Annonce
Kolding

Deres gård brændte ned juleaften: Så trådte en masse hjælpsomme mennesker til

Sådan ser familiens hus ud efter branden juleaften. Nu har familien fundet et nyt sted at bo ved hjælp af midler fra indsamlingen. Foto: Søren Gylling
Den 24. december gik der ild i en gård i Lunderskov, og en familie stod tilbage med ingenting, fordi alt indbo var brændt. Men så trådte en masse hjælpsomme mennesker til, og der blev doneret ting og penge fra både Danmark og udlandet.

Indsamling: En familie fra Lunderskov mellem Kolding og Vejen mistede juleaften både familiens gård og alt indbo, da gården brød i flammer klokken 21.30 på grund af en fejl i en el-installation. Heldigvis kom både dyr og familiens otte medlemmer sikkert ud, men resten stod ikke til at redde.

Derfor sprang en hel hær af hjælpere til, og der blev oprettet en Facebook-gruppe allerede juledag, 25. december, hvor koordinering af hjælp er foregået. Der er indsamlet ting og penge til familien fra hele Danmark - og sågar fra England og Tyskland.

Et team på fem administratorer i Facebook-gruppen har siden 25. december og frem til årsskiftet koordineret afhentning af materielle donationer i alle landets regioner og holdt styr på de pengedonationer, som er kommet ind via Mobile Pay og Pay Pal.

Annonce

Søndag 2. januar blev alle donationer opgjort, og der var indsamlet 41.325 kroner til familien foruden alt fra møbler til hundefoder, som er blevet doneret fra nær og fjern. Alle donationer er blevet samlet på en liste, så familien kan se, hvem der har doneret hvad.

Donationerne kommer som en hjælp her i den akutte fase, inden forsikringen træder til.

Startede med to personer

Idéen med en indsamling til familien kom faktisk langt fra Lunderskov, for i Nykøbing Falster sad Gitte Klemmensen og en bekendt. De kender familien via et netværk af DJs og brainstormede på, hvad de kunne gøre for familien.

- Jeg snakker med en DJ nogle få timer efter i telefonen, og vi snakker om, at vi i hvert fald gerne ville prøve at samle 10.00 kroner ind. Men vi anede ikke, hvad vi gik ind til, da vi så satte det i gang, fortæller Gitte Klemmensen, der har været hjernen bag den store indsamling sammen med fire andre.

Der var ikke langt fra tanke til handling, og da først det juridiske var på plads, blev Facebook-gruppen og den tilhørende Mobile Pay-boks oprettet.

Huset og dets indhold stod ikke til at redde fra flammerne. Men familiens otte medlemmer og husdyr kom dog heldigvis sikkert ud. Foto: Søren Gylling

Og herefter tog det fart. Fra nær og fjern og på alle mulige kreative måder kom der hjælp til familien.

- Så viste det sig, at mange af de DJ's, der spiller inde på streaming-tjenesten Twitch, begyndte at skrive til os, at de gerne ville sende udsendelser for at hjælpe familien, og så lagde de Mobile Pay-nummeret op, når de livestreamede, siger Gitte Klemmensen.

Herefter kom idéen med at samle ting ind. Den del gik dog ifølge Gitte Klemmensen "helt amok" - men i negativ forstand.

Aktiviteten var simpelthen mere, end Gitte og hendes ene samarbejdspartner kunne rumme, og de indså derfor, at de måtte have hjælp. Derfor blev der koblet tre andre personer på.

Annonce

Sammenhold og slid

Nu, da Gitte Klemmensen kan se tilbage på den sidste uges indsats for at hjælpe familien, er det kun positive følelser, hun sidder tilbage med.

Hun erkender dog, at det også har været hårdt både at skulle støtte en familie, som sidder i den situation og at skulle koordinere så meget. Men det har været det hele værd, mener Gitte Klemmensen.

-  Man får sådan en følelse af sammenhold i vores lille Danmark; at man hjælper, når der er nogen, der virkelig står i en rigtig dårlig situation, siger hun.


Man får sådan en følelse af sammenhold i vores lille Danmark; at man hjælper, når der er nogen, der virkelig står i en rigtig dårlig situation.

Gitte Klemmensen - initiativtager til indsamling

Gitte Klemmensen og de mange andre næstekærlige hænder har bidraget til, at familien fra Lunderskov har fundet et sted at bo, og at de familien nu klare sig i den første tid.

Men det har især været vigtigt at have fokus på familiens børn under indsamlingen, så de kunne møde op med skoletaske og et nyt sæt tøj efter juleferien.

Fordi familien har brug for at puste ud efter oplevelsen og den overvældende støtte, har de fem mennesker bag gruppen opfordret til, at man lader familien være, så de kan komme på fode igen.

Familien har derfor også takket nej til at stille op i et interview. Avisen har dog talt med familien, som oplyser, at alle har det godt og nu arbejder på at komme tilbage til hverdagen.

- Vi er overvældede over støtten. Vi er både overrumplede og overvældede. Det er de bedste ord, vi lige kan komme på, siger Tom Beck, faderen i familien.

3 korte om indsamlingen

  1. Indsamlingen blev kørt på Facebook og på live-streamingtjenesten Twitch. Der var 34 DJ's som livestreamede for at indsamle penge til familien, også DJ's fra Tyskland og England deltog.
  2. Der var fem tovholdere på indsamlingen. De sørgede for at indsamle og opgøre indsamlingen. Det indsamlede beløb til familien nåede op på 41.325 kroner.
  3. Tom Beck, faderen i den brandramte familie, streamer selv sine DJ-sets på Twitch og har derigennem skabt sig et netværk.
Annonce
Kolding For abonnenter

Nyt byråd fritstiller topdirektør for tusindvis af ansatte øjeblikkeligt

Danmark

Mandagens coronatal: Ny smitterekord

Annonce
Annonce
Annonce
Varde

Tina og Peder har bemærkelsesværdig vækst efter 18 år i branchen: Antallet af ansatte fordoblet efter et år med bundsolidt regnskab

Debat For abonnenter

JydskeVestkysten mener: Nej tak til fjernvarmepligt

Billund For abonnenter

Jens fylder 100 år: - Jeg har aldrig bekymret mig om ting, jeg ikke kan lave om på

Varde For abonnenter

3F har svært ved at hjælpe bulgarske arbejdsmænd: Er tavse som en mur

Dall: Derfor kommer Løkkes nye parti i Folketinget

Navne For abonnenter

Tredje gang tabte han til kræften: Tidligere indehaver af Expert i Varde er død

KIF Kolding

Fremragende første halvleg af KIF - sølle efter pausen

Sydjylland

Endnu en smitterekord og stor stigning i hele landsdelen: I en kommune eksploderer smitten med 800 flere tilfælde over weekenden

Dronningens smykkeskrin fortæller sin helt egen historie: Blandt platin, rubiner og brillanter ligger der pludselig et par plastic-øreringe fra Matas

Aabenraa For abonnenter

Læser undrer sig: Hvorfor bygger man nyt for 13 millioner kroner på losseplads, der skal lukke?

Esbjerg For abonnenter

Byråd tager det tunge skyts i arsenalet i brug efter påbud: Klar til at lukke for elevers adgang til skole

Sønderborg

Under et halvt år til Tour de France: Uforudsete udfordringer er dukket op

Annonce