Annonce
Kolding

Historiker holder foredrag om Genforeningens bedste gave

Foredraget den 25. november er årets sidste genforeningsarrangement. Foto: Christiansfeld Lokalhistorik Arkiv og Forening.
Annonce

Christiansfeld: Genforeningen var ikke blot en flytning af en grænse. Genforeningen berørte også en lang række andre aspekter, som for mange måske er ukendte.

Onsdag den 25. november kl. 19:00 stiller historiker Louise Klinge fra Christiansfeld Centret skarpt på den sønderjyske skolemodel, når hun giver et foredrag i Søstrehuset.

Allerede kort tid efter Første Verdenskrigs afslutning begyndte den danske bevægelse i Sønderjylland arbejdet for at blive forenet med Danmark. Samtidig begyndte arbejdet med den sønderjyske skole. For hvordan gør man en skole, der har været tysk i 56 år, til dansk? Og hvorfor bliver den kaldt for Genforeningens bedste gave? Det går Louise Klinge i dybden med.

- Det var et stort ansvar, at skulle oprette et skolevæsen i Sønderjylland. Man ønskede ikke at begå de samme fejl, som efter Treårskrigen og efter tabet af Slesvig i 1864. Det skulle være en skole for hele den sønderjyske befolkning og krævede nytænkning, siger historiker Louise Klinge.

Det koster 50 kr. at deltage. Billetter kan købes hos Christiansfeld Centret.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev

Arbejdsbyrden blev for stor for lille købmand: - Når man kører grædende hjem fra arbejde hver dag, så er det på tide at sige stop

Indland

De første danskere kan potentielt blive vaccineret til januar

Annonce