Annonce
Sønderborg

Hjælp Lillebælt inviterer til debatmøde

John Thomsen, til højre, er en af initiativtagerne til debatmødet i Sønderborg. Arkivfoto: Timo Battefeld
Gruppen Hjælp Lillebælt holder et af tre debatmøder i Sønderborg om det alvorlige iltsvind i Lillebælt.
Annonce

Sønderborg: Der er lige nu et omfattende iltsvind i Lillebælt, og flere brugere af Lillebælt opfordrer til, at årsagen undersøges. Emnet tages op på et debatmøde, som foregår tirsdag den 24. september klokken 19.00-21.00 i Multikulturhuset i Sønderborg.

Det er sammenslutningen Hjælp Lillebælt, som også findes på Facebook, som har taget initiativ til mødet i Sønderborg samt møder i Haderslev den 24. oktober og Kolding den 30. oktober. Sammenslutningen består af Sønderjyllands Småbådsklub, Lillebælts Småbådsklub og Årøsund Småbådsklub.

- Det er her, vi har vores viden og daglige gang sammen med tusinder af brugere. Hvad skal vi gøre hurtigst muligt for at hjælpe fiskebestanden tilbage på niveau fra 2015? siger John Thomsen, der er formand for Sønderjyllands Småbådsklub.

Annonce

Forventer opbakning

Hjælp Lillebælt vil blandt andet have belyst, hvorfor bestanden af bundfisk som torsk og fladfisk er drastisk nedadgående, samt hvorfor vand- og bundkvaliteten er forandret yderst negativt de seneste år.

- Det er vores forventning, at der efter mødet vil være politisk opbakning til at iværksætte en arbejdsgruppe, som kan belyse problemstillingerne og efterfølgende deltage aktivt for at lave de ændringer, der skal til for at forbedre vandkvalitet og fiskemængde, siger John Thomsen.

Sammenslutningen oplyser, at borgmester Erik Lauritzen (S) har tilkendegivet, at han vil være til stede, samt at der vil være biologer, erhvervsfiskere, lystfiskere, uv-jægere og andre brugere af Lillebælt til stede.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Regionalt For abonnenter

Efter brutalt corona-knæk blomstrer turistbranchen igen: Udlejere jubler over reddet og forlænget højsæson

Esbjerg

Hverdagen

Annonce