Annonce
Varde

Hjælp: Kommune i akut rengøringskrise i børnehaverne

Onsdag genåbnede kommunes daginstitutioner. Blandt andet Møllehuset i Tistrup, som billedet her er fra. Varde Kommune søger akut 18 medarbejdere til rengøring i kommunens institutioner. Arkivfoto: Martin Ravn
Varde Kommune søger lige nu 18 medarbejdere til at gøre rent i kommunens børnehaver, så pædagogerne kan koncentrere sig om børnene.

Rettelse: Forenede Service, der er Varde Kommunes rengøringsselskab på de fleste matrikler, udfører også rengøring, når der er brugere i lokalerne. På grund af en misforståelse stod der tidligere det modsatte i denne artikel.

Varde Kommune: Med genåbningen af børnehaverne i onsdags i Varde Kommune, så er der opstået et akut problem. Der mangler i den grad rengøringspersonale. Personalechef Kirsten Mørch Hansen i Varde Kommune fortæller, at de her og nu mangler 18 personer til at gøre rent i kommunens daginstitutioner. Og der bliver formentlig behov for flere.

- Jeg har ikke overblik på skolerne endnu, siger Kirsten Mørch Hansen.

Her kan du søge

  • Hvis man er interesseret i at søge et job som rengøringshjælp på daginstitutionerne under coronakrisen, skal man sende sit cv til e-mail: kiol@varde.dk.
  • Fra mandag morgen kan man også ringe på telefonnummer 20519833.

På potten

Rengøringsjobbene i kommunens daginstitutioner er noget anderledes end normalt. Det nye rengøringspersonale skal være på daginstitutionerne hele dagen og løbende gøre rent.

- De skal spritte af, hver gang nogen har været på potten eller toilettet, så pædagogerne ikke skal løse det, siger Kirsten Mørch.

Og lige nu diskuterer de, hvor ofte legeredskaberne skal gøres rent.

- Det er voldsomt, når man tænker på, hvor mange ressourcer, det tager, siger Kirsten Mørch Hansen.

Annonce

Skal kunne tale dansk

Mest væsentligt er det, at pædagogerne i viddets muligt omfang kan gøre det, de er ansat til. At være til for børnene og skabe en tryg dagligdag. Især i en tid med corona. Derfor vil den løbende rengøring gøre en kæmpe forskel.

Kirsten Mørch Hansen har allerede kontakt til Jobcenter Varde, der ifølge hende har cirka 50 personer, som er ledige, da mange rengøringsjobs i feriebranchen er væk. Men det er ikke nok, kun at kunne gøre rent.

- Vi har brug for, at de kan tale dansk, siger Kirsten Mørch Hansen, der håber, at de første efter en hurtig oplæring kan være i gang torsdag eller fredag.

Der skal dog først søges både en børneattest og straffeattest.

Personalechef Kirsten Mørch Hansen i Varde Kommune, håber, at de første allerede kan begynde torsdag eller fredag med at gøre rent i kommunens daginstitutioner. Arkivfoto: John Randeris
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

2020 blev det bedste år for Kolding Lufthavn i ti år: Vi har set flere forretningsrejser, hvor de har samlet 4-5 mand i et jetfly

Billund For abonnenter

Legolands teknikere ordner alt fra videoovervågning til årets nyeste forlystelser: - Det er ligesom at få noget fra Ikea

Annonce