 28-årige Martin er ikke længere bare en dygtig fodboldspiller, han er en stjerne, katapulteret ind på lystavlen hos stort set alle danskere. I løbet af en uge. Vi skriver sjældent om fodbold på denne plads, det bliver ikke omdrejningspunktet herfra. Men der er noget i den historie, som er værd at hæfte sig ved. Den er enormt inspirerende. Historien om en ung knægt fra Esbjerg, der – når man hører alle anekdoterne, der dukker frem nu, og det er mange - altid har haft en stålsat tro på sig selv, et mod til at sætte ambitionerne højt og en ukuelig vilje til at forfølge dem. Vejen til Barcelona har ikke været let. Der har været omveje, og der har været kampe og klubophold undervejs, som var mindre vellykkede. Men han holdt fast. Så mens alverden var ved at tabe underkæben, da knægten fra Esbjerg lørdag eftermiddag stod klar på sidelinjen på Camp Nou, Barcelonas hjemmebane, klar til at gøre sin debut som Messis holdkammerat, var hovedpersonen afklaret. Det var jo lige præcis det scenarie, han havde forestillet sig i mange år. Det starter med en drøm. Man når ingen steder uden, i fodbold, i politik, i erhvervslivet, i skolen, i livet. Det kræver mod at drømme stort. Det kræver fantasi. Selvfølgelig kræver meget mere end det at se drømme blive til virkelighed. Der er ganske givet flere knuste drømme end det modsatte derude, så meget desto mere er der grund til at nyde øjeblikket, når det lykkes en af vores egne at indfri en vild drøm. Mærke det. Glæde sig. Kan man komme fra et ungdomsfodboldhold i Sædding-Guldager til førsteholdet i FC Barcelona, kan alt ske. Drøm det. Drøm stort. Og gå efter den. Tænk sig; det kunne jo være, at også din gik i opfyldelse.

Danmark

Podcast: Tre tophold kæmper om oprykning fra 1. division - hvem trækker det længste strå?

Annonce