Annonce
Aabenraa

Historisk kro er reddet: Ny forpagter fundet i München

Peter Rømer er den nye forpagter af Holdbi Kro, og han glæder sig til genåbningen af den historiske kro i næste uge. Privatfoto

På tirsdag genåbner den over 300 år gamle Holdbi Kro. Der er fundet en ny dansk forpagter syd for grænsen.

Holdbi: De seneste to måneder har man kørt forgæves, hvis man ønskede en bøf på Holdbi Kro tæt ved Kruså og den dansk-tyske grænse. Kroen har nemlig været lukket, siden den tidligere forpagter søgte og fandt nye udfordringer i Sønderborg.

Nu er dog lykkedes for Aage Damgaard ApS, der ejer den over 300 år gamle kro i Holdbi, at finde en ny forpagter, og det er en nordjyde, der de seneste mange år har arbejdet som køkkenchef og projektmanager i München.

- Vi genåbner på tirsdag klokken 17.30. Det bliver en ganske almindelig dag, og det er så planen at holde en stor reception i januar, siger den nye forpagter og restauratør på Holdbi Kro, Peter Rømer.

Den 49-årige Peter Rømer er uddannet kok og har arbejdet forskellige steder rundt omkring i Danmark. De seneste 11 år har han dog sammen med sin kone, som han skal drive Holdbi Kro med, og tre børn haft base i München, hvor han også har kokkereret på forskellige restauranter.

Annonce

Jeg er åben for nye ideer, og jeg vil også gøre brug af min efterhånden mangeårige erfaring.

Peter Rømer, ny forpagter af Holdbi Kro

Den rette mand

En artikel i JydskeVestkysten om lukningen af Holdbi Kro har dog vendt op og ned på Peter Rømers liv. Den artikel læste han i München.

- Nogle gode venner fra Sønderjylland anbefalede mig at læse artiklen på jv.dk. Det gjorde jeg, og efter et familieråd kontaktede jeg ejerne af Holdbi Kro, siger Peter Rømer.

Midt i oktober besøgte Peter Rømer så Holdbi Kro for første gang, og hans første indtryk var, at det var nogle flotte og charmerende bygninger.

- For kort tid siden blev vi så enige om alle detaljer, siger Peter Rømer, der nok vil starte med at køre stedet efter det hidtidige koncept.

- Men jeg er åben for nye idéer, og jeg vil også gøre brug af min efterhånden mangeårige erfaring, siger han og tilføjer, at han er fuld af optimisme.

- Ellers havde jeg ikke sagt ja til det, men det bliver også hårdt arbejde, siger Peter Rømer, der sammen med familien skal bo på Holdbi Kro.

Hos Aage Damgaard ApS glæder man sig over at have fundet en ny forpagter.

- Det er absolut mit indtryk, at vi har fundet den rette mand. Han har et positivt sind, og vi tror, at han vil kunne give gæsterne en god oplevelse, siger Tim Sølyst, der er ansat hos Aage Damgaard ApS.

Annonce
Forsiden netop nu
Vejen

Frivillige planter sponsorskov

Leder For abonnenter

Ordnet Brexit er langtfra sikret

Torsdag var der grund til at drage et lettelsens suk, da den britiske premierminister Boris Johnson på Twitter meddelte, at der var forhandlet en aftale på plads om Brexit. Det er godt nyt ikke blot for Storbritannien, men også for alle os andre. EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker, bekræfter, at parterne er blevet enige om en aftale, han betegner som retfærdig og balanceret aftale for EU og for Storbritannien. Naturligvis er det grundlæggende trist, at briterne nu er på vej ud af det europæiske fællesskab. Om det på sigt vil være en fordel for nationen kan der også sættes et stort spørgsmålstegn ved. Det sagt er der dog grund til at glæde sig, fordi skilsmissen nu forhåbentlig kan gennemføres i mindelighed. Det modsatte kunne have medført omfattende kaos med nye handelsbarrierer i Europa. Markedet reagerede da også prompte på meldingen, der fik kursen på det britiske pund til at stige. Dog er det forhastet allerede nu at glæde sig over udsigten til et ordnet Brexit. Om britisk politik kan man kun forudsige, at den er uforudsigelig. Johnsons forgænger som premierminister, Theresa May, fik jo ligeledes forhandlet sig til rette med EU for blot efterfølgende at blive ydmyget i det hjemlige parlament. Man kan frygte, at det scenarie gentager sig. Den britiske regerings nordirske støtteparti har allerede vendt tommelen ned for aftalen. Hos de øvrige partier er velviljen over for Boris Johnson samtidig uhyre begrænset. Måske kan lysten til at smække premierministeren en politisk lussing vise sig større end den sunde fornuft, som en aftale ville være udtryk for. Den danske regering har nærlæst aftalen. Efter det forklarede statsminister Mette Frederiksen, at hun er villig til at strække sig meget langt for at få tingene på plads. Man kan kun håbe, at samme besindighed vil indfinde sig i parlamentet i Westminster Palace. Sikkert er det imidlertid ikke. Så nok er EU og Storbritannien nået et nødvendigt skridt videre. Men i mål er vi ikke.

Annonce