Annonce
Haderslev

Historisk forlig giver pengeregn over borgerne

Et næsten enigt byråd står bag budgettet for 2021. Foto: Haderslev Kommune
Kun Enhedslisten står udenfor aftalen om den kommunale husholdning i 2021. Men selv om økonomien ser godt ud nu, tårner skyerne sig op, advarer Socialdemokratiet, der er med i det brede forlig.
Annonce

HADERSLEV: De ældre får, børnene får. Landsbyer som Fjelstrup og Starup får. Der kommer 26 demensvenlige pladser på Højmark Plejecenter i Gram.

Det er blot nogle af detaljerne i det netop vedtagne budgetforlig, som repræsentanter for de to største partier i byrådet er villige til at kalde historisk:

- Jeg kan ikke mindes, det er sket før, siger borgmester H.P. Geil (V).

Han mener, at såvel borgere som medarbejdere i Haderslev Kommune vil få glæde af den massive enighed:

- Når hele byrådet er enigt, kan folk se, at der er enighed om retningen.

Det stort set enige byråd – Enhedslisten er ikke med i aftalen – har netop vedtaget budgettet for Haderslev Kommune for 2021. Forliget betyder, at partierne bag vil investere 425 millioner i, hvad de kalder ”politisk prioritererede indsatsområder for at sikre velfærd, vækst og robusthed”.

Annonce

Talentklasse

Der skal blandt andet investeres i medarbejdernes ressourcer indenfor børne- handicap- ældre og sundhedsområdet. Der er afsat midler til en sang- og talentklasse i folkeskolen samt bedre normering i børnehaver og skoler. Herunder skal der oprettes to puljer til skoler og daginstitutioner, der i særlig grad bliver påvirket af det faldende børnetal. De kommende fire år falder elevtallet på skoleområdet med 400 børn og unge.


Når hele byrådet er enigt, kan folk se, at der er enighed om retningen.

H.P Geil (V)


Der kommer også mere gang i byggeriet. Forliget sikrer Det blå Forsamlingshus, et kultur- og fritidscenter i Fjelstrup samt Starup Idræts- og Kulturcenter. Endelig lover partierne en forundersøgelse af en kommende udvidelse af svømmehalskapaciteten i Haderslev og Vojens.

Selv om Socialdemokraternes ene budgetforhandler, Henrik Rønnow, er godt tilfreds med resultatet, advarer han:

- Nu har vi fået en økonomi, der er sund i 2020-2021, men herefter kan vi se, at udfordringerne kommer. Hvis vi ser på omkostningerne i 2021-2022, skal vi passe på, for så får vi virkelig en udfordring, siger Henrik Rønnow. Han advarer mod, at man forventer, at den helt store velfærdspakke er sikret i årene fremover.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Mundbind skal bæres i fitnesscentrene - men ikke under træning

Esbjerg

Hjerneskadet mand fundet i god behold

Annonce