Annonce
Aabenraa

Historisk bygning udlejes som kontorhotel

Voxeværket har indtaget det gamle kredshus på Madevej i Aabenraa, som nu er blevet til et kontorhotel. Arkivfoto.
Familiefirmaet Voxeværket, der i forvejen driver tre andre kontorhoteller i Aabenraa Kommune, har overtaget Kredshuset i Aabenraa. 65 procent af pladsen er udlejet.

Aabenraa: En af Aabenraas mest markante bygninger, Kredshuset, skal fremover drives af virksomheden Voxeværket, som vil bruge huset som kontorhotel.

Det betyder, at mindre virksomheder vil få mulighed for at leje kontorer i bygning, og dermed få både en markant og en central adresse.

Voxeværket driver nu i alt 20 kontorhoteller over hele landet. Firmaet ejer ikke Kredshuset. Det gør Stenbjerg Ejendomme A/S, som købte det af Slots- og Ejendomsstyrelsen for 11 år siden.

Stenbjerg Ejendomme har selv lejet lokalerne ud til mindre firmaer. En af de gamle lejere er der stadig, og flere nye er kommet til.

Ifølge Henrik Oxe, der driver Voxeværket sammen med sin søn Marcus, er cirka 65 procent af lokalerne i Kredshuset lejet ud på nuværende tidspunkt.

- Der er alt i alt 70-80 kontorpladser i bygningen, men den gamle rådssal bliver ikke indrettet til kontor. Den kan virksomhederne leje til møder og lignende, forklarer Henrik Oxe.

Annonce

Bygning fra tysk tid

Brødtekst

Flere muligheder

Voxeværket driver også kontorhotellet i Bjerggade i Aabenraa, og i en del af det gamle rådhus i Rødekro. Desuden har virksomheden 1000 kvadratmeter kontorfaciliteter til udlejning på lejrvejen i Padborg.

Det var udsigten til, at to store datacentre kom til området, som fik Voxeværket til at interessere sig for Aabenraa. Nu ser det ud til at have lange udsigter med datacentre, men Henrik Oxen er alligevel optimist.

- Der sker noget i området. Der er mange små virksomheder, som gerne vil leje velbeliggende kontorlokaler, fastslår han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Illegal indvandrig er alarmerende

Fra statistikkerne ved vi, at der er godt 800.000 indvandrere og efterkommere i Danmark. Opgørelserne siger naturligt nok ikke noget om den illegale indvandring, da de pågældende personer ikke er registreret. Men Rockwool Fonden har et skøn. Ved hjælp af en avanceret statistisk model vurderer Rockwool Fonden, at cirka 26.000 personer opholder sig ulovligt i landet. Det er en stigning på 18 procent, siden fonden kom med sin seneste rapport i 2016. Nyheden er alarmerende. Et er den lovlige immigration, der så sandelig også har skabt udfordringer. Men noget ganske andet er, at vores land åbenbart huser mennesker, vi intet aner om. Vi har således ikke mulighed for at tjekke, om de pågældende er farlige kriminelle eller måske endog terrorister. I sagens natur er der indbyggede usikkerheder i rapporten. Men ifølge fondens egen forskningsenhed holder det med 95 procents sandsynlighed stik, at mellem 23.000 og 29.000 personer lever under jorden her til lands. Hver og en af dem er en for mange. Tilsyneladende er der to former for illegal indvandring. Uvist hvordan lykkes det åbenbart nogle mennesker at snige sig hertil og gå i skjul. Andre indrejser lovligt, men opholder sig efterfølgende i Danmark i strid med lovgivningen. Blandt andet sker det åbenbart, at kinesere udnytter deres landsmænd som kummerligt betalt arbejdskraft i restaurationsbranchen. Kokkene kommer til Danmark i henhold til den såkaldte beløbsordning. Den sikrer på papiret kineserne en ganske udmærket løn. Men Fagbladet 3F skriver, at ingen eller kun få fridage samt groteske arbejdsuger kombineret med fradrag for kost og logi reducerer den reelle timeløn til omkring 25 kroner. Kinesiske kokke er næppe den store trussel mod rigets sikkerhed. Men de pågældendes ophold er ligeså ulovligt som alle andre illegale immigranters. Derfor er der også her behov for en energisk indsats med at opspore og udvise disse mennesker, ligesom deres arbejdsgivere naturligvis skal gøres ansvarlige.

Kolding

Venstre i Kolding Byråd mister endnu et medlem: Due Paarup skifter til de radikale

Kolding

Forliget om at lukke Kolding havn er dødt: Nu skrider Socialdemokraterne også

Annonce