Annonce
forside

Historisk dag i Mariehaven

Søndagens friluftskoncert i Mariehaven i Ansager blev historisk!

Forsangeren Helge Engelbrecht fortæller, at koncerten er den første, som var totalt udsolgt fem dage før, begivenheden fandt sted. 1500 musikelskere fra det meste af landet havde opkøbt samtlige adgangstegn en lille uge før, alle de musikalske venner gik på den store scene i Ansager.

Da det maksimale antal billetter var solgt, blev der lukket for salget, og mange kom for sent til mølle.

Koncerten blev en sommerlig succes på alle måder. Solen strålede om kap med musikken dagen lang og skabte den bedst mulige baggrund for endnu en stjernestund.

Med på scenen havde Neighbours bl.a. Birthe Kjær, Kim Sjøgren, Carsten Knudsen, Klesmer Duo og Kristian Lilholt. Sidstnævntes cd "Our Song" er noget af det bedste, danske poprock, der er skrevet og sunget i mange år.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det ligegyldige alternativ

De entrede dansk politik med kærlighed, dans og et dybfølt ønske om en anderledes måde at drive landet på. Alternativet stormede ind i Folketinget ved valget i 2015 og fik fem procent af stemmerne uden nogen anden dominerende slagplan end at gøre tingene på en alternativ måde. Leder Uffe Elbæk fandt det hele ganske "crazy", og på Nørrebro, hvor partiet fik næsten 18 procent af stemmerne og blev større end Socialdemokratiet, løftede man taget i ekstase og drømte om en ny verdensorden. I dag er festen slut. Et elendigt resultat til folketingsvalget i 2019 sendte partiet ned på tre procent af stemmerne, og man må konstatere, at partiet ingen varige aftryk har sat på dansk politik. Til trods for, at folketingsvalget i juni netop handlede om klima, der jo ellers er et af Alternativets mærkesager. Men dagsordenen er global og har ikke en snus med Alternativets indsats at gøre. Skulle man være i tvivl, kan man konsultere det såkaldte forståelsespapir, der er skrevet af regeringen Mette Frederiksen (S) og dens støttepartier Det Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti og Enhedslisten. Her er sat de mest ambitiøse - og måske også uopnåelige - klimamål i historien, men altså uden, at Alternativet har været involveret. Partiet, der om nogen snakkede klima og en ny samfundsindretning, har ikke sat det mindste fingeraftryk på den mest ambitiøse klimadagsorden nogensinde - stærkere bevis for parlamentarisk ligegyldighed findes næppe, og det er sigende, at man ikke har hørt et kvæk fra Alternativet, siden vælgerlussingen i juni. Partiet har i dets korte historie budt på utallige farverige indslag så som en ganske alternativ festkultur, alternativ medarbejderpleje, alternativ ansættelsespolitik i partiet, men alt sammen artigheder fra gemakkerne og ikke fra den politiske scene. Jovist, Alternativet har fået fjernet transseksuelle fra listen over psykisk syge og andre fornuftige ting, men det varige aftryk på dansk politik er det ikke blevet til, og bliver det heller næppe.

Tønder

Over 100 får måtte reddes fra vandmasser på mark

Annonce