Annonce
Tønder

Historisk kro får bøde på 22.500 kroner: Gik fra glad til sur smiley på fem uger

På bare fem uger er Paul Wendickes Rudbøl Grænsekro gået fra en glad til en sur smiley og en bøde på 22.500 kroner. Arkivfoto: Betina Skjønnemand
En henvendelse fra en forbruger har vendt en glad smiley til en sur én af slagsen samt en bøde på 22.500 kroner for den historiske grænsekro i Rudbøl. Ejer beklager, og begrunder manglende rengøring med travlhed.
Annonce

RUDBØL: Fødevirksomheder kan hurtigt sætte den glade smiley over styr.

Det har Rudbøl Grænsekro senest oplevet, efter at den historiske kro fik en glad smiley ved et besøg fra Fødevarestyrelsen den 5. august. Bare fem uger senere, den 14. september, var der vendt op og ned på situationen. Det skete efter en henvendelse fra en forbruger.

Ved det ekstraordinære kontrolbesøg den 14. september konstaterede Fødevarestyrelsens kontrollant, at en vissen plante, der tidligere havde vokset hen over loftet i serveringsområdet, var vissen og fuld af spindelvæv.

Lige under planten har kroen, der kan dateres tilbage fra 1711, morgenbuffet med ikke-indpakkede fødevarer stående. Desuden har virksomheden en loftsblæser kørende, som sidder lige ved planten.

Annonce

Edderkopper i køkkenet

Forholdene blev af fødevarekontrollanten vurderet til, at det kan resultere i, at snavs og lignende fra planten kan "kontaminere" de uemballagerede fødevarer nedenunder. Desuden blev det under tilsynet konstateret utildækkede fødevarer i fryser og kølerum, samt fødevarer opbevaret på kasse direkte på gulv.


Vi er kede af bøden. Det er en uheldig ting, på grund af travlhed er rengøringen svipset.

Paul Wendicke, ejer af Rudbøl Grænsekro, om sur smiley og bøde


Ydermere viste det sig i køkkenet, at et serviceskab fremstod beskidt med indtørrede fødevarerester på sider og loft.

- I det ene hjørne er der vækst af formodet skimmel, påpeger kontrollanten i sin rapport udarbejdet efter besøget og fortsætter:

- Lampe og undersiden af hylde lige over arbejdsbordet fremstår beskidt med fedt og indtørret fødevarerester. Der er konstateret spindevæv samt edderkopper i køkken samt i lokale med rent service. To af køleskabene fremstår beskidte med indtørrede fødevarerester. Opvaskemaskine fremstår beskidt med indtørret snavs indvendigt.

Annonce

Rengøringen er svipset

Forholdene bevirkede, at Rudbøl Grænsekro blev præsenterer for en bøde på 22.500 kroner.

Kroens ejer, Paul Wendicke, er overrasket over bødens størrelse.

- Det lyder voldsomt, siger han og fortæller, at den visne plante, der var en vinranke, er fjernet.

- Vi er kede af bøden. Det er en uheldig ting, på grund af travlhed er rengøringen svipset, siger han og bedyrer, at hele køkkenet har fået en ekstra gang knofedt, så gammelt skidt er væk.

Normalt plejer Fødevarestyrelsens kontrollanter at aflægge et andet besøg få uger efter, at man har uddelt en bøde og sur smiley til en virksomhed. Men Paul Wendicke tager et nyt kontrolbesøg med sindsro, fortæller han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Frank Jensen: - Man kan opfatte, at min glæde bliver for overvældende

Trekantområdet

Minkavler fra Farre: Om lidt bliver her stille, meget stille

Annonce