Annonce
Læserbrev

Hjælp – der er også hjemløse her

Læserbrev: Der findes hjemløshed og fattigdom i Danmark. I vores by helt præcis 45 hjemløse. Et hvert menneske uden et hjem er en katastrofe.

Vi møder mennesker, der slås hver dag i Kirkens Korshær i Sønderborg. Og vi ser flere og flere, som ikke kan få enderne til at mødes. Det er ikke i orden i et samfund som det danske. Og det er ikke nødvendigt.

Derfor holder vi, Kirkens Korshær, landsdækkende kampagneuge i uge 46. Vi starter mandag den 11. kl. 19 på Rådhustorvet i Sønderborg med at vise, hvor mange hjemløse, der er i vores by. Det gør vi ved at tænde et lys for hvert eneste af de mennesker i vores område, der mangler noget så grundlæggende som et hjem. Og vi slutter ugen med at samle ind til vores sociale arbejde lørdag den 16. november, hvor vi inviterer til sønderjysk kaffebord i vores varmestue på Vøl-Bogade 8 kl. 14-16.

Søndag den 17. november, stemmer vi dørklokker og beder om bidrag i hele landet. Du kan desuden give et bidrag til vores lokale arbejde på vores MobilePay nummer 171937.

Presset er stort

I hele landet melder mine kollegaer om stigende pres på vores varmestuer. Mennesker kommer i disse dage til os og beder om hjælp til helt basale ting. Et sted at sove, et måltid mad, et varmt bad, rent tøj – eller en snak og helt almindelig medmenneskelig omsorg. Vi hjælper, så godt vi kan.

I Kirkens Korshær har vi i 107 år været med til at hjælpe dem, der falder ud af systemet. Det er mennesker, der kæmper med psyken, med misbrug, med fattigdom, hjemløshed og ensomhed.

Det er mænd og kvinder, børnefamilier og unge. De er udsatte og har hårdt brug for omsorg, nærvær og respekt. Det får de hos os, for vi møder hvert enkelte menneske i øjenhøjde – også når man ligger ned.

Annonce
Annonce
Danmark For abonnenter

Henrik forlod hamsterhjulet og flyttede til en ø: Tjener en fjerdedel og har aldrig været lykkeligere

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding For abonnenter

Jørgen kæmper om at blive Danmarks bedste kloakmester: - Det er vigtigt for mig at vide, at jeg gør et godt stykke arbejde

Annonce