Annonce
Kolding

Historisk bro skal renoveres i Kolding midtby

Gangbroen over Kolding Å er slidt og bliver derfor renoveret. Arbejdet forventes at vare frem til februar. Pressefoto: Kolding Kommune
Mandag den 6. december går kommunen i gang med at renovere gangbroen over Kolding Å ved det gamle elværk i midtbyen. Renoveringsarbejdet tager omkring to måneder og forventes afsluttet i begyndelsen af februar.

Kolding: I uge 49 med start mandag den 6. december begynder Kolding Kommune at renovere gangbroen over Kolding Å ved det gamle elværk i Kolding Midtby. Broen har det officielle navn A.L. Johansens Bro og er placeret på å-strækningen mellem Ålegården og Vesterbrogade.

Renoveringen er tiltrængt, da broen er rusten og slidt, og inden for en kortere årrække er der risiko for, at den vil bryde sammen, hvis ikke den renoveres. Pengene til renoveringen kommer fra byrådets coronapulje fra 2020.

Arbejdet med at renovere broen betyder, at broen først vil blive skilt ad og dernæst kørt væk til indendørs sandblæsning og overfladebehandling. Dermed kan arbejdet foregå under optimale forhold og forstyrre byens liv mindst muligt. Forventningen er, at broen bliver hentet af en lastbil i uge 50.

Annonce

Renoveringsarbejdet tager omkring to måneder og forventes afsluttet i begyndelsen af februar. Herefter bliver broen genmonteret på stedet i løbet af februar måned. I hele perioden vil stien på begge sider af åen være spærret af. Fodgængere kan i stedet benytte broen ved Ålegården eller Vesterbrogade, hvis de skal krydse åen.

- Vi ser frem til, at broen igen kommer i tip-top stand og til, at vi kan genmontere den, så den er klar til brug i det tidlige forår, siger ingeniør Brian Simmelsgaard fra trafik, vej og park i Kolding Kommune i en pressemeddelelse.

Broen har en interessant kulturhistorisk betydning. Oprindelig blev den bygget til møbelfabrikant A.L. Johansens fabrik, der lå ved Østerbrogade. Den blev senere ”genbrugt” ved elværket, hvor den ligger i dag. Renoveringen forventes at give broen nyt liv i minimum 20-25 år.

Vi ser frem til, at broen igen kommer i tip-top stand og til, at vi kan genmontere den, så den er klar til brug i det tidlige forår.

Annonce
Kolding For abonnenter

Landsby i top fem over byer, hvor folk bliver boende: Søren har boet her i 27 år og har ingen planer om at flytte

Danmark

Onsdagens coronatal:overblikket over epidemiens udvikling

Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg For abonnenter

Ung sosu'ers dramatiske nedtur: Forgældet narkohandler solgte hårde stoffer ved vilde fester i kolonihavehus

Haderslev For abonnenter

Springrytteren Tina Lund red på en meget dyr hest, men ejeren havde ikke råd til at have den, så han snød sin bank

Tønder

Jeg anbefaler: Håndbold, andelår og Afrikas stjerne

Vejen

21 fik en hilsen fra politiet: Den hurtigste blev målt til 102 km/t

Flere ældre kan blive indlagt, og ikke alle kan skrotte mundbindet: Her er anbefalingerne bag et farvel til restriktionerne

Kolding

Obduktion af Koldings døde næbhval bliver en offentlig begivenhed

Tønder For abonnenter

Murbrokker, glas og bjælker falder ned fra byggeri: - Vi har tre små børn og en hund, der jævnligt går rundt i haven

- Hvorfor er det, vi presser os selv så hårdt? Freja Katrine har skiftet retning i sit arbejdsliv flere gange

Kolding

Se video: Hvalen i Kolding Fjord er med 99 procents sikkerhed død

Hanne blev overfuset af chefen og fik hjertesvigt: - Det er et grufuldt eksempel på et ødelæggende psykisk arbejdsmiljø

Sydjylland

Over 46.000 har fået konstateret corona: Nu er hver femte test positiv, og flere bliver indlagt

Esbjerg For abonnenter

Presset på kommune stiger i sag om svigtede specialbørn: Foreninger tordner mod katastrofale forhold

Kolding

22-årig meldte sig selv: Har været eftersøgt længe og er nu sigtet for at overfalde mand og forsøge at røve ham bagefter

Annonce