Annonce
Vejen

Historien om FestiValhal

Lars Lilholt kom på plakaten i 2018 og var et trækplaster til Festivalhal. Den populære entertainer var på scenen igen i år. Arkivfoto: Jørgen Schultz
Fire år på stribe har Thomas Klintrup gennemført FestiValhal, og år for år er arrangementet blevet større og større. JydskeVestkysten kaster et blik tilbage.

2016:

FestiValhal ser dagens lys. Initiativtagere er Thomas Carstensen (i dag Klintrup) og Mads Planitzer. På plakaten er Søs Fenger, Peter Belli, Tom Donovan og Thomas Buttenschøn. Lokale amatører optræder fredag aften til "Talent i Valhal", hvor 400 indløser billet. Lørdag, som er festivalens store dag, kniber det med at nå smertegrænsen på 1.000 billetter, og arrangørerne udtrykker bekymring om næste års FestiValhal.

2017:

Thomas Carstensen bliver enearrangør af festivalen og præsenterer en række nye tiltag. Blandt andet bliver festivalen lavet om til en endagsfestival, og på programmet er kunstnere som Peter Og De Andre Kopier, Big Fat Snake, Rocazino, Mike Tramp, Andrew Strong og Sko & Torp. I Valhal er der intimkoncerter med forskellige kunstnere, og der bliver opstillet et VIP-telt, hvor der i billetterne er inkluderet mad og drikke.

1.364 solgte billetter betyder, at Thomas nu Klintrup indkasserer et underskud på 200.000 kroner.

Anskaffelse af nye sponsorer og samarbejdspartnere, gør at der i efteråret 2017 bliver lavet en tre-års plan for FestiValhal.

2018:

FestiValhal bliver udvidet til en to-dages fest. I samarbejde med Jels Løbemotion arrangeres et FestiValhalløb, hvor der efterfølgende spilles op til fredagsbal i Valhal.

På plakaten i 2018 er en gammel kending tilbage på friluftsscenen - Lars Lilholt - og sammen med andre kunstnere som Michael Learns To Rock, Anne Dorte Michelsen og Maria Bramsen samt Hjalmer trækker festivalen flere end 2.000 publikummer til, og økonomien er væsentlig mere positiv. "Et svendestykke", kaldes 2018-arrangementet i en JV-kommentar ovenpå en succesrig afvikling.

I efteråret 2018 er Thomas Klintrup klar med endnu et nyt tiltag - et FestiValhalbal i Jels-Hallen, hvor programmet til det efterfølgende års festival bliver præsenteret. Hovednavnet bliver Dizzy Mizz Lizzy, og ikke mindre end 23 bands skal give koncert på de tre scener over de to dage, som FestiValhal varer.

2019:

På dette års plakat er foruden Dizzy Mizz Lizzy blandt andet Queen Machine, Poul Krebs, Michael Falch, Hush, Dodo and the Dodos samt Lars Lilholt Band.

Billetsalget til fredagens program til dette års festival er på det jævne, men lørdag tager pokker ved musikelskerne. Næsten 5.000 billetter gør, at Thomas Klintrup kan melde tæt på udsolgt. Han bebuder, at FestiValhal vender tilbage i 2020. Programmet for 2020 skulle præsenteres i forbindelse med FestiValhalballet, der i år er planlagt til den 5. oktober, men som bliver aflyst med få timers varsel. Ved ballet var det meningen, at programmet for 2020 skulle offentliggøres.

FestiValhal oplyser på Facebook den 6. oktober, at der er solgt 600 early bird-billetter til næste års festival. Ugen efter konstateres det på websitet jels.dk, at direktionen i FestiValhal udvides. Thomas Klintrup forklarer udvidelsen med, at FestiValhal er blevet for stor til, at man ene mand kan klare alle opgaver, især hvis der kommer andre faktorer ind, som kræver hans opmærksomhed.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Drop skattemur for virksomheder

Skatteminister Morten Bødskov (S) pønser på at indføre en skat på, at virksomhedsejere overdrager aktierne i deres selskaber til en erhvervsdrivende fond - ofte i stedet for et traditionelt generationsskifte. Og det kan med det samme slås fast, at det er en ualmindelig dårlig idé. I Danmark har vi en mangeårig tradition for netop at drive selskaber i disse fondskonstruktioner, hvor aktierne fra ejerens holdingselskab skattefrit overdrages til en nystiftet erhvervsdrivende fond, og selskaber som Danfoss, A.P. Møller-Mærsk, Novo Nordisk, Lundbeck, Carlsberg og Grundfos drives netop efter denne model. Det er aldeles uvist, hvad der foregår i skatteministeriet, for forslaget er en del af udspil, der netop skulle lokke flere virksomhedsejere til at overdrage deres livsværk til erhvervsdrivende fonde, og det skorter heller ikke på eksperter, der slår fast, at vedtages Bødskovs forslag, bliver der ikke oprettet flere af den slags ejerkonstruktioner. Til Børsen siger indehaveren af Linak Bent Jensen, at han i en tid har overvejet at overdrage sine aktier til netop en erhvervsdrivende fond, men vedtages dette forslag, sker det helt sikkert ikke. De erhvervsdrivende fonde har vist sig anvendelige i Danmark, hvor mange selskaber konkurrerer globalt. Drives virksomheden gennem en erhvervsdrivende fond, sikrer man sig eksempelvis mod at blive købt af kapitalfonde og andre kortsigtede interesser. Man kan også sikre, at hovedsæder og dermed arbejdspladser bliver i Danmark, og det har mange virksomhedsejere interesser i. Så store, at de donerer hele eller dele af deres familieformuer uden at få en krone for det. Således har eksempelvis stifteren af Blue Water Shipping i Esbjerg, Kurt Skov, for ikke så lang tid siden givet 75 procent af aktierne i sit livsværk til en erhvervsdrivende fond, hvilket sikrer, at virksomhedens hovedsæde skal ligge i Esbjerg samt at virksomheden ikke kan blive opkøbt. Vi må håbe, at et erhvervsvenligt flertal i Folketinget får retvist skatteministeren.

112

Lastbiluheld med skinker: Vindmølletransport får 22 timers ufrivilligt ophold i Ribe

Danmark

Anden brøler fra myndighederne: Derfor må udskældt omskæringlæge fortsætte

Annonce