Annonce
Aabenraa

Historisk værtshus har fået nye forpagtere: Erfarne bodega-ejere har fået en forrygende start

Caroll Boysen Stie har sammen med Flemming Nielsen Skøtt overtaget forpagtningen af værtshuset Hjørnet i Aabenraa. Arkivfoto: Jan Sternkopf
Det er nogle erfarne bodega-ejere, der har overtaget driften af værtshuset Hjørnet i Aabenraa.

Aabenraa: Et af de ældste værtshuse i Aabenraa har fået nye forpagtere. Det er naturligvis det over 113 år gamle værthus Hjørnet, der ligger i den nordlige del af gågaden i Aabenraa, som der er tale om, og det nye forpagterpar har fået en forrygende start.

- Det er gået rigtig godt, og vi har fået mange nye gæster. Det er både unge og ældre, og stamgæsterne er også blevet, siger Caroll Boysen Stie, der har forpagtet Hjørnet sammen med Flemming Nielsen Skøtt.

Forpagterparret driver i forvejen bodegaen Koppen i Hellevad, og det fortsætter de med.

- Koppen vil vi fortsætte med at have, siger Caroll Boysen Stie.

Derfor har de nye forpagtere da også ansat Willy Funch som daglig leder af Hjørnet, og det fungerer fint.

- Willy Funch er en meget kompetent bestyrer, og der er samtidig blevet ansat nogle rigtig dygtige medarbejdere, siger Caroll Boysen Stie.

Annonce
Vi har ikke lavet noget om, for vi vil gerne bevare den gamle og hyggelig atmosfære.

Caroll Boysen Stie, forpagter

Flere arrangementer

Caroll Boysen Stie og Flemming Nielsen Skøtt overtog forpagtningen af Hjørnet i Aabenraa for nogle måneder siden, og det er helt bevidst, at der ikke er blevet lavet nogle ændringer i de historiske lokaler.

- Vi har ikke lavet noget om, for vi vil gerne bevare den gamle og hyggelig atmosfære, siger Caroll Boysen Stie.

Noget nyt er der dog sket på Hjørnet. I fremtiden vil man nemlig opleve, at der vil være flere arrangementer på stedet.

- Vi vil lave flere arrangementer end tidligere. En singlefest er eksempelvis blevet udsolgt efter ganske få dage, og det er kommet noget bag på os, siger Caroll Boysen Stie, der tydeligvis ikke har kunnet ønske sig en bedre start.

- Vi er meget tilfredse, personalet er tilfreds, og gæsterne er tilfredse, siger hun.

Meget tyder da også på, at ejeren af den over 100 år gamle bygning, Karl Erik Løfquist, ikke skal ud og finde nye forpagtere i den nærmeste fremtid.

- Jeg forventer, at vi skal have Hjørnet i mange år, siger Caroll Boysen Stie.

Caroll Boysen Stie og Flemming Nielsen Skøtt overtager forpagtningen af Hjørnet efter Lya Tækker.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Groteske udsættelser af sigtelser skal stoppe

Bandekonflikter, grænsekontrol og forebyggelse af terror har de seneste år gjort det meget svært for politiet på tilfredsstillende vis at løse alle sine resterende opgaver. Flere betjente til det hårdt pressede korps er på vej, men det tager tid at få dem uddannet, så både politikere og politiledelse står fortsat med en vigtig prioriteringsopgave. I denne uge er det kommet frem, at man ifølge Politiforbundets formand, Claus Oxfeldt, i alle politikredse i nogle tilfælde venter med at sigte mulige gerningsmænd. Det sker på grund af mandskabsmangel for at kunne leve op til politisk bestemte tidsfrister. I sager om vold og våben må der højest gå 30 dage fra, der er rejst en sigtelse, til der er en tiltale, og i voldtægtssager er fristen typisk 60 dage. Berlingske har talt med en anklager, der på møder har hørt ledere fortælle om, at der i Københavns Politi løbende ligger 500-1000 sager, hvor der på grund af tidsfristerne ikke er rejst sigtelser, selv om politiet kender til de mulige gerningsmænd. Det er en hån mod både ofrene og mod befolkningen, der skal have tillid til, at efterforskningen er så effektiv som muligt. Det er fornuftigt, at der er krav om, at sager om grov kriminalitet bliver afsluttet hurtigt. Men ressourcerne skal også følge med. Derfor må politikerne erkende, at politiet står i en svær situation, hvor rigide krav om tidsfrister kan virke mod hensigten. I stedet må kravet være, at politiet får prioriteret kræfterne bedst muligt og ikke lader sig styre af tidsfrister og deraf følgende målkrav, som lederne måles på. Hvis politiet har en konkret mistanke, skal der selvfølgelig rejses en sigtelse med det samme. Også selv om der er risiko for, at der går flere end for eksempel 30 dage, før der er rejst en tiltale. Det er afgørende, at efterforskningen sker hurtigst muligt. Det må politikere og politiets ledelse sørge for, så de groteske udsættelser af sigtelser kan stoppe.

Annonce