Annonce
Sønderborg

Hjælp Lillebælt inviterer til debatmøde

John Thomsen, til højre, er en af initiativtagerne til debatmødet i Sønderborg. Arkivfoto: Timo Battefeld
Gruppen Hjælp Lillebælt holder et af tre debatmøder i Sønderborg om det alvorlige iltsvind i Lillebælt.

Sønderborg: Der er lige nu et omfattende iltsvind i Lillebælt, og flere brugere af Lillebælt opfordrer til, at årsagen undersøges. Emnet tages op på et debatmøde, som foregår tirsdag den 24. september klokken 19.00-21.00 i Multikulturhuset i Sønderborg.

Det er sammenslutningen Hjælp Lillebælt, som også findes på Facebook, som har taget initiativ til mødet i Sønderborg samt møder i Haderslev den 24. oktober og Kolding den 30. oktober. Sammenslutningen består af Sønderjyllands Småbådsklub, Lillebælts Småbådsklub og Årøsund Småbådsklub.

- Det er her, vi har vores viden og daglige gang sammen med tusinder af brugere. Hvad skal vi gøre hurtigst muligt for at hjælpe fiskebestanden tilbage på niveau fra 2015? siger John Thomsen, der er formand for Sønderjyllands Småbådsklub.

Annonce

Forventer opbakning

Hjælp Lillebælt vil blandt andet have belyst, hvorfor bestanden af bundfisk som torsk og fladfisk er drastisk nedadgående, samt hvorfor vand- og bundkvaliteten er forandret yderst negativt de seneste år.

- Det er vores forventning, at der efter mødet vil være politisk opbakning til at iværksætte en arbejdsgruppe, som kan belyse problemstillingerne og efterfølgende deltage aktivt for at lave de ændringer, der skal til for at forbedre vandkvalitet og fiskemængde, siger John Thomsen.

Sammenslutningen oplyser, at borgmester Erik Lauritzen (S) har tilkendegivet, at han vil være til stede, samt at der vil være biologer, erhvervsfiskere, lystfiskere, uv-jægere og andre brugere af Lillebælt til stede.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aabenraa

Advarsel: Motorveje lukker

Aabenraa

Strømmen væk i syv minutter

Læserbrev

Atomkraft, ja tak

Læserbrev: Har man set mage til narreri. Vores energiminister og co. står der i tv med stort smil og proklamerer, at jyderne vil blive ovenud glade for en erstatning på 5.000 kr pr. år skattefrit' for at få deres livsdrøm ødelagt. Sig mig engang tror den børnehave til Christianborgs politikere selv på, at alle andre som dem selv er dumme? jeg har da aldrig set noget mere naragtigt. Jeg synes, man skal se lidt syd for grænsen fra Medelby til Husum, her kan man ikke finde en kvadratkilometer hvor der ikke står en vindmølle, og hvor hustage er overplastret med solceller til el, Og hvad værre er så betaler den tyske stat for øjeblikket omkring 26 mio. euro til vindmølle- og solcelleejerne, fordi man ikke kan forbruge alt det strøm som produceres. Hvad med at bruge spekulatoren i stedet for at i panik prøve på at indfri valgløfter. Politikerne har også travlt med at ødelægge folks liv på vestkysten i almenvellets navn, nemlig at få lavet en 400 kw ledning, så elværkerne kan sælge strøm til England på de Danske forbrugers bekostning. Hvor længe skal vi finde os i denne form for legaliseret diktatur og løgnehistorier. Er det ikke snart på tide at vi slår bremserne i og ser på konsekvenserne af den hovedløse klimapolitik der føres? Alle de der i børnehaven (Christianborg) taler om børnenes tarv, en floskel som man er ved at være træt af. Den største miljøsynder er jo nok mobiltelefonen, og pc'er, og dem kommer der mange flere af. En teenager i dag kan vel ikke gå mere som 10 meter på en sms og kan åbenbart ikke gå uden at være på hele tiden. Hvad med at lære dem at omgås miljøet på en anstændig måde. Strøm skal vi altid bruge, og helt sikker er, at forbruget vil mindst blive fordoblet i fremtiden, men spørgsmålet er nok mere hvordan den skal fremstilles, og om vi er dygtige nok til at se de rigtige løsninger. Hvorfor forsker man ikke i atomkraft, som jo er den absolut reneste form for udvikling af både strøm og varme, hvad med at se det positive i atomkraft og få det udviklet, så det kan bruges uden at se bomber og krig alle steder. Krige er der nok af og de har altid været der, og hvis politikerne er så naive, at de tror de kan rede hele verden, så kan man kun være målløs, når man ser historisk på det har de danske politikere altid prøvet at behage de store lande, hvad med at stå på egne ben.

Annonce