Annonce
SønderjyskE Ishockey

Historisk: Vojens bliver vært for europæisk finalerunde

SønderjyskE får hjemmebane ved finaleserien i Continental Cup til januar. Foto: Claus Thorsted

ISHOCKEY: For første gang nogensinde skal en finaleserie i en europæisk klubturnering spilles på dansk is. Vojens bliver vært for Continental Cup-finalserien, der spilles i dagene 10.-12. januar.

SønderjyskE får dermed hjemmebane til de afgørende kampe, lige som sønderjyderne også havde et hjemmepublikum i ryggen, da det for et par uger siden spillede sig frem til finaleserien.

Den danske ligachef bekræfter, at det internationale forbund har valgt Vojens som spillested.

- SønderjyskE leverede et fremragende arrangement i forbindelse med semifinalerunden i november, og man bliver belønnet for et godt stykke arbejde. Det har IIHF gjort ved at tildele SønderjyskE finaleserien. DIU (Dansk Ishockey Union, red.) glæder sig til at komme på besøg i Vojens igen og støtte op omkring finaleserien, lyder det fra Metal Liga-chef Kim Pedersen på den danske ligas hjemmeside.

Skulle SønderjyskE vinde turneringen, får Danmark to hold med i næste sæsons Champions League. Den danske mester indløser billet til den fornemme turnering, mens vinderen af Continental Cup også får adgang.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev

Specialskole i Moltrup bliver

Leder For abonnenter

Marcus Knuth er en gemen mandattyv

Marcus Knuth blev onsdag De Konservatives nye udlændingeordfører samt integrations- og indfødsretsordfører. Det er der bestemt ingen grund til at ønske tillykke med. Den politiske belønning er nemlig aldeles ufortjent. Naturligvis er det fuldstændig legitimt, hvis Marcus Knuth ikke længere har følt sig hjemme i Venstre og derfor skifter til De Konservative. Til gengæld er det målt med moralske alen helt utilstedeligt, at politikeren blot fortsætter i Folketinget, som om intet var hændt. Den 5. juni i år sendte vælgerne 43 repræsentanter for Venstre ind i Folketinget. Så vidst vides har der ikke efterfølgende været et nyt valg. Derfor er de 43 mandater fortsat Venstres. Partihop er beklageligvis ikke helt så sjældne i dansk politik. Som regel er mønstret det samme – afhopperne tager deres mandater ind i det nye parti. Opfattelsen af, at politikerne så at sige ejer deres mandat er hinsides enhver sund fornuft. Mandatet tilhører de vælgere, der har udpeget den pågældende. Ved Folketingsvalget satte godt 9500 vælgere deres kryds ved Marcus Knuth. Det gjorde de givetvis i forventning om, at deres tillidsmand på tinge ville arbejde for Venstres dagsorden. Den tillid er nu gjort til skamme. Eneste anstændige beslutning er at forlade sin politiske tillidspost, hvis man af den ene eller anden grund kommer på kollisionskurs med sig parti. Så kan suppleanten nemlig rykke ind og fortsætte arbejdet for den liste, som vælgerne har peget på. Havde Marcus Knuth draget denne rette konsekvens, ville det aftvinge respekt. Det havde herefter stået ham frit for eventuelt at stille op som konservativ kandidat ved næste Folketingsvalg, hvor han måske endda havde haft rimelige muligheder for atter at blive sendt afsted til Christiansborg. I stedet har Marcus Knuth nu slet og ret gjort sig skyldig i gement mandattyveri, hvor han har sat sine egne interesser over vælgernes. Den slags bidrager til en politikerlede, som i dette tilfælde er absolut berettiget.

Annonce