Annonce
Udland

Hizbollah trækker soldater hjem fra Syrien

Abdulaziz Ketaz/Ritzau Scanpix
Der er ikke længere behov for, at libanesisk milits er helt så talstærkt til stede i Syrien, siger Nasrallah.

Den libanesisk Hizbollah-milits har skåret ned på antallet af krigere, der er til stede i nabolandet Syrien.

Det oplyser bevægelsens leder, Hassan Nasrallah, i et tv-interview fredag.

Hizbollah har dog stadig krigere over store dele af Syrien, siger han.

- Der er ingen regioner i Syrien som vi er helt ude af, men der er ingen grund til, at antallet forbliver det samme, siger Nasrallah.

Hizbollah-lederen siger ikke, hvor mange mand han nu kalder hjem fra Syrien.

- Vi har reduceret styrkerne baseret på behovet i den nuværende situation.

Den iranskstøttede milits har siden 2013 kæmpet på den syriske præsident Bashar al-Assads side og er - sammen med især Rusland - en af årsagerne til, at Assads regeringshær har formået at genvinde kontrollen med store dele af Syrien.

Assad kontrollerer nu omkring 60 procent af Syrien.

Nasrallah siger videre i interviewet, der blev sendt på Hizbollahs egen tv-kanal, al-Manar, at ingen af hans krigere i øjeblikket er involveret i kampe i den syriske Idlib-provins.

Her har regeringshæren med opbakning fra russiske styrker siden april øget offensiven mod oprørsgrupper.

Tidligere på ugen indførte USA for første gang sanktioner mod et par parlamentarikere fra Hizbollah. Ud over at være en militant bevægelse er Hizbollah også et parti, der sidder med i Libanons regering.

USA betragter Hizbollah som en terrororganisation.

/ritzau/Reuters

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev

Socialrådgiver beretter om rystende arbejdsforhold: Kommunal leder foreslog glemsomhed i retssag

Leder For abonnenter

DR er stadig rigeligt stort

Vi har et enormt stærkt Danmarks Radio, der har rigeligt med ressourcer. Statsradiofonien har ganske vist fra årsskiftet gennemført en række programlukninger som en konsekvens af det seneste medieforlig, men tag ikke fejl: DR er fortsat en stor og velpolstret maskine. Fra at have lidt over fire milliarder tvangsinddrevne licenskroner til rådighed hvert år til at drive den vidt og på nogle områder vildt forgrenede koncern, skal DR fremover klare sig med knap 4 milliarder kroner årligt. Det er uanset synsvinkel fortsat et kæmpestort beløb og sikrer DR og dermed staten en meget dominerende medieposition i Danmark. Der er blevet fyret chefer, der er blevet fyret medarbejdere, der er blevet lukket programmer og såmænd også kanaler. Signalet til DR var fra politikernes side klart. Public service er vigtigt, fokuser på kerneopgaven. Public service kan være svært at få greb om. Men det er i hvert fald noget andet end det, markedskræfterne bærer frem. DR skal fokusere på det, andre medieaktører ikke allerede eller alligevel laver. DR skal ikke bare være mere af det samme, men et reelt alternativ til gavn for demokrati, sammenhængskraft og mangfoldighed. Derfor må man undre sig. DR er nærmest gået reality-amok. Danske Damer i Dubai. Øen. Familien Asbæk. Og Fars Pige – lad os holde fast i den. En problemstilling om unge og forældre er bestemt relevant i public service-perspektiv. Men en serie om et forskruet københavnsk familieforhold er en udstilling af ekstremer. Det er ikke dokumentar, det er et freakshow. Det samme kan man sige om serien ”Cougarjagt”. Det kan være public service at kigge ind i parforhold, i kærlighed og samliv. Også på tværs af generationer. Men så er det ikke rendyrket reality-tv om en førtidspensionist, der har sex med unge mænd. Det er godt tv. Det er underholdning. Men det er altså tv, der produceres i store mængder på de kommercielle tv-kanaler, alle tv3-varianterne og kanal 4, 5, 6 og så videre. Det er ikke derfor, vi har DR. DR må gerne samle et stort publikum. Men det skal ikke være på at kopiere det private marked. DR får en enorm statsstøtte for at levere noget andet. Kan koncernen ikke det, er der bestemt basis for endnu en nedjustering af DR.

Varde For abonnenter

Borgmester om ulovligheder i børnehave: - Jeg har bedt mine direktører kigge sagen igennem

Annonce