Annonce
Esbjerg

Historisk boom: Fanøs håndværkere har travlt som aldrig før

Fanø Sparekasse fik for første halv år et minusresultat på knap 1,4 millioner kroner mod et plus på 5,3 millioner kroner i første halvår 2019. I regnskabets ledelsesberetning skriver direktøren, at Fanø oplever et historisk boom i antallet af turister. Arkivfoto: JV
Historisk boom hos især Fanøs håndværkere tegner en lys fremtid for de erhvervsdrivende, konstaterer Fanø Sparekasse i sit halvårsregnskab. Sommerhusejerne har brugt nedlukningen til at få lavet forbedringer, og der købes nye biler og huse.

Fanø: Fanø nærmest drukner i turister denne sommer, og det er der delte meninger om på øen.

Men det ændrer ikke ved det forhold, at Fanø indtil videre må være blandt de områder i kongeriget, som erhvervsmæssigt er kommet bedst igennem coronakrisen. Det er i hvert fald det indtryk man får, når man læser ledelsesberetningen i det netop offentliggjorte halvårsregnskab fra Fanø Sparekasse.

Fanø Sparekasse må om nogen antages at have fingeren på pulsen af den privatøkonomiske situationen på øen, og bankdirektør Henning Balle skriver blandt andet, at 2020 har været historisk, hvad angår tilstrømningen af turister:

Annonce

”Heldigvis blev landegrænsen til Tyskland og Norge åbnet i tide, og turistmæssigt oplever Fanø vel et historisk boom i antallet af turister”.


En enkelt branche – håndværkerbranchen – melder endda om særdeles højaktivitet.

Henning Balle, direktør Fanø Sparekasse


Henning Balle anfører videre i ledelsesberetningen, at man i sparekassen efter at have genoptaget arbejdet ikke har oplevet nogen nedgang i aktiviteten:

”Der handles fortsat ejendomme, endda til stigende priser, og der købes nye biler og campingvogne, som vi er med til at finansiere”, skriver Balle.

Positiv rundringning

Fanø Sparekasse har også foretaget en rundringning til mange af sine erhvervsdrivende kunder, som melder om god aktivitet:

”En enkelt branche – håndværkerbranchen – melder endda om særdeles høj aktivitet. Mange private sommerhusejere har brugt tiden, hvor de ikke kunne leje sommerhusene ud, til at få foretaget forbedringer på sommerhuset – nye vinduer, døre, terrasser, køkken, bad m.m”, hedder det i halvårsregnskabets ledelsesberetning.

Og samlet set konstaterer Fanø Sparekasses ledelse, at ængstelse for økonomien blandt øens erhvervsdrivende er forsvundet, og 2020 kan blandt andet med hjælpepakkerne og det store turistboom blive et økonomisk meget fint regnskab.

Annonce

Kunderne klarer krisen

Fanø Sparekasse har i de seneste år haft stort fokus på at reducere i sine udlån – også her covid-19-udviklingen internt i fået sparekassen til at justere i positiv retning:

”Pr. 31. marts 2020 tog vi et ledelsesmæssigt skøn på nedskrivninger, grundet covid-19, på 650.000 kroner. Dette ledelsesmæssige skøn er pr. 30.06-2020 reduceret til 450.000 kroner, idet sparekassens erhvervskunder ser ud til at komme igennem coronakrisen uden væsentlige økonomiske følger. Sparekassens privatkunder står samlet set godt økonomisk rustet til at kunne klare en kortvarig situation som ledig uden at det får økonomiske følger”.

Fanø Sparekasse fik for første halv år, hvor man opnåede en nettotilgang på 23 kunder, et minusresultat på knap 1,4 millioner kroner mod et plus på 5,3 millioner kroner i første halvår 2019.

Resultatet skyldes negativ kursregulering i forlængelse af de spændinger vedrørende handelsaftaler mellem specielt USA og Kina samt corona. Reguleringen giver et minus 3,6 millioner kroner.

Fanø Sparekasse

  • Fanø Sparekasses balance udgør 561 millioner kroner, hvilket er en vækst på knap 7 procent i forhold til første halvår 2019. Det er primært sparekassens indlån, der øger balancen, idet indlån er steget med 24 millioner kroner til i alt 425 millioner kroner.
  • Sparekassen har indført negativ rente. Trods dette er sparekassens indlån øget.
  • Udlån er faldet med to millioner kroner til 141 millioner kroner.
  • Sparekassen solvensbehov er opgjort til 13,7 procent.
  • Sparekassens egenkapital er opgjort til 86,4 millioner kroner og betegnes som et meget solidt pengeinstitut.
Annonce
Esbjerg For abonnenter

Efter et liv med tandpasta på væggene og dybe depressioner skulle Kristina vente fire måneder på hjælp: - Når jeg endelig har besluttet mig, så vil man også bare gerne have hjælpen

Danmark

Søndagens coronatal: 893 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Sønderjylland For abonnenter

Mor tog drastisk beslutning for at passe på sin stille søn: - Jeg  kommer til at skulle kæmpe for ham resten af skolegangen

Tønder For abonnenter

Michelle og Bo flyttede til Tønder for at få mere ro efter en turbulent tid med deres alvorligt syge datter: - Det er det bedste, vi har gjort længe

Vejen

Ungt nybyggerpar: Rødding har det hele

Varde For abonnenter

Oswald er den manglende brik: Han giver ro, tryghed og snevejr

Sydjylland For abonnenter

Speciallærer sagde stop: Elever kastede med knive, borede blyant i Lises hånd og rev hårtotter ud af hendes hovedbund

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Esbjerg

Sædding-Guldager venter 500 tilskuere til pokalkampen mod AC Horsens

Billund

23-årige Mathias har optimeret sine vaner og soverutiner: - Jeg kan mere som selvstændig, når jeg har det godt

Navne

Den sorte skønhed fangede Heidi og Jørgen

Varde For abonnenter

26 år gammel flyttede Nadia i eget hus - alene men med hund

Navne For abonnenter

Et livstykke og en utrættelig ildsjæl er død: Gerda svigtede ikke nogen - eller noget

Haderslev

Kræn laver musik med udspring i sin diagnose: Det er som terapi for mig

Annonce