Annonce
forside

Historisk sejr for Ansager: Blandt de sidste 32 hold

SIF/Ansagers håndboldkvinder vandt tirsdag over Hornbæk SF fra Randers i pokalturneringen, og er dermed videre til en historisk 16-delsfinale, og dermed blandt de sidste 32 hold i turneringen. Det er første gang både klubben og træneren når videre end 5. runde, som tre gange forinden har været stoppestedet i turneringen.

Annonce

Træner Jens Ole Mathiesen er meget tilfreds med avancementet i turneringen, og med holdets præstation mod Hornbæk, som er midterhold i den anden 2. divisionspulje.

- Det hele gik op i en højere enhed. Vores opstilling fungerede, vores bænk fungerede, vores nye angrebstiltag fungerede, siger Jens Ole Mathiesen

Ansager var bagud ved halvlegen, men formåede i slutningen af kampen at få overtaget i en tæt kamp. Den nye opstilling gav pote, og Ansager formåede at holde et stabilt nivaeu gennem hele kampen.

Ansager har før haft problemer med bredden i truppen, og det har betydet at intensiteten er dalet, jo længere kampen varede. Men tilbagevenden af en ny venstrehåndet playmaker samt en forsvarsspecialist betød, at Jens Ole Mathiesen kunne give sine bærende spillere pauser i løbet af kampen. Og det var ifølge træneren udslagsgivende for resultatet.

Søndag møder Ansager Ejstrup/Hærvejen i 2. divisionen, der på mange måder ligner Hornbæks trup. Jens Ole Mathiesen håber på at kunne bruge de gode erfaringer fra pokalopgøret mod Ejstrup, som ligger på en andenplads i rækken. Men det bliver en svær kamp.

- Ejstrup har efter min mening en af de bedste, hvis ikke den bedste, playmakere i ligaen. Sidste gang forsøgte vi at spille en 4-2 opstilling for at presse hende, men holdet tromlede hen over os, siger Jens Ole Mathiesen

Ansagers næste modstander i landspokalen kendes ikke endnu.

Håndbold, Landspokalturneringen kvinder, 5. runde: Hornbæk Sportsforening - Sif/Ansager 25-27 (12-10)

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Terror skal bekæmpes uden tøven

Takket være en dygtig indsats fra Politiets Efterretningstjeneste (PET) og syv af landets politikredse kan Danmark meget vel være sluppet for ét eller flere terrorangreb. Ved en koordineret aktion onsdag blev flere end 20 adresser over hele landet ransaget og omkring 20 personer anholdt. Ifølge det oplyste fik politiet fat i alle de personer, der var mistænkt, og der menes derfor i denne sag ikke at være flere potentielle terrorister på fri fod. De anholdte vil blive fremstillet ved grundlovsforhør, flere af dem sigtet efter straffelovens såkaldte terrorparagraf. Det er sparsomt med oplysninger i sagen, men ifølge politiet har flere af de anholdte haft "militant, islamistisk motiv" til den planlagte terrorhandling, som vi indtil videre ikke ved noget om. Sagen vidner om den dødsens alvorlige situation, vi som land befinder os i. Der findes iblandt os mennesker, der drevet af islamisk fundamentalisme vil os det ondt, som ingen midler skyer og hvis mål er at skabe skræk og rædsel ved så dødelig terror som muligt. Det er hinsides vores fatteevne, hvorfor de er i besiddelse af så indædt had til de frie samfund, hvis beskyttelse de nyder godt af hver dag, men det er de. Det er ubegribeligt, hvorfor de overhovedet lever i vores vestlige demokratier, men det gør de. Desværre. Det må vi indrette os efter og droppe enhver naiv forestilling om andet, end at vi har været under angreb, at vi er under angreb og at vi kommer under angreb. Mindst én gang tidligere har dansk politi afværget et større terrorangreb, da fire mand i 2010 blev anholdt for at planlægge et attentat mod JP/Politikens Hus i København. I 2015 blev der gennemført to terrorangreb i København på Krudttønden og mod en jødisk synagoge. Her blev to mennesker dræbt. Vi har allerede tilladt mere overvågning og registrering i samfundet, men vi bryder os ikke om at ofre vores frihed på terrorens alter. Lige i dag må vi glæde os over, at der med dygtigt politiarbejde formentlig blev afværget et grusomt terrorangreb.

Kolding

Efter krisemøde: Nyt forlig og fremtidens Kolding Havn ventes klar inden jul

Annonce