Annonce
Varde

Historisk: Kvinderne får fire af fem formandsposter i det nye byråd

Hvis vi begynder med de fire kvindelige formænd er det bagest fra venstre Sandie Eis Ravn, S, Tina Agergaard Hansen, V og Connie Høj, V. Yderst til højre i forreste række står nummer fire, Anne Catherine Hoxcer Nielsen, S. Preben Friis-Hauge og Poul Burgaard, bagest til højre, bliver formand for henholdsvis plan- og teknikudvalget og et nyt råd for erhvervsfremme og klima, mens Inger Marie Kristensen, forrest tv., Kristendemokraternes enlige byrådsmedlem, er med i konstitueringen. Mads Sørensen og Søren Laulund, henholdsvis  borgmester og viceborgmester, er allerede i fuld gang med at styrke det gode samarbejde. Foto: Yvonn Tittel
Så er det officielt. Tirsdag stod alle formænd frem på rad

Varde Kommune: Det skulle jo ske, og det blev så nu: De fem magtfulde formandsposter for kommunens politiske udvalg får en stor overvægt af kvinder.

Kun én mand, nemlig den garvede Preben Friis-Hauge, der, hvis man tæller hans tid i byrådet i Ølgod og som formand for Din Forsyning med, har bestridt formandsposter i 20 år, bliver formand - resten er kvinder.

To fra Socialdemokratiet, Anne Catherine Hoxcer Nielsen og Sandie Eis Ravn, for henholdsvis Arbejdsmarked og Integration og Kultur og Fritid, og to fra Venstre, Tina Agergaard Hansen og Connie Høj, for henholdsvis Social og Sundhed og Børn og Læring.

Annonce

Til gengæld er kønsfordelingen lige omvendt på næstformandsposterne. En kvinde og fire mænd, nu tre fra Socialdemokratiet og to fra Venstre.

Fra Venstre er det Sarah Andersen for Arbejdsmarked og Integration og Lars Teglgaard for Kultur og Fritid, og fra Socialdemokratet er det Søren Laulund for Plan og Teknik, Lars Teglgaard for Kultur og Fritid og nyvalgte Kent Ager for Social og Sundhed.

Poul får et helt nyt råd

Endnu en nyvalgt får en betydende rolle, nemlig Poul Burgaard Sørensen, nyvalgt for Venstre med fjerdeflest personlige stemmer. Poul Burgaard Sørensen, der til daglig ejer og driver bilforretningen Burgaard Sørensen A/S, bliver formand for det nye "Rådet for Klima og Erhvervsfremme".  Rådet kommer til at bestå af både byrådspolitikere og branchefolk og skal rådgive byrådet netop på kombinationen erhvervsfremme og klima, en cocktail bilbranchen er i fuld gang med at indføre, og hvor Burgaard Sørensen A/S i dag i nysalg sælger omkring 60 procent el-biler, hybrid og rene elbiler.

Konstitueringen tirsdag kommer efter at oppositionen i weekenden meldte ud, at der er dannet en valggruppe mellem Konservative, Nye Borgerlige og Dansk Folkeparti. En valggruppe er, ligesom konstitueringen mellem Socialdemokratiet og Venstre, som Kristendemokraterne og SF er gået med i, ikke bindende i det daglige arbejde. Men den er dog et signal om fælles fodslag, og så betyder den først og fremmest af valggruppen står med syv mandater, når de menige poster i udvalgene skal fordeles.

Det betyder, at der udover formand og næstformand i de fem udvalg yderligere vil komme tre medlemmer fra Venstre og Socialdemokratiet, og to fra den nye valggruppe.

Hvem bliver meldt ud senere.

Annonce
Varde For abonnenter

Rollator-bande på tur: Den ældste er 95 år – og nu overvejer rollatordamerne at besøge et værtshus

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Kolding får endnu et kviktestcenter - det åbner torsdag nord for bymidten

Erhverv For abonnenter

Gigantisk byggeri har indhentet forsinkelse: Viking Link når milepæl med 15.000 m2 under tag

Sønderborg

Læsere undrer sig: Må varebiler køre i begge retninger på gågaden

Aabenraa For abonnenter

Mennesket bag monarken: Forfatter gav indblik i dronningens liv med op- og nedture

Løvkvist: Messerschmidt kæmper for at vriste magten ud af døende hænder

Esbjerg For abonnenter

Hård kritik af Fanøs Plejecenter: Vores demente far lå hjælpeløs på gulvet

Varde

19-årig Varde-pige blev dansk mester i boksning

Esbjerg

Ni elever i samme klasse smittet på ni dage: Hvorfor bliver årgangen ikke hjemsendt og testet?

Skoleleder om mulig Omikron-variant: Der er så mange ansatte, der skal testes, at vi ikke kan tage imod elever

Nordtyskland

Så er byggeriet af den faste forbindelse startet i Tyskland

Haderslev For abonnenter

Poser med kokain og heroin blev smidt ud af lejlighed på 2. sal, da politiet sparkede døren op

Haderslev

Baggrund: Fratelli-ønsker satte skub i Dampark-plan

Annonce