Annonce
112

Historisk værtshus skal jævnes med jorden: Planer om 14 boliger

For to år siden lukkede Lanternen, som var et af Koldings gamle værtshuse. Nu har erhvervsmand Morten Bugge købt bygningen, som han vil rive ned og erstatte med 14 lejligheder. Foto: Steffen Nielsen
Den bygning, som i 45 år rummede værtshuset Lanternen, er blevet opkøbt af erhvervsmanden Morten Bugge, som vil rive bygningen ned og opføre 14 lejligheder.

Kolding: Nu bliver der endegyldigt sat punktum for mere end 40 års værtshushistorie i Låsbygade.

Værtshuset Lanternen åbnede første gang i 1972, men for to år siden måtte de sidste ejere give fortabt og lukke beværtningen efter en konkurs. Og nu er der udsigt til, at hele bygningen skal jævnes med jorden.

Ejendommen Låsbygade 21 blev omkring årsskiftet købt af erhvervsmanden Morten Bugge, som har planer om at rive den gamle, slidte bygning ned og erstatte den med 14 lejligheder.

- Der kommer nogle fine lejligheder dernede. Det er en stor grund, så der bliver også plads til nogle spændende gårdmiljøer, fortæller Morten Bugge, som tilføjer, at det nye byggeri vil blive opført i en stil, der passer ind i miljøet i Låsbygade.

Annonce

Lanternen

Værtshuset i Låsbygade 21 åbnede første gang i 1972.

De seneste år har Lanternen haft et svært liv. I foråret 2016 lukkede værtshuset på grund af konkurs, men senere på året overtog nye ejere stedet for at drive det videre. Et år efter, i april 2017, lukkede Lanternen så for sidste gang, da det igen gik konkurs.

I slutningen af december 2018 købte erhvervsmand Morten Bugge så bygningen, som han planlægger at rive ned for i stedet at opføre lejligheder.

Gaden har sjæl

I forvejen ejer Morten Bugge flere ejendomme i Låsbygade gennem sit firma San B. W. Property. Det gælder bygningerne Låsbygade 1, 25 og 33.

- Låsbygade er meget interessant for mig, for det svarer jo lidt til Aarhus' latinerkvarter. Det har sjæl, og det er meget anderledes end resten af midtbyen. Jeg håber, at det her kommer til at skabe noget mere liv i midtbyen, siger han.

Købet af Låsbygade 21 har kostet 4,6 millioner kroner. Tilladelserne til nedrivningen og byggeriet er ikke på plads endnu, og planerne kan derfor godt ændre sig, understreger Morten Bugge.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydjylland

Landmand står i gylle til halsen: Jeg har aldrig oplevet noget lignende

Leder For abonnenter

DR er stadig rigeligt stort

Vi har et enormt stærkt Danmarks Radio, der har rigeligt med ressourcer. Statsradiofonien har ganske vist fra årsskiftet gennemført en række programlukninger som en konsekvens af det seneste medieforlig, men tag ikke fejl: DR er fortsat en stor og velpolstret maskine. Fra at have lidt over fire milliarder tvangsinddrevne licenskroner til rådighed hvert år til at drive den vidt og på nogle områder vildt forgrenede koncern, skal DR fremover klare sig med knap 4 milliarder kroner årligt. Det er uanset synsvinkel fortsat et kæmpestort beløb og sikrer DR og dermed staten en meget dominerende medieposition i Danmark. Der er blevet fyret chefer, der er blevet fyret medarbejdere, der er blevet lukket programmer og såmænd også kanaler. Signalet til DR var fra politikernes side klart. Public service er vigtigt, fokuser på kerneopgaven. Public service kan være svært at få greb om. Men det er i hvert fald noget andet end det, markedskræfterne bærer frem. DR skal fokusere på det, andre medieaktører ikke allerede eller alligevel laver. DR skal ikke bare være mere af det samme, men et reelt alternativ til gavn for demokrati, sammenhængskraft og mangfoldighed. Derfor må man undre sig. DR er nærmest gået reality-amok. Danske Damer i Dubai. Øen. Familien Asbæk. Og Fars Pige – lad os holde fast i den. En problemstilling om unge og forældre er bestemt relevant i public service-perspektiv. Men en serie om et forskruet københavnsk familieforhold er en udstilling af ekstremer. Det er ikke dokumentar, det er et freakshow. Det samme kan man sige om serien ”Cougarjagt”. Det kan være public service at kigge ind i parforhold, i kærlighed og samliv. Også på tværs af generationer. Men så er det ikke rendyrket reality-tv om en førtidspensionist, der har sex med unge mænd. Det er godt tv. Det er underholdning. Men det er altså tv, der produceres i store mængder på de kommercielle tv-kanaler, alle tv3-varianterne og kanal 4, 5, 6 og så videre. Det er ikke derfor, vi har DR. DR må gerne samle et stort publikum. Men det skal ikke være på at kopiere det private marked. DR får en enorm statsstøtte for at levere noget andet. Kan koncernen ikke det, er der bestemt basis for endnu en nedjustering af DR.

Haderslev

Socialrådgiver beretter om rystende arbejdsforhold: Kommunal leder foreslog glemsomhed i retssag

Esbjerg

Vinderprojekt for Museumspladsen møder modstand fra borgerlige byrådspartier

Annonce