Annonce
Kultur

Historiker fra Museum Sønderjylland i bogprojekt om byernes historie

Bygade, som den kunne se ud i 1700-tallet. Bygningen er Aarhus Mølles hovedbygning i barokstil fra omkring 1700 og længere henne maltmøllen fra 1782. Begge er flyttet fra Aarhus Å og står nu i Den Gamle By. Privatfoto
Annonce

Sønderjylland: Den Gamle By og Dansk Center for Byhistorie igangsætter arbejdet med bogværket "Danmarks Byer under Renæssance og Enevælde 1550-1850".

Det sker i tæt samarbejde med førende byhistorikere fra Rigsarkivet, Museum Sønderjylland og Odense Bys Museer. Det er historiker Mikkel Leth Jespersen fra Sønderborg Slot, som er en af forfatterne.

Bogen er planlagt til at udkomme i 2023 og er en opfølger til "Danmarks Byer i Middelalderen" fra 2016. Det er planen, at den skal efterfølges af et tredje bind om de moderne byer.

Den nye bog vil give en samlet fremstilling af byernes rolle i det danske samfund og deres økonomiske, sociale, topografiske, politiske og kulturelle udvikling mellem 1550 og 1850.

Det er målet, at det samlede tre-binds værk skal appellere til den alment historisk interesserede læser og derudover tjene som lærebog ved universiteter og som håndbog på arkiver, museer og på kommunale forvaltninger, der beskæftiger sig med forvaltningen af byernes kulturarv.

Bogen bliver til virkelighed med støtte fra Augustinus Fonden og Aage og Johanne Louis-Hansens Fond.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland For abonnenter

Lotte mødte seks jordemødre under sin graviditet: - Jeg skulle genfortælle min historie hver gang

Esbjerg

Udvalg vrager planer for 180 meter høje møller i Tjæreborg Enge: Byråd skal dog træffe den endelige beslutning

Annonce