Annonce
Kolding

Historisk aftale møder bekymring hos virksomheder på Kolding Erhvervshavn: Den kan være en langsom men sikker død for havnen

- Vi har nu en frygt, som vi skal have rystet af os indenfor de næste dage, og det vil vi holde havnens bestyrelsesformand op på, siger Michael Frihagen. Arkivfoto: Søren Gylling
Talsmanden for de 12 havnevirksomheder langer ud efter havnens bestyrelse og politikerne for ikke at have inddraget havnevirksomhederne i dialog om den endelige havneaftale, der nu er på vej til godkendelse i havnebestyrelsen og Kolding Byråd.

Kolding: En ny frygt er begyndt at brede sig blandt virksomhederne på Kolding Erhvervshavn, efter at borgmester Jørn Pedersen (V) mandag meddelte, at byrådets politikere og havnens bestyrelse nu er nået til enighed om de overordnede linjer i en historisk stor aftale om havnens fremtid.

Det fortæller talsmanden for de 12 havnevirksomheder, administrerende direktør Michael Frihagen fra H. Daugaard, som tirsdag ved middagstid udelukkende kendte til den store byudviklingsaftales indhold via JydskeVestkystens artikler.

- Men på den baggrund er jeg yderst bekymret og forundret. Man kommer med helt nye begreber og kort med flere farver på, siger han og henviser til havnebestyrelsens hidtil kendte aftaleudspil, som JydskeVestkysten omtalte den 27. oktober. På det tidspunkt fremlagde havnebestyrelsen et kort, hvor et grønt areal på 116.000 kvadratmeter kunne overgå til byudvikling - mens de resterende områder på erhvervshavnen var markeret med rødt og skulle forblive urørlige som erhvervshavn.

Annonce

Meget mere

I den nye aftale er det grønne areal vokset til 169.000 kvadratmeter - både på grund af fejlberegninger og en reel udvidelse under de seneste dages forhandlinger.

Og så er der nu også markeret et gult område på cirka 150.000 kvadratmeter primært midt på sydhavnen - et såkaldt "interesseområde", hvor erhvervshavnen forpligter sig til at informere  åbent og gå i tæt dialog med kommunen, hver gang en virksomhed eksempelvis ønsker at forlænge sin lejekontrakt eller flytte. På den måde vil Kolding Kommune undgå uhensigtsmæssige og overraskende dispositioner, som ikke stemmer overens med Kolding Kommunes overordnede ønsker, hedder det i aftaleudkastet, der skal godkendes endeligt i både byråd og havnebestyrelse.


Nu har man den ondelynemig endnu engang undladt at gå i dialog med os virksomheder

Michael Frihagen, adm. dir. H. Daugaard


Annonce

Radiotavshed

- Vi ved jo ikke, hvad det reelt indeholder. Men vi har nu en frygt, som vi skal have rystet af os indenfor de næste dage, og det vil vi holde bestyrelsesformanden op på, siger Michael Frihagen.

Han oplyser, at havnevirksomhederne intet har hørt undervejs i de seneste forhandlinger hen mod den store havneaftale.

- Lige siden havnebestyrelsens præsenterede sit udspil, har der været radiotavshed. Så nu har man den ondelynemig endnu engang undladt at gå i dialog med os virksomheder, påpeger han og beskriver umiddelbart havneaftalen - som han læser den i JydskeVestkysten - som "en langsom, men sikker død for havnen".

- Den naive fortolker vil måske sige, at "det finder vi ud af". Den skeptiske vil sige, at hvis jeg ikke kan få en garanti for min fremtidige drift, så har jeg ikke længere noget at gøre her, siger Frihagen, som med stor utålmodighed afventer havnebestyrelsens endelige stillingtagen til aftalen og ikke mindst et møde med havnebestyrelsens formand.

Havnens bestyrelse

  • Kolding Havn er en kommunal selvstyrehavn efter havnelovens paragraf 9. Havnen ledes af en bestyrelse, der udpeges af byrådet.
  • Kolding Kommune ejer Kolding Havn, men har ifølge havneloven ikke myndighed til at forlænge/indgå/opsige areal-lejekontrakter. Den myndighed ligger hos bestyrelsen.
  • Bestyrelsen består af: Formand byrådsmedlem Tobias Jørgensen (V), byrådsmedlem Kristian Jørgensen (DF), byrådsmedlem Per Bødker Andersen (S). Erhvervsrepræsentanter: Jan Riis Nielsen fra Daugaard Pedersen, Aage Ramsgaard fra 2R Consult, Lotte G. Lundberg fra Lotte G. Lundberg Advice og Gert Nicolaisen fra OHL Logistics.
Annonce
Navne For abonnenter

Tvillingebrødrene Ejner og Gunner blev gift med hver deres søster

Danmark

Torsdagens coronatal: Rekordmange tilfælde - smittetal runder 40.000

Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Lørdag blev Simon testet positiv for corona for tredje gang: Professor kalder det usædvanligt, men interessant

Tønder For abonnenter

DF-profil snublede på målstregen og var fem stemmer fra genvalg: Nu har han været på jobcenteret, sælger huset og flytter fra kommunen

Esbjerg

Ny smitterekord i Esbjerg med 661 nye tilfælde: Nu den hårdest smitteplagede kommune uden for hovedstaden

Billund

Ole er bidt af en gal flyvemaskine: Rigmænd, rockstjerner og fodboldspillere lejer luksussæderne i Billund-firmaets fly

Sygehuse indhenter tidligst pukkel om et år: - Vi står i en meget alvorlig situation

Kolding For abonnenter

Beboer på bosted er varetægtsfængslet efter voldsom brand: Har tidligere lavet bål i sin stue og stukket ild til stol

Esbjerg Energy For abonnenter

Fjerde sejr i træk, selv om 3-0-føring blev smidt væk: Esbjerg Energy holder fast i stimen

Haderslev

Far om banegårdsballade i Vojens: - Det er ikke et samfundsproblem

Ordning med lønkompensation bliver forlænget i to uger

Sønderborg

En jubilæumsgave venter på dronningen: Kommunen planlægger en overraskelse under sommeropholdet

Varde For abonnenter

Restaurant: Politikere er ikke afvisende for at gøre trafikeret kryds endnu mere trafikeret

Nordtyskland

Smitten har sneget sig ind på rådhuset, så nu har overborgmester fået corona

Annonce